Substiane, nieuwe antirimpelbelofte La Roche Posay

Het gehele L'Oreal concern, en dus bijna alle merken die daaronder vallen, is in de ban van het collageenstimulerende werkstofje dat zij Pro-Xylane noemt. Pro-Xylane is een suikereiwit dat in de dieper gelegen huidlagen vocht kan vasthouden waardoor de collageenstructuur in tact blijft. We kenden al DermaGenesis van L'Oreal, ook in het meer dermatologisch gesegmenteerde (let op: pure marketingindeling) La Roche Posay staat de stof in de schijnwerpers. De 55+ antirimpelcreme Substiane zit er vol mee, plus nog een bommetje vochtbinders – ook zo'n trend nu, wat garant moet staan voor een aanzienlijk voller huidgevoel.

 

Om het nieuwe Substiane van andere producten onder de vlag van het megagrote concern te onderscheiden, communiceert La Roche Posay met Substiane hoeveel procent er van dat eiwit in de creme zit en dat is 5%. Volgens La Roche Posay is dat echt veel. Ik kan het helaas niet verifieren, want dat zou dan in een vergelijkend warenonderzoekje met de andere merken moeten die deze actieve werkstof voeren en zij geven hun percentages niet prijs, want een marketinggeheim.

Dit is nou precies wat ik zo vervelend vind aan cosmetica marketing. Wat heeft het voor z'n zo'n percentage te roepen als er niets te vergelijken valt? Wat zegt het dan eigenlijk? We weten immers ook dat meer altijd niet beter hoeft te zijn. Nog veel belangrijker is dat de omgeving waarin de actieve werkstof zit, zo functioneel is dat die actieve werkstof ook daadwerkelijk iets op de huid kan doen, en er niet als een dooie mus opligt (en als een dooie mus in de pot creme zit).

We moeten het maar aannemen, de positieve bevindingen liegen er niet om. Inclusief het feit dat er ook nog eens een krachtige vochtbindende 'bom' in zit waardoor de huid ook iets meer opzwelt en veel zachter aanvoelt, heeft een niet nader genoemd klinisch dermatoloog na 3 maanden de huid van 40 vrouwen boven de 55 jaar te hebben getest, de volgende bevindingen medegedeeld in een persbulletin: de veerkracht van de huiden is gemiddeld met 28,9% toegenomen, de dichtheid is met 17,8% toegenomen, het aantal rimpels is met 19,1% afgenomen, het totale rimpeloppervlak (gemeten zijn kraaienpoten) met 17,2% en de rimpellengte met 21,7%.

De vrouwen geven zelf aan dat hun totale aanzicht er meer uitgerust uit ziet. en dat is meteen de kracht van elke werkzame anti-rimpelcreme. met het blote oog zijn de details van een anti-rimpelcreme moeilijk te zien, het gaat om het totale aspect. de huid ziet er gezond uit, zelfs al gaat de genetische veroudering door, voor jouw leeftijd is je huid nog in goede conditie. met een gezonde teint, een mooie structuur en niet overdreven veel lijntjes en vlekken, et cetera.

Ben zelf een prille veertiger en ik vind hem ook erg lekker. Het is een aanvankelijk stevige creme in een heel handzaam tubetje die fijn uitsmeert en onmiddelijk een comfortabel huidgevoel geeft dat ook een daglang aanhoudt.

Lees ook:La Roche-Posay Hydreane hydrateert gevoelige huid
Lees ook:Filmpje Paula Begoun: de ware veroorzakers van huidveroudering
Lees ook:Voor al die kleine dagelijkse ongelukjes…
Lees ook:Doei verouderin​g!
Lees ook:Antirimpelboodschap? Sportief aanpakken..

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Substiane, nieuwe antirimpelbelofte La Roche Posay

  1. zelda

    Over percentages gesproken, fijn dat de veerkracht van mijn (?) huid toeneemt met 28,9%, ik snap nu pas écht waarom ik dat moet kopen :)

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    @zelda, en dan maar hopen dat jij het ook zo ervaart he:-)) ik las toevallig vandaag in een column in de volkskrant dat blijkt dat vrouwen die eigenlijk geen verbetering zien van hun huidige antirimpelproduct dat product vooral blijven kopen en zij die wel verbetering zien eerder geneigd zijn dat product niet meer te kopen, omdat er blijkbaar tijdelijk iets aan hun rimpels (of mindset…) gedaan. fascinerende psychologie…

      /   Reply  / 
  3. zelda

    @monique, het ging mij vooral om de gewichtigheid van al die percentages, wat raken wij daar toch van onder de indruk…., en zo duidelijk ook hoe ze daaraan gekomen zijn

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    @zelda, ik geloof dat de cosmeticaproducenten momenteel niet weten hoe ze anders de werkzaamheid van hun producten moeten aantonen. bovendien is men er van overtuigd dat westerse vrouwen keiharde resultaten willen zien (zo vertelde een commercieel directeur bij Chanel mij ooit, op basis van sociologisch onderzoek dat was gehouden).

    wat overtuigd jou zelda om een creme te kopen?

      /   Reply  / 
  5. zelda

    hahaha, dan moeten ze er ook bijzetten hoe ze dat dan gemeten hebben, bij echte vrouwen of “nagemaakte” vrouwen in een laboratoriumsituatie, en hoe oud die dan waren, enz,enz. En dan nog kun je zeggen in een advertentie dat de diepte van de rinpels of wat dan ook ongeveer met een vijfde of zoiets vermindert, dat zal de meeste mensen meer aanspreken dan dat geneuzel met die percentages. Ik kijk daar zelf helemaal nooit naar, maar ga af op beoordelingen die ik lees en die enigszins onpartijdig overkomen. En dan zie ik het wel, ik ben toch niet gemiddeld (niemand trouwens)

      /   Reply  / 
  6. redactie, monique

    @zelda, wat is uiteindelijk het verschil tussen ‘eenvijfde’ of ’28,9%’? in overdrachtelijke zin komt het toch op hetzelfde neer; krijg je toch eenzelfde indruk?

    zou jij liever zien dat producenten bij een advertentie precies vertellen hoe de testen tot stand zijn gekomen? een aantal doet dat namelijk al in printadvertenties – in kleine lettertjes. maar dan nog krijg ik de indruk dat het jou toch minder aanspreekt, omdat je liever op een ‘onpartijdig’ oordeel afgaat.

    dan rest mij nog de vraag: kom jij wel eens onpartijdige oordelen tegen? en weet je hoe moeilijk het is om onpartijdig te zijn, want spreek je dan van onpartijdig ten aanzien van het merk, of ten aanzien van de werking. geen huid is het zelfde en reageert het zelfde, bovendien vind elk mens ook qua feel en geur een andere creme weer lekkerder.

    al met al, best ingewikkeld, toch?

      /   Reply  / 
  7. zelda

    @monique, ik voel me gewoon totaal niet aangesproken door zo’n percentage, denk ik gelijk hoe zouden ze dat gemeten hebben en wat bedoelen ze (anders dan dat ze interessant/gewichtig willen doen en geld verdienen). Stel je eens voor hoe dat voelt of eruit ziet: een rimpel is 17,1 procent korter geworden. Heb jij daar dan een beeld bij en zie je het verschil met een rimpel die 16 of 19,5% is gekrompen? Ik niet. Onpartijdig is niemand, onafhankelijk ook niet, maar de ene opinie is de andere niet, en daar ga ik dan toch maar op af. Want daar staat ook in of het plakt, glimt, e.d., en dat wil ik in ieder geval weten. De rimpels gaan er toch niet echt van over, zien er hoogstens wat minder rimpelig uit.

