Getest: het vernieuwde wellnessresort de Zwaluwhoeve

Als beautyblogger heb je het geluk dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beauty en wellness. Zo ook bij de heropening van wellnessresort De Zwaluwhoeven. Deze is op 1 oktober 2013 overgenomen door International Wellness Resorts (IWR). Zij hebben het bedrijf in anderhalf jaar tijd een verbluffende metamorfose gegeven.

Volgens Gert van der Steen, algemeen directeur van IWR is er heel veel gebeurd. Zo zijn de kleedruimtes verplaatst én verbouwd, er zijn nieuwe sauna’s en andere wellnessfaciliteiten gekomen en het gastbeleid is aangepast. Ruim een jaar na de overname door International Wellness Resorts (IWR) is met de bouw van een nieuw restaurant met verrassend concept de laatste hand gelegd aan de grootste verbouwingen binnen het wellnessresort.

Van der Steen is trots op wat er bereikt is en vindt het van groot belang dat gasten zich prettig voelen bij De Zwaluwhoeve. Daarom worden er tegenwoordig ook minder gasten toegelaten dan voorheen. Het was er te druk en dat ging ten koste van de kwaliteit.

Van der Steen: “Onze gasten waren niet blij waren met de drukte. Die tijd is bij de Zwaluwhoeve definitief voorbij. De voorgaande eigenaren hebben een enorme prestatie verricht op het gebied van naamsbekendheid en dat leverde grote gastenaantallen op. Een situatie die niet vol te houden was, want de consument zit bij een dagje wellness liever in een omgeving die rustig is dan te druk.”

Beoordeling door beauty.blog.nl 

De faciliteiten: Zijn zeer divers. Je kunt hier keer op keer naar toe en elke keer nog iets nieuws beleven. Leuk om dus vaker opnieuw te ondekken wat er zoal mogelijk is.

Qua drukte: Het is er goed toeven. Sommige sauna-faciliteiten zijn erg populair zoals opgietingen,maar al met al is het zeer goed te doen. Zo zijn er ook sauna’s waar je soms heerlijk alleen met zijn tweetjes of het groepje waar je mee bent kunt vertoeven.

De sfeer: Ongedwongen. Gastvrij.

De horeca: Zeer goed, divers, vers en smakelijk

Badkledingdagen: wekelijks op dinsdag én op de eerste zondag van de maand is het badkledingdag bij de Zwaluwhoeve.

Het personeel: Bekwaam en kundig. Zowel op het gebied als horeca als de masseurs/beautyspecialsten.

Wat is er zoal veranderd?

Natuurlijk als eerste de eigenaar van De Zwaluwhoeve. Het behoort nu tot IWR,  het moederbedrijf van ook de Veluwse Bron, Elysium, SpaPuur en SpaSense.

De veelbesproken, krappe kleedruimtes zijn vervangen door nieuwe sauna’s, de sportschool heeft plaats gemaakt voor de royale, nieuwe kleedruimtes en het nodige onderhoud is verricht aan bestaande faciliteiten. In de loop van het jaar zijn er bovendien nog veel nieuwe faciliteiten bijgebouwd. Zo zijn er een rozen- een lavendelsauna, een sandelhoutsauna, een thujasauna, een extra infraroodsauna, een neveldouche, drie barrelsauna’s met verschillende fruitige geuren en zelfs een strand bij gekomen! Ook de hamamruimte is recentelijk geheel verbouwd om zo beter in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar deze populaire behandeling.

Met maar liefst vier verschillende restaurant formules biedt de Zwaluwhoeve haar gasten voor elk moment van de dag een passende optie om culinair te genieten. Naast een à la Carte restaurant, grand café en bistro heeft de Zwaluwhoeve een nieuwe restaurantformule geïntroduceerd. Met deze verfrissende formule, de culinaire markt ‘Eindeloos’ verwacht de Zwaluwhoeve perfect in te spelen op de wens van de gasten om meer variëteit te bieden op culinair gebied. Deze formule vervangt de lunch- en dinerbuffetten. De naam van het nieuwe restaurant beschrijft het concept maar wat goed. Op de verschillende afdelingen als ´de Bakkerij´ en ‘de Groenteboer’ worden alle producten vers voor de ogen van de gasten bereid. Overal waar je kijkt zijn koks druk bezig gerechten te bereiden. Daarnaast krijgt de gast zelf de gelegenheid een gezonde salade samen te stellen of een schaaltje vers fruit te pakken.

Ook hebben een aantal organisatorische wijzigingen plaatsgevonden. Om ervoor te zorgen dat de Zwaluwhoeve van het stempel ‘druk’ afkomt, is er een gastenlimiet ingesteld en gaat de deur dicht wanneer het te druk wordt. De immens populaire badkledingdagen, die wekelijks op dinsdag plaats vonden, waren zo druk bezocht dat de Zwaluwhoeve als eerste resort in Nederland heeft besloten een badkledingdag in het weekend te houden. Iedere eerste zondag van de maand is het nu ook badkledingdag in de Zwaluwhoeve. Vier maanden na invoering kan zeker gezegd worden dat dit een groot succes is.

Opgietingen

Ook wordt er veel gedaan om de beleving van de gast te optimaliseren. Opgietingen, de ultieme beleving in wellness en sauna, worden steeds populairder onder wellnessbezoekers. Naast de dagelijkse opgietingen is het elk laatste weekend van de maand opgietweekend in de Zwaluwhoeve. Tijdens deze weekenden worden er extra opgietingen georganiseerd en kan elk uur genoten worden van een bijzondere opgieting. Daarnaast worden er tijdens dit weekend speciale klankschaalsessies gehouden.

Conclusie: 

Wil je er een heerlijk dagje tussen uit en ben je op zoek naar een sauna met zeer veel faciliteiten, goede horeca, rust, ruimte, vriendelijk personeel en de mogelijkheid om er een hotelovernachting bij te boeken, dan ben je bij De Zwaluwhoeve absoluut aan het goede adres. Wij geven dit wellnesscomplex een dikke 8!

 

 

Lees ook:We ‘wellnessen’ het liefst bij de Veluwse Bron
Lees ook:Genieten begint bij SpaPuur
Lees ook:Eigen cosmetica en SunCare verzorgingslijn voor Zwaluwhoeve
Lees ook:Wie krijgt de WELLNESS.nl AWARD 2016?
Lees ook:Scheveningen: 365 dagen per jaar ontspannen aan zee

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Getest: het vernieuwde wellnessresort de Zwaluwhoeve

 1. Hannah

  Vandaag 22 jan 2017 bleek dat er nog niks veranderd is qua drukte. Eerste en laatste bezoek voor ons. Schandalig druk! Hebben 5 saunas geprobeerd en pasten nergens bij. Toen maar naar huis gegaan, daar was het tenminste stil.

    /   Reply  / 
  1. News Team Auteur

   wat ontzettend jammer, misschien eens een doordeweekse dag proberen? groetjes,

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>