Scheveningen: 365 dagen per jaar ontspannen aan zee

Wandelen door de duinen, hardlopen op het strand, floaten boven zee of het weekend beginnen met yoga of een heerlijke massage. Scheveningen is het hele jaar door een badplaats waar je kunt ontspannen en opladen. Met de nieuwe wellness faciliteiten van het Kurhaus en het Floatcenter op de Pier heeft Scheveningen er zelfs in korte tijd twee toonaangevende wellness locaties bij gekregen.

Om Scheveningen nog meer te promoten als plaats waar je heerlijk bij kunt komen is er een nieuwe website te weten: http://buitengewoonscheveningen.nl/theme/zuivert

Hier vind je adresjes, tips en aanbiedingen voor sport, wellness en ontspanning op Scheveningen.

In het Kurhaus wordt op dit moment hard gewerkt aan de nieuwe wellness faciliteiten. Het zwembad is inmiddels gegraven en de eerste behandelkamers krijgen vorm. De verwachting is dat de faciliteiten begin december geopend worden voor de gasten van het Kurhaus.De beauty experts van het Kurhaus werken met een private label onder de naam Amrâth cosmetics en een luxe internationaal spa merk.

Floaten

Donderdag 7 juli opende FloatCenter de Pier op Scheveningen. Hier kun je floaten, boven zee! Floaten is gewichtsloos en zonder prikkels drijven op zout water in een speciale floatroom, dus niet in een claustrofobische cabine. Als je ooit in de Dode Zee hebt gezwommen, weet je eigenlijk al wat het is. Het komt er op neer dat je drijft op ruim 30 cm zout water, zonder prikkels van geluid, licht, en zelfs zwaartekracht. Het water in de floatroom en de omgeving worden verwarmd op 35,5°C zodat je lichaam geen temperatuurverschil voelt tussen het water en de lucht er buiten. Hierdoor ‘denken’ je hersenen dat je lichaam ‘zweeft’ en kan elke spier in je lichaam zich helemaal ontspannen.

Floatsessie gelijk aan 5 uur slaap

Het is een bewezen methode die zeer efficiënt en doeltreffend is: 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap. Korte nachtjes zijn op deze manier zo ingehaald en een flinke inspannende wedstrijd of training hoef je niet meer uit de weg te gaan! De effecten van floaten zijn jarenlang wetenschappelijk onderzocht. Verschillende onderzoeken tonen aan dat floaten de meest effectieve methode is tegen onder meer stress, oververmoeidheid en overbelasting, zowel fysiek als mentaal.

 

 

Lees ook:Toe aan optimale ontspanning? Kom we gaan floaten!
Lees ook:Van floaten knap je serieus op
Lees ook:Ga eens floaten, want daar knap je van op!
Lees ook:Thermen Holiday Schiedam bekroond
Lees ook:Spa capsule belooft wonderen voor je lichaam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>