Kun je een verkoudheid voorkomen?

Kun je een verkoudheid voorkomen? Ik teken ervoor als het kan! In een nieuwsbrief van abcgezodheid las ik dat het hebben van een sterk afweersysteem de beste manier is, om een verkoudheid te voorkomen.Als het afweersysteem verzwakt is, kunnen infecties gemakkelijk toeslaan. Vooral in de winter als verkoudheden vaker optreden is het belangrijk om het infectierisico te verkleinen door een aantal preventieve maatregