Hoe vaak heb jij een bad hairday?

mooi

Nederlandse vrouwen zijn niet happig op veranderingen in hun haarstijl, zo blijkt uit onderzoek van Groupon onder 1.600 Nederlandse vrouwen*. Maar liefst 59% heeft al een paar jaar hetzelfde kapsel en 60% heeft al minimaal een paar jaar dezelfde haarkleur. Gewenste stijlveranderingen die het meest genoemd worden, maar die Nederlandse vrouwen niet aandurven? Extensions, extreme kleurveranderingen en krullen. Veel vrouwen hebben last van ‘bad hair-days’: meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen heeft hier minstens één keer per week last van, en één op de tien vrouwen heeft zelfs iedere dag een bad hair-day. Om de Nederlandse vrouw te inspireren de gewenste stijlveranderingen wel aan te gaan en zich lekker te laten verwennen, komt Groupon met een speciale Beauty Shop.

Kappersbezoek vooral functioneel

Ondanks dat Nederlandse vrouwen niet veel verandering aandurven als het op hun haar aan komt, gaat toch bijna de helft van hen iedere zes weken naar de kapper (46%). Andere vrouwen brengen eens in de drie maanden (29%), eens per half jaar (24%) of nooit (3%) een bezoek aan de kapper. Meestal gaan Nederlandse vrouwen om praktische redenen naar de kapper:

  • Het haar zit niet meer goed (40%)
  • Kapsel goed bijhouden (25%)
  • Dode punten (18%)
  • Uitgroei bijwerken (12%)

Slechts 4% geeft aan naar de kapper te gaan om zichzelf eens flink in de watten te laten leggen en ziet het echt als een verwennerij. Een kappersbezoek komt duidelijk vaker voort uit noodzaak.  

Verandering? Liever niet!

Toch blijkt de kapper een populaire spot, maar de haarstijl veranderen? Ho maar! Slechts één op de zeven vrouwen (14%) verandert continu van haarstijl, terwijl 71% al minstens een jaar aan dezelfde stijl vasthoudt. Ook heeft een kwart van de vrouwen al haar hele leven dezelfde haarkleur (23%) en 37% al een paar jaar. 16% houdt minder vast aan het oude vertrouwde en verandert continu van kleur. Slechts 13% geeft aan haartrends te volgen. In het kort: vrouwen zijn geen fan van verandering als het om hun haar gaat!

Het is al snel ‘te gek’

De meeste mensen hebben wel eens iets nieuws geprobeerd met hun haar, maar echt gek doen ze niet. De meest genoemde veranderingen in haarstijl zijn:

1.     Van lang naar kort haar (61%)

2.     Van een donkere haarkleur naar een lichte haarkleur (51%)

3.     Een permanentje of krullen laten zetten (47%)

Slechts een enkeling geeft aan voor een meer spannende verandering te zijn gegaan. Zo worden het wegscheren van een stuk haar, een gemillimeterd model en een knalrode haarkleur genoemd. Dat zijn wel uitzonderingen op de regel: een grote verandering in de haarstijl komt in de meeste vrouwen niet eens op! Dat blijkt ook uit de behandelingen die ze het vaakst laten uitvoeren bij de kapsalon. Zo gaat 96% voor een simpele knipbeurt naar de kapper, maar laten de vrouwen het soms ook wassen (72%) en föhnen (44%). De échte verwennerij wordt vaak achterwege gelaten. Slechts een kleine groep kiest namelijk voor een haarmasker (12%), hoofdmassage (12%) of keratinebehandeling (3%).

Probeer eens iets nieuws

Al met al is het hoog tijd voor de Nederlandse vrouw om eens lekker uit te pakken, en zichzelf en het haar in de watten te laten leggen. Dealsite Groupon heeft speciaal voor deze vrouwen de Beauty Shop opgezet. Daar staan deze week allerlei beauty-deals met leuke kortingen om vrouwen te inspireren én verwennen. Zo kun je jezelf eens lekker laten pamperen zonder schuldgevoel over de prijs. Gun jezelf een uitgebreide kappersbehandeling, schoonheidsbehandeling of massage. Heerlijk toch?

Meer informatie over Groupon en de Beauty Shop is te vinden op: www.groupon.nl

Lees ook:Als je haar maar 104 keer goed zit….
Lees ook:Op Twitter veel commentaar op Rihanna’s haarkleur
Lees ook:Coupe Sylvie van der Vaart = het coolst !
Lees ook:Mannen verzorgen hun haar beter dan vrouwen
Lees ook:Grijs op je 34ste

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe vaak heb jij een bad hairday?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>