Privekliniek Bloemingdael ontstaan uit onvrede over kunde

Tsja, je zou bijna denken dat het een slimme marketinggig is om de pers te melden dat je met vijf andere chirurgen een eigen kliniek voor cosmetische ingrepen bent begonnen uit zorg over het gepruts van  collegae in het land. Toch stelt plastisch chirurg Paris Melis het zo in een krantenartikel in De Pers dat ik op de website van Kliniekoverzicht.nl las. (het chirurgenteam van Bloemingdael)

 

En de dame (of heer?) Paris…Paris Melis, Paris Hilton, oh nee, het blijkt een man te zijn, steekt dan ook niet onder stoelen of banken hoe hij een weggerotte zwarte neus heeft 'afgehakt' en opnieuw heeft geboetseerd uit een stuk voorhoofdshuid; een complicatie die was opgetreden na een verkeerde inspuiting bij een prutsende arts…Terwijl ik dit allemaal zo typ begin ik het een steeds gekker verhaal te vinden. Hoe kom je erbij om jezelf als bedrijf en professional zo te promoten in een krant? Of heeft het ook met het referentiekader van de journalist te maken?

Anyway, zes chirurgen van het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk, tevens zeer bedreven in brandwondgeneeskunde, hebben dus een eigen kliniek opgezet in Overveen, onder de veelzeggende naam Bloemingdael (moest meteen aan die strandtent Bloomingdale denken….). Deze kliniek is ondergebracht bij het wellnessoord The Tides – voorheen Duinlust. En daar doen ze alles, ook de kleine prikjes voor de grote en kleine rimpeltjes. Ze zijn als team van mening dat Nederland nog zeer dringend goede chirurgen in het cosmetisch chirurgisch veld nodig hebben, in prive zetting, 'want naar een regulier ziekenhuis dat ook geassocieerd wordt met brandwondgenezing, komt een man of vrouw met een gewone cosmetische wens niet.' In het artikel wordt nog benadrukt de het chirurgenteam door weekblad Elsevier al voor de derde keer tot de beste plastisch chirurgen van Nederland zijn uitgeroepen.  De artsen deinzen er niet voor terug om elke keer als zij geconfronteerd worden met kwakzalverij de inspectie in te schakelen. Mooi, mooi. Maar wellicht, vind ik, is het ook wel zo goed als patienten vaker hun mening achter laten, bijvoorbeeld op zo'n website als kliniekoverzicht.nl. Niet alleen de positieve maar ook vooral de slechte ervaringen met artsen en de klinieken zelf.

Lees ook deze blogs:

Wat er gebeurde toen chirurg Edwin van Onselen prutswerk van een ander ging opknappen

- Amerikaanse dermatologen boos over gepruts van beunhazen

- Door recessie hebben topchirurgen in Amerika weer plaats

- Bergman KLiniek opende Medical Spa in Amsterdam dit voorjaar

- Botox voor een borstlift en tegen een onderkin?

- Schade aan bindweefsel door injectables?

- Amerikaanse feministen boos over marketingtechnieken prive-klinieken

En lees nog veel meer nieuws over plastisch chirurgie in de gelijknamige categorie die je rechts in de navigatie vindt.

copyrights: www.moniquelindeboom.nl. Bronvermelding verplicht.

Lees ook:Pls.chirurg Leo Peter van der Weij opent kliniek in Belgie
Lees ook:Velthuis Kliniek neemt meerderheidsbelang in Middellaan Kliniek
Lees ook:Plastic Fantastic…
Lees ook:Een ooglidcorrectie bevalt velen prima
Lees ook:Sommige borstconstructies weer vergoed

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Privekliniek Bloemingdael ontstaan uit onvrede over kunde

  1. Mark

    Dag Monique,

    leuk stukje:)

    Wat vind je trouwens van het onderzoek van de Consumentenbond over klinieken voor borstvergroting Zie artikel op kliniekoverzicht.nl onder algemeen nieuws.