    Een creme die goed “helpt” en die enorm plakt of glimt, heb ik niks aan. Wordt een smeerboel met kleren en ook met oogschaduw trouwens, in ieder geval bij mij.

      /   Reply  / 
  8. redactie, monique

    @zelda, ik heb er ook geen duidelijk beeld bij. ik wil altijd graag weten hoe minder diep de groef kan worden, maar dat is nou net iets wat niet gecommuniceerd (kan) worden en ik weet nog steeds niet waarom niet. wellicht krijg ik daar in 2008 eindelijk antwoord op:-)

    ik weet ook dat je uiteindelijk alleen maar naar een totaalplaatje kunt kijken. een creme kan de algehele huidconditie iets verbeteren danwel in orde houden, waardoor je er langer aangenaam uit blijft zien. maar dat is zo’n macroperspectief, dat is voor twee gewone ogen die de huid dagelijks in de spiegel zien, eigenlijk niet te volgen.

    dus ik kan me heel goed voorstellen dat je liever naar andere facetten kijkt, zoals glim, plakkerigheid, lichtverstrooiende deeltjes waardoor de teint ook mooier lijkt. de instant aspecten dus.

    ga jij trouwens naar de schoonheidsspecialist?

      /   Reply  / 
  9. zelda

    nee, nooit geweest; een vriendin van heel vroeger was het en twee buurvrouwen zijn het, maar ik heb de meerwaarde nooit aan hen afgezien. Ik ben een aantal jaren ouder dan de buurvrouwen en heb minder rimpels, dus daar zit het kennelijk niet in.

      /   Reply  / 
  10. redactie, monique

    zelda, wat voor (antirimpel)creme gebruik jij?

      /   Reply  / 
  11. zelda

    Ik heb diverse merken staan en ben ook al niet erg consequent in het gebruik maar de Eucerin met hyaluronzuur blijft plakkerig (ik weet dus niet of het ook werkt…), dus nu meestal de DermaGenesis van l’Oreal. De oogcreme van Eucerin met Q10 bevalt weer beter dan die van DermaGenesis (alle oogschaduw verdwijnt daarna in de plooi…)en ik kon de verleiding niet weerstaan om Boots bij de Etos te kopen (ook OK). Dr vd Hoog heeft ook prima oogcontourcreme en als het schraal is smeer ik schaamteloos Noorse handencreme van Neutrogena onder mijn ogen (over glimmen gesproken). Lekker duidelijk hé? Maar met de rimpels valt het reuze mee (ben 56), ik denk dat dat toch meer in de genen zit dan in de creme…

      /   Reply  / 
  12. redactie, monique

    ..ben zelf verslaafd aan pure vaseline, voor mijn handen, lippen en hielen, hoewel ik voor mijn lippen ook La Mer gebruik (doosje 52 euro…jaja). vaseline is gewoon ontzettend goed als de huid erg droog is; gewoon vet.

    jammer dat eucerin zo plakkerig is. smeer je het wel dun genoeg op?

    maar je hebt gelijk hoor; rimpels zijn een genetische aangelegenheid. en dat is trouwens de nieuwste focus de komende jaren, om die genetische veroudering van de huid af te remmen, middels werkstoffen die de stamcellen in de huid moeten beschermen.
    ben heel benieuwd of dat daadwerkelijk gaat lukken. dior komt begin 2008 met zo’n creme. het blijft voor mij echt nog een ver van mijn bed show. technisch een mooi verhaal, maar resultaatsgewijs zie ik nog geen ander verhaal dan we al kennen qua rimpelvermindering:-)

      /   Reply  / 
  13. teha

    ja, ik gebruik in de winter ook veel vaseline.Wij hebben net twee weken elke dag gewandeld en dan gaat er toch niets boven vaseline op je lippen en onder tranende ogen en op je hielen,nergens last van!Volgens mijn schoonheidsspecialiste doet het niets voor je huid, voegt niets toe, maar beschermt dus wel.

