Botox onschuldig? Niet echt….

Begin juni was ik als beautyjournaliste uitgenodigd op een perspresentatie van dr Peter Velthuis van de gelijknamige Velthuis Kliniek, waar je o.a. schoonheidsingrepen kunt laten doen. Die meetings zijn altijd goed. Velthuis is een integere man. Zo kwam ik met hem aan de praat over negatieve effecten van Botox. Mondjesmaat hoor je daar namelijk wat over, en hij gaf eerlijk antwoord….Lees verder over wat dokters je niet vertellen.

 

Het is namelijk al heel lang bekend dat als je echt meerdere jaren en met enige regelmaat aangezichtsspiertjes laat lamleggen, dat de gezichtsspieren compensatie gaan zoeken, omdat ze toch hun expressies tijdens het praten willen uiten. Dat betekent concreet dat andere spiertjes het werk over gaan nemen. Is je voorhoofd dus 'uitgeschakeld' dan nemen in de praktijk de spiertjes aan de zijkant van de neusvleugels, ter hoogte van de ooghoeken het over, en krijg je daar dus doodleuk rimpels.

Ook is bekend, en dat weet ook elk invalide persoon, dat als spieren niet meer gebruikt worden,  ze verschrompelen. Dit kan dus ook met die geinjecteerde gezichtsspiertjes gebeuren. In het geval van de fronsspier krijg je dan na verloop van tijd een deukje in de huid op het voorhoofd. Niets meer aan te doen.

Waarom dit niet verteld wordt? Het blijft onduidelijk. Toch lijkt het me wel verstandig en ook wel zo eerlijk als artsen dat wel gaan doen. Want; om die actie van arts Schoemacher met het blad Sante nog maar eens aan te halen, waarvan ik achteraf hoorde dat Schoemacher had gezegd dat de meeste vrouwen maar 1x voor zo;n spuit komen en dan nooit weer – dat mag misschien voor die Sante doelgroep gelden, voor heel veel andere vrouwen niet. Peter Velthuis wist te melden dat sinds zijn klinieken de Botox prik goedkoper hebben gemaakt (en believe me er worden nog steeds megawinsten op dat spul geboekt overal in de wereld!, volgens mij danken heel wat klinieken goede balanrresultaten aan het gifgoedje), zo'n 70% van de vrouwen terugkomt na vier maanden voor een herhalingsprik. Het resultaat is simpelweg verslavend.

Lees ook dit bericht over handel in vervuilde botox, over een brief aan alle Nederlandse huisartsen over botox.

 

Lees ook:Mannen tegenwoordig volle bak aan de Botox
Lees ook:Sante stunt met gratis Botoxbehandeling
Lees ook:Bergman Kliniek opent half mei in Amsterdam
Lees ook:Wat is het verschil tussen Botox, injectable en filler?
Lees ook:Velthuis Kliniek neemt meerderheidsbelang in Middellaan Kliniek

1 Reacties // Reageer

One thought on “Botox onschuldig? Niet echt….

  1. c.sommer-zwart

    Heb dystonie en 24uur per dag pijn.Heb net voor de 2e maal botox injectie,s gehad.Heb dystonie en een tremor en tortillus huppeldepup,is mij wel verteld door de neurologe wat de bijwerkingen kunnen zijn slikproblemen spraakproplemen vallen van mijn hoofd naar voor of naar achter.Weet dat het uitproberen is tegen de ondragelijke pijn die ik heb medicijnen werken helemaal niet dus wat doe je dan je pakt alles aan om van de pijn af te komen.Was toevallig op zoek naar verdere klachten en wat je ervan krijgt op de lange duur?Veel vragen maar geen antwoord?vr.gr.cobie sommer

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>