Botox voor borstlift en tegen onderkin?

De Botox-berichten rollen de laatste weken weer over ons heen. Werd deze week nog bekend in de wereldpers dat een bepaalde variant van Botox (type A) bij muizen ook in de hersenen terecht kan komen en dus neurologische schade aan kan richten, er sijpelen ook berichten binnen dat met Botox nog meer wonderlijke ingrepen gedaan kunnen worden. Zoals het liften van je borsten of het verminderen van je onderkin.

 

Dermatoloog van de sterren in Amerika, Patricia Wexler, meldt nu dat als je Botox spuit in de 'pectoralis minor' spier, die onder de borsten loopt, zullen andere spieren rond en achter de borsten het werk overnemen en de borsten daardoor automatische een lift geven.

Volgens haar werkt het met spieren volgens een yin/yang principe. Waar de een wordt uitgeschakeld, zal de ander het werk overnemen. Volgens Wexler is het resultaat echt indrukwekkend. Ze meldt ook dat het bij borsten van elke vorm gedaan kan worden. Het resultaat zou drie tot vier maanden aanhouden.

Eveneens sterrendokter, de hier al zoveel besproken dr Brandt, doet zoiets dergelijks tegen de onderkin. Hij verlamt een bepaalde spier onder de kin loopt, waardoor spieren van de kaken en de wangen het werk overnemen, en die onderkin aanzienlijk minder wordt. Hij schijnt een van de weinigen te zijn die hierin gespecialiseerd is. Ik las dit overigens in de Amerikaanse Elle van deze maand (april), waarin een uitgebreide reportage over zijn klinieken in New York en Miami staat. De journaliste neemt vooral zijn clientele daarin aardig op de hak en schildert ze af als verslaafden, en Brandt zelf als een onvermoeibare workaholic. Zijn klinieken zouden ook bekend staan onder de spannende nickname :Neverland of Needles. Met een knippoog naar het kunstmatige pretpak dat Michael Jackson ooit rond zijn voordeur creeerde.

Ik sprak onlang arts Helga van der Elzen, van de gelijknamige kliniek voor fillers en dergelijke, er nog over en ze zei dat het effect voor de onderkin minimaal is en vooral geschikt voor jongere vrouwen, in de leeftijd 35/40 jaar. Ze past het wel eens toe, maar ze waarschuwt ook dat mensen te snel te spectaculaire resultaten verwachten, 'het zijn vaak maar kleine ingreepjes, die samen tot een beter resultaat leiden.'

Zou het daarom zijn, dat vrouwen als in de kliniek van Brandt zo vaak terugkomen voor een dingetje hier en daar, omdat artsen steeds vaker zo werken? Kleine prikjes, niet te veel, voor een groter geheel? Dan kan ik me voorstellen dat het de indruk wekt dat die vrouwen verslaafd zijn…..ze zijn bang dat ze te weinig krijgen, omdat ze dat wellicht ook krijgen…….het spekt in ieder geval wel lekker de zakken van de artsen zo.

Lees ook:Madonna zweert bij Dr.Brandt
Lees ook:De maskerade van cosmetische ingrepen : Nicole Kidman
Lees ook:Botox onschuldig? Niet echt….
Lees ook:Koortslip? Laat je botoxen!
Lees ook:Anti-onderkin creme? Graag!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Botox voor borstlift en tegen onderkin?

  1. Nirvana

    Is hier wellicht iets over gepubliceerd in wetenschappelijke bladen?

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    @nirvana: geen idee, heb er niemand over gehoord, hoezo? er is nog wel een arts/dermatoloog die ik in nederland erover wil raadplegen, loek habbema – als ik tenminste de tijd vind op korte termijn daarvoor:-)

      /   Reply  / 
  3. Nirvana

    Mag je dan iedere experimentele methode op patiënten loslaten?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>