      /   Reply  / 
  14. redactie, monique

    vaseline doet inderdaad niets anders dan puur de huid beschermen, maar daarin is het dan ook onovertroffen. in gewone, verzorgende cremes zit ook altijd water en andere stoffen die toch – zeker op een heel droge, wellicht eczematische huid- een uitdrogende werking hebben. de huid van mijn handpalmen kan zo droog zijn dat ik gemakkelijk contactallergie krijg, wat ik ook smeerde aan cosmetica niets hielp, ergo, het werd slechter. hormooncremes wil ik niet smeren en toen een derm. een keer zei’ gewoon vet houden’ had ik het eindelijk door: vaseline! en ik heb er nooit meer last van. neemt niet weg dat ik overal potten vaseline heb staan. want even een wasje doen, afwassen of wat dan ook met zeep en water en mijn handen voelen alweer droog aan.

    en mijn hielen? altijd kloofjes, geen voetcreme helpt. behalve vaseline.

    opvallend trouwens: kreeg dit allemaal pas na de bevallingen. geen idee of er een oorzakelijk verband is.

      /   Reply  / 
  15. teha

    ik heb geen bevallingen gehad en heb toch het zelfde, heeft toch m.i. met de constitutie van de huid te maken.Is het genetisch bepaald?Mijn moeder heeft het ook..?

      /   Reply  / 
  16. redactie, monique

    tsja, eczematische klachten kunnen een genetische component hebben, ik heb geen idee of dat bij mij een rol speelt, mijn vader heeft een psoriasisachtige aandoening – ben even de naam kwijt van de huidaandoening want het heet anders – maar daar heb ik weer geen last van. vondh et juist opvallend dat ik het na het krijge nvan kinderen kreeg.

    heb jij het ook aan je handen?

      /   Reply  / 
  17. zelda

    Zouden de fabrikanten van al die mooie cremes blij zijn met ons vaselinegebruik??? Naast eerder genoemde variant Noorse handencreme ben ik ook fan van Klovex van Het Kruidvat, ook vaseline maar met Johannesolie erin

      /   Reply  / 
  18. teha

    wat mij deze winter erg geholpen heeft, ook van Kruidvak ,eigen merk, is de handcrème met rozenolie, voor het eerst niet 101 kloven, bartsjes en sneetjes maar hooguit 5 of 6, dat is echt bijzonder voor mij. En dat voor nog geen drie euro!

      /   Reply  / 
  19. redactie, monique

    ..dan moeten ze maar beter werkzame producten maken, is mijn stelling:-)

      /   Reply  / 
  20. teha

    Ik was vanmiddag bij het kruidvat en kocht klovex, we (man en ik) smeerden onze handen er mee in en nu net constateerden we dat we hele zachte handen hebben allebei!
    Fijne tip, Zelda

      /   Reply  / 
  21. zelda

    haha, ik zal een rekening naar Het Kruidvat sturen voor de reclame (misschien lezen ze dit wel…) Het werkt trouwens ook heel goed bij lichte verbranding (rode plek, geen blaar of open), pijn gaat gelijk weg. Maar inmiddels heeft dit weinig meer met “beauty” te maken, sorry Monique :) )

      /   Reply  / 
  22. teha

    Bij Het Kruidvat wisten ze eerst niet wat ik bedoelde, nee, klovex verkochten ze niet. Ik zei dat ik het op beautyblog gelezen had!
    Ha, dan gingen ze nog even kijken en ja, daar was het!
    Grappig hè, dus wel echt nog met deze blog te maken:)

      /   Reply  / 
  23. teha

    nog even over klovex: vanmiddag vóór ik de deur uitging wat klovex op mijn lippen gesmeerd, vroeg een vriendin waar ik die mooie lipgloss gekocht had!
    Ha!

      /   Reply  / 
  24. anna

    Ik heb ook 7 potjes vaseline staan alleen ik krijg het niet open. :(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>