Sommige borstconstructies weer vergoed

Goed nieuws voor degenen die een cosmetische ingreep overwegen, want een klein aantal plastisch chirurgische ingrepen wordt vanaf 2017 mogelijk toch weer in het basispakket van de zorgverzekering opgenomen.

De beroepsverenigingen van plastisch chirurgen, oogartsen en urologen hebben dit in samenspraak met Zorgverzekeraars Nederland voorgesteld aan minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD), meldt de Volkskrant.

Het gaat om borstconstructies voor vrouwen en transgenders die geen aanleg hebben voor borstontwikkeling, ooglidcorrecties die een aanzienlijke gezichtsbeperking moeten verhelpen en besnijdenis bij mannen.

De cosmetische operaties worden sinds 2005 niet meer vergoed omdat de kosten te ver opliepen.

Lees ook:Plastische chirurgie is vaak geheim…
Lees ook:Wereldrecord Plastische Chirurgie
Lees ook:Ooglidcorrectie meest populair
Lees ook:‘Threadlifts’ zouden verboden moeten worden
Lees ook:Plastic Fantastic…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>