Strixaderm-MD: een parabeen-vrij cremetje

Het no-nonsense huidverzorgingmerk Strixaderm-MD is in Amerika al een geruime tijd een hit. In Nederland is het merk,  dat sinds 1,5 jaar exclusief te koop is bij de Douglas, nog niet zo heel erg bekend bij het grote publiek. Hoog tijd om nader kennis te maken met het merk en hun onlangs gelanceerde product AquaScoop; een sterk hydraterende crème voor het gezicht. Met extra verkoopargument dat het dus parabeen-vrij is. Wat zoveel inhoudt dat het synthetisch conserveringsmiddel dat regelmatig ter discussie staat, er niet in zit.

 

Strixaderm MD is ontwikkeld door het Amerikaanse Pure Source Laboratories inc, en staat volledig in het teken van antiveroudering. Het bedrijf maakt producten voor het lichaam en gezicht en geeft hoog op over het feit dat ze louter en alleen de meest werkzame stoffen gebruiken. Dit bedrijf is een dochter (of zus – hoe je het maar wilt zien) van de producent van Strivectin. De creme die zo wonderbaarlijk als anti-striaemiddel op de markt kwam maar vooral een kek anti-rimpelproduct bleek te zijn.

Maar even terug naar het onderwerp, want Strixaderm is dus een sterk hydraterende creme, een megavochtbinder. En dit vocht binden zou vooral gebeuren op plekken op de huid die het het meest nodig hebben. Nu is dit niet eens zo opzienbarend, maar wel dat het met dit product de zijde kiest van anti-parabeen producenten. Het past helemaal in de nieuwe gezondheidtrend van consumenten die vrees hebben voor alles wat synthetisch is. Men is bang dat het slecht is voor de gezondheid.

Discussies over parabenen, conserveringsmiddel met tevens antibacteriële werking, laaien de laatste jaren regelmatig op. Vooral in Amerika en Frankrijk. Tegenstanders van de stof zeggen dat het negatieve invloed zou hebben op de hormoonhuishouding en huidovergevoeligheden zou kunnen veroorzaken. 

Wil je er meer over weten om zelf een oordeel te kunnen vellen over wat goed is voor jou en niet? Lees dan ook deze blogs:

Synthetische stoffen in crèmes weer ter discussie

Cosmetica wel degelijk door het lichaam opgenomen

In NRC.Next: groene cremes zonder parabenen beter?

Is er al een net zo effectief alternatief als de parabenen?

Over vochtbinders gesproken: ook deze producten zijn top!: Olaz Regenerist 3 Zone Daily Treatment, L'Oreal Derma Genesis, La Roche Posay Substiane, Joelle Ciocco Hydro Gel

Copyrights: www.moniquelindeboom.nl

 

Lees ook:Synthetische stoffen in creme weer ter discussie
Lees ook:Parabenen in creme ongezond of niet?
Lees ook:NRC.Next:Groene smeersels om je mooier te maken
Lees ook:Is een cosmetica-vrije dag zinvol?
Lees ook:Kun je een verkoudheid voorkomen?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Strixaderm-MD: een parabeen-vrij cremetje

  1. sleegers

    Ze hebben mij deze creme verkocht bij Douglas voor de wallen onder mijn ogen.
    Een hoop geld kwijt en er gebeurt niks.

      /   Reply  / 
  2. e.m.fagel neering

    vind de creme heel goed jaren lang gebruikt mijn voorraad is op douglas verkoopt deze niet meer, waar te bestellen of te koop vr.groet e.m.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>