Lancome pakt slappe lichaamshuid aan met Magistrale

Wat een naam voor een product, zeg. Magistrale, het bedrijf moet wel erg trots zijn op haar nieuwste lichaamsverzorgende creme, en het ook het summum vinden van wat ze te bieden heeft tegen huidverslapping op armen, billen, buik en benen. Maar misschien is dat ook wel zo. De inmiddels wereldberoemde werkstof die de eigen naam Pro-Xylane meekreeg, zit erin. En het zit momenteel bijna in alle anti-agingproducten van alle merken die onder de L'Oreal groep valt. Van Biotherm tot Rubinstein en Vichy, e.a.

 

Dus eigenlijk is het niets nieuws, gewoon een handige zet om de inmiddels al zoveel gebruikte cocktail in nog maar eens een product te verwerken. Tsja, en waarom ook niet. Als het goed werkt, ben je een dief van je eigen portomonnee om het niet te doen.

Magistrale is dus een lichaamscreme, bedoeld voor de verslappende lichaamsdelen, en dan kom je dus al snel bij de BBB's uit plus de armen. Maar smeer het ook gerust op je decollete, zegt Lancome. Je weet immers wat erin zit: Pro-Xylane. L'Oreals wonderstof (inci naam is aldus een oplettende bloglezer: hydroxypropyl tetrahydropyrantriol) dat samen met een hoge dosis hyaluronzuur zorgt dat de vochthuishouding in de huid op pijl blijft waardoor ze gladder en veerkrachtiger blijft. Als extraatje is er cafeine aan toegevoegd, dat bekend staat om de drainerende werking, ofwel de opslag van vet te verminderen.

Wetenschappelijke testen zijn wellicht gedaan om de werking te testen, maar ik heb ze niet gekregen. Wel wordt gemeld dat de testgroep van 172 vrouwen uitermate tevreden is. Met gebruikmaking van hun zintuigen zijn ze volgens Lancome tot de conclusie gekomen dat de buikhuid steviger is, de decolletehuid gladder is en de huid van de bovenarmen ook steviger is. Met procenten die tussen de 71% (voor het laatste) en 82% (voor het decollete).

We moeten hier blijkbaar uit concluderen dat Magistrale voor billen en benen toch minder doet. Want daarover wordt niet gerept in de  test. En wat me als laatste nog verbaast is wat je met een cafeinehoudende creme op je decollete moet, daar wil je toch geen vet 'verbranden'?

De creme is al te koop en kost 69,70 euro. Hopelijk levert het magistrale momenten op!

Bekijk ook het virtuele filmpje op de website van L'Oreal hoe Pro-Xylane op de huid werkt (klik op groene chemie)

Lees ook dit blog:

- Pro-Xylane, het nieuwe milieuvriendelijke ingredient van L'Oreal

Lees ook:Garnier UltraLift Pro-x rolt je rimpels lekker weg
Lees ook:Doen: Decollete Cream
Lees ook:Ultiem rood
Lees ook:Nieuw serum maakt mascara overbodig
Lees ook:Een rimpeltje is voor Pierce Brosnan geen probleem

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Lancome pakt slappe lichaamshuid aan met Magistrale

  1. X

    Pro-Xylane is geen peptidencocktail, het is een molecuul wat in de ingrediëntenlijst vermeld staat als hydroxypropyl tetrahydropyrantriol.

    Vichy is geen luxe merk volgens L’Oréal, maar valt onder “active cosmetics”.

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    bedankt X, heb aanpassingen gemaakt:-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>