Wat maakt DermaGenesis van L’Oreal bijzonder?

L'Oreal adverteert momenteel veel met de nieuwe anti-ageing lijn DermaGenesis, en ook wij krijgen er regelmatig vragen over binnen van lezers. Tijd om L'Oreal eens een paar vragen over deze nieuwe lijn te stellen. Over de werkstoffen, maar vooral over de zg. groene chemie die erachter schuil gaat.

 

DermaGenesis (geschikt voor 30+) bevat ondermeer twee zeer krachtige vochtbinders; een suikereiwit dat water in de diepere huidlagen kan vasthouden, tevens de collageenaanmaak stimuleert, en hyaluronzuur, de meest krachtige vochtbinder die het vocht op de huid bindt. En dat het zeer prettig aanvoelt, hoor ik van alle kanten van mijn vriendinnen. Maar het bedrijf claimt meer met dit product; namelijk dat het milieuvriendelijk geproduceerd wordt, ook een trendy tendens, hetzij op zakelijk niveau. Ik stelde het concern hier een aantal vragen over:

Leg eens wat uit over de milieuvriendelijke productieontwikkelingen bij L'Oreal….

'De Groep L'Oréal heeft een duurzaam-ondernemen-jaarverslag gemaakt waar al onze milieuvriendelijke activiteiten in staan. Duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen is inmiddels geïmplementeerd in alle lagen van ons bedrijf, ontwikkeling, productie, verpakking, transport etc. en geldt voor alle merken van de Groep. Sommige merken van de Groep zijn echter speciaal ontwikkeld of aangekocht om te voldoen aan de vraag naar natuurlijke cosmetica (Garnier, Sanoflore, Bodyshop), hebben hun communicatie naar de consument toe ook hierop gericht en zijn daarom extra 'groen'.  

Jullie stellen dat met name de cocktail Pro-Xylane (dat de celvernieuwing stimuleert) in DermaGenesis, het 1e ingrediënt is wat ontwikkeld is met behulp van "groene chemie".  Wat houdt dat in?

'Groene chemie of "green chemistry" omvat een serie principes ontwikkeld door the Green Chemistry Institute in de USA. Met deze methode worden nieuwe actieve ingrediënten ontwikkeld op een ecologische manier. Ze zijn biologisch afbreekbaar, oplosbaar in water, er komt minder vervuiling vrij bij het ontwikkelproces en er wordt minder energie gebruikt dan bij traditionele processen. Dit ingrediënt wordt in diverse crèmes van L'Oréal gebruikt.

Meer dan 40% van alle grondstoffen die L'Oréal gebruikt zijn plantaardig. L'Oréal heeft een indicator ontwikkelt op basis van 5 criteria voor het selecteren van grondstoffen die zo natuurlijk mogelijk zijn. Deze criteria zijn: menselijke gezondheid en veiligheid, milieubescherming, behoud van biodiversiteit, eerlijke handel, sociale impact van L'Oréal's activiteiten.

Sinds enkele jaren zijn de kartonnen verpakkingen van diverse merken zoals L'Oréal Paris, Garnier en Biotherm milieuvriendelijk. (licht, chloorvrij, geen zware metalen of optische bleekmiddelen etc.) Op de verpakkingen wordt aangegeven hoe ze het beste kunnen worden gerecycled.

De hoeveelheid plastic van de verpakkingen is ook gereduceerd. De shampooflessen zijn bijvoorbeeld lichter geworden. De Fructis shampoo fles is sinds 1996 van 24 gram naar 18,5 gram gegaan in gewicht en daarmee de lichtste shampoofles uit de winkel. '

meer over 'groen ondernemen' lees je ook in mijn blogs in de categorie 'natuurlijke cosmetica'. deze hoofdstukindeling vind je rechts in de navigatie.

Lees ook:Lancome pakt slappe lichaamshuid aan met Magistrale
Lees ook:L’Oreal reageert: over lood in lipstick
Lees ook:L’Oreal koopt YSL beaute op!
Lees ook:Paula Begoun hekelt dagcremes van Nederlandse merken
Lees ook:Hannah Clear-lijn laat geur- en kleurstoffen volledig achterwege

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Wat maakt DermaGenesis van L’Oreal bijzonder?

  1. a,j baars

    rimpelcremes beste mensen zijn niet meer dan illusies,ik heb veel cremes geprobeerd
    om een goede creme te vinden die lekker is en goed voor je huid, niet een die rimpels oplost wat dat bestaat gewoon niet daarvoor moet je je laten inspuiten met botox of andere injectables,nu heeft iedereen ineens cremes met hyarulonzuur wat echt niet werkt zoals ze je dat willen doen geloven ,loreal bijvoornbeeld zei dat 40% van de stoffen die ze gebruiken zijn plantaardig dus de andere 60 is nog steeds gif wat je op je huid smeerd,ik gebruik alleen nog een goede natuur creme waar ik erg blij mee ben want als ik bij de drogist was en ik zag die dertig verschillende soorten cremes die allemaal hetzelfde beloven van dezelfde leverancier zag ik door de bomen het bos niet meer ,weg ermee laat je niet meer bedotten en koop gewoon wat lekker is voor jou en kijk wat in de cremes zit gebruik je verstand en zie wat die fabrikanten willen.. Geld dus,mijn advies is dit: ga eens in de zoveel maanden naar een natuur schoonheids instituut,probeergezond te eten en voed de huid van binnen uit,sport zoveel als je kan en spaar een hoop weggegooid geld uit!

      /   Reply  / 
  2. redactie,monique

    dag meneer of mevrouw baars; het is een feit; cosmetica bestaat bij de gratie van marketing, maar voor welk product geldt dat niet? het lijkt alleen wel of cosmeticaproducenten meer dan welk andere productcategorie carte blanche krijgen om hun claims te communiceren…..men gaat er van uit dat elk weldenkend mens wel weet dat rimpels niet weg te toveren zijn met creme. lees mij blog hier nog maar eens over:
    http://beauty.blog.nl/cremes/2007/06/26/waarom-een-claim-als-anti-aging-juridisch-mag…..

      /   Reply  / 
  3. Quasi

    Beste, Dames,

    Ik ben een man van 46; en ga reeds 17 jaar naar de gelaatsverzorging.Gebruik dagelijks dagcreme en oogcreme.(damesprodukten, herenprodukten bestonden toen nog niet)
    Ik ga zeer graag naar de gelaatsverzorging.
    Lekker ontspannen en daarna de huid lekker gespannen.
    Al zeg ik het zelf, ik zie er goed uit voor een zesenveertiger.
    Dit kost inderdaad geld.Maar ja “leven” kost geld nietwaar.Als het nooit iets mag kosten, moet je in je kot blijven.

    Succes allemaal.
    Quasi

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    dag quasi, smeer maar lekker door hoor, we horen graag dit soort positieve berichten!
    maak er een mooi jaar van!
    monique

      /   Reply  / 
  5. vakantienieuws

    Hallo ,

    Ik ben net terug van een vakantie naar spanje. als je ooit in de buurt bent van baskenland en e houd van Fietsen dan moet je zeker de fabriek van orbea gaan bezoeken.
    Je krijgt er alle informatie van en eht zijn super fietsen. Ik heb deze tip gekregen via een kleine site vakantie nieuws
    Nu ik vond de linkop jullie site en wou jullie toch nog even bedanken .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>