Injectable beschadigt bindweefsel

Interessante waarschuwing, die onlangs door een Franse plastisch chirurg naar buiten werd gebracht. Hij ziet steeds vaker patienten op zijn spreekuur met een beschadigde huid, als gevolg van een te grote concentratie 'filler' die in de rimpels is gespoten. En is dit nu nog namelijk het geval bij permanente fillers- waartegen de Consumentenbond onlangs reclameerde-, de arts verwacht dat ook mensen die jaar na jaar oplosbare fillers in de huid laten inspuiten dezelfde problemen krijgen. Het onderhuidse weefsel raakt zo beschadigd, dat vreemde bobbels en putjes of groeven vanzelf opdoemen. En deze zijn alleen maar operatief te verwijderen of zelfs helemaal niet. En dat in je gezicht…..

 

Wie kent niet de verhalen over de inspuitigen van melkzuur waarmee het gezicht van Conny Breukhoven tot een aapje verwerd? Ook ik sprak onlangs iemand die het ooit eens in had laten spuiten, waarna het gezicht opzwol omdat er teveel in zat. Als je er snel genoeg bij was, kon je het eruit laten knijpen door de filler-arts (bedenk je eens wat dat doet je met je huid afgezien van de pijn!) en bleef je ermee lopen dat was het na verloop van tijd niet zonder snijwerk eruit te halen. Het gezicht van deze persoon was dus ook niet meer symmetrisch op een bepaalde plek, maar deze nam het voor lief. Dom, dom, dom.

Maar goed, die Franse arts Marchac vreest eigenlijk ook die niet-permanente fillers. Ze mogen dan wel na een half jaar weer opgelost zijn, het mechanisme van het spuiten in die huid richt volgens hem ook veel schade aan in het onderhuidse bindweefsel. Volgens hem komen er over 15 jaar nog veel meer mensen op het spreekuur met vreemde bobbelige huideffecten. En de plastisch chirurgie heeft er geen adequate oplossing voor.

In eerste instantie waarschuwt hij nu tegen beunhazen die teveel en te onvakkundig inspuiten. Maar goed, een gewaarschuwd mens telt voor twee. Het klinkt cliche: maar alles mate is ok. Kortom: doe dit dus niet te vaak.

Lees ook over de negatieve effecten van Botox.

In de categorie 'plastisch chirurgie' rechts in de navigatie vind je talloze blogs over cosmetische ingrepen.

Lees ook:Moet je een siliconen injectable masseren?
Lees ook:Sharon stone zweert bij fillers
Lees ook:Check Cindy’s nieuwe gezicht
Lees ook:Schoemacher over Yolanthe: “Ze heeft fillers laten inspuiten”
Lees ook:Consumentenbond wil verbod permanente fillers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>