    Als je het mij vraagt. De Consumentenbond kan geen volledige en betrouwbare onderzoeken doen naar klinieken die medische behandelingen uitvoeren. Één voorbeeld: hoe kunnen ze bepalen of een kliniek goed is in bijv. borstvegrotingen als minimaal de mederwerksters van de C-bond zelf die behandelingen niet hebben ondergaan.

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    ha mark, ze kijken alleen naar de gestandaardiseerde opvolging van procedures, of die in orde zijn en hoe een intake verloopt, daarvoor zijn undercovers van de bond ingezet. ik kreeg al een persbericht van de bergman kliniek dat ze tot de beste in de lijst waren uitgeroepen. niet verwonderlijk, de kliniek heeft een goede reputatie, maar onderzoeken als deze van de bond…tsja. het blijft lastig en eendimensionaal meten natuurlijk.

    maar mark, wat zou de bond meer kunnen doen dan volgens jou? de bond-mensen zelf een ingreep laten ondergaan is natuurlijk ook niet alles, dat zijn er dan maar weer 1,2 of 3 hooguit. te weinig voor kwalitatief onderzoek?

      /   Reply  / 
  3. mark

    de bond-mensen zelf een operatie laten ondergaan is natuurlijk geen optie :)

    wat de bond meer zou moeten doen? niets, gewoon stoppen met zulke onderzoeken. De resultaten zijn nooit betrouwbaar, gedateerd en de bond is zeer suggestief in haar bevindingen / conclusies.

    Ze hebben dit jaar al een rechtszaak verloren en moesten rectificeren. Ging weer over een onderzoek naar klinieken, maar dan klinieken voor ooglaseren. Is ook weer de medische branche.

    Wat ik me ook afvraag. Er zijn meer dan 100 klinieken voor borstvergoting. ( nl-talig belgie inclusief). Op kliniekoverzicht.nl in ieder geval 72.

    1- Waarom hebben ze er maar 30 klinieken onderzocht? Of hebben de anderen geweigerd deel te nemen? Staat er niet in namelijk.

    2- Waarom staan de Belgische klinieken er niet tussen? Veel Nederlanders gaan naar België.

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    @mark…waarom geen belgische klinieken, kan ik me bij voorstellen dat ze voor nederlandse kiezen omdat de bond een nederlands orgaan is. waarom die 30, omdat ze natuurlijk een steekproef doen, maar hoe de keuze voor die dertig dan tot stand gekomen is, is een goede vraag. zal eens een mail naar de bond sturen hierover en over vraag waarom ze nog dit soort onderzoek doen als eerder is gebleken dat de onderzoeksmethode niet deugdelijk is…

      /   Reply  / 
  5. mark

    Ben benieuwd wat ze gaan antwoorden…

    trouwens een hele andere vraag Monique;

    waarom heeft blog.nl zowel beauty.blog.nl/plastisch_chirurgie en gezondheid.blog.nl/plastische_chirurgie?

    Is het niet handiger om één aparte blog voor plastische chirurgie te maken?

      /   Reply  / 
  6. redactie, monique

    mark, vraag is al eens gesteld maar afgewezen door de uitgever omdat het onderwerp dus al binnen deze twee themablogs behandeld wordt.

      /   Reply  / 
  7. Mark

    ok duidelijk

      /   Reply  / 
  8. redactie, monique

    @mark, heb het magazine er nog eens bij gepakt. Consumentenbond heeft zich met dit onderzoek gericht op de kwaliteit van de zorg rondom de operaties, met een focus op de voorlichting: ‘de kwaliteit zelf van de behandeling kon niet onderzocht worden omdat deze van allerlei factoren afhangt die bovendien per vrouw kunnen verschillen.’

    rest inderdaad nog de vraag: waarom 30 klinieken?

      /   Reply  / 
  9. mark

    dat had ik ook gelezen idd.

    maar rondom betekent;
    - voor,
    - tijdens en
    - na de operatie

    toch? toch? toch?:):):)

    en het is een bullreden dat ze zeggen dat de kwaliteit van de behandeling niet onderzocht kan worden door de redenen die zij aangeven.

    Ze KUNNEN dit niet onderzoeken of ze moeten een blik openen van 1000 proefpersonen die ze dan een gratis behandeling weg moeten geven..

    Mijn punt wordt hiermee nog eens bevestigd;
    - De consumentenbond MOET stoppen met zulke pretentieuze, onzinnige, onbetrouwbare, gedateeerde, suggestieve, ondeskundige onderzoeken in de medische branche..

      /   Reply  / 
  10. mark

    By the way ik weet hoe ze aan die 30 komen.

    - Eerst krijgen de klinieken een vragenlijst toegestuurd. Deze vragen kunnen ze online invullen. Wie niet invult heeft pech.
    - Daarna selecteren ze dan 30 om deze te betrekken in het onderzoek.Plus je kunt je eigen antwoorden zelf geven. Niemand die controleert of je op de vraag;

    - hoeveel borstvergrotingen per jaar voert uw kliniek uit?

    600 invult, terwijl ik er maar 10 per jaar doe.:):)

    De vraag in deze is;
    Hoe objectief is de selectie van deze 30 klinieken!:)

      /   Reply  / 
  11. redactie, monique

    @mark, ik heb eenaantal vragen bij de voorlichter neergelegd. wacht het antwoord af.

      /   Reply  / 
  12. mark

    ok..

    trouwens heb een mooie blog.nl item;

    anti-consumentenbond.blog.nl :) :)

      /   Reply  / 
  13. redactie, monique

    mark, vind je echt dat jouw branche tekort wordt gedaan? het staat klinieken vrij om mee te doen aan zo’n onderzoek en als zij dat laten om wat voor reden dan ook, dan is dat hun keuze en zijn de consequenties voor hen. de consumentenbond maakt eigenlijk een beetje gebruik van omgekeerde bewijslast. laat de kliniek maar bewijzen dat ze goed is, en daarvoor heb je natuurlijk een aantal instrumenten nodig. de ene heeft die blijkbaar wel, de andere niet….

    het is bijna een spelletje. hetzij wel eentje waar de gezondheid (veel meer dan de schoonheid!) mee gemoeid is, dat wel dan weer…maar dat legt ook weer bloot op welk hellend vlak de prive centra opereren. het zijn toch een beetje vrije vogels.

      /   Reply  / 
  14. mark

    Hee Monique.

    Ik denk niet dat er sprake is van dat de branche tekort wordt gedaan. Dit is ook helemaal geen issue. Of ze mee willen doen aan zulke onderzoeken moeten ze dan ook inderdaad zelf weten. Deze branche is een commerciele branche = dus een vrije marktwerking. Uiteraard “opererende” binnen wettelijke kaders. Maar die kaders zijn ruim, en net wat je zegt; het zijn vrije vogels.

    Je zegt dat je denkt dat de werkwijze van de bond is:
    - laat de kliniek maar bewijzen dat ze goed is.

    Dat is lastig als de bond maar 30 selecteert en die klinieken die wel mee hebben gedaan er niet bij horen.

    Ik ben van mening dat als de bond echt onafhankelijk wil zijn en de consument goed wil informeren, dat zij de hele lijst moet publiceren ipv maar 30 klinieken. Inclusief de namen van de klinieken die om wat voor reden(en) dan ook niet hebben deelgenomen aan dit onderzoek. Zo ben je als bond in ieder geval volledig. Los van de vraag of haar onderzoeksmethode beter kan. Kan namelijk veel beter.

    Voor de rest OK wat de bond doet. En laat ze vooral TVs en wasmachines testen.

      /   Reply  / 
  15. redactie, monique

    mark, die volledige lijst staat op hun website en is toegankelijk voor bond-leden.

      /   Reply  / 
  16. mark

    volledige lijst = die 30? of alle klinieken voor borstvergroting.

    Ben “helaas”:) geen lid en kan het dus niet bekijken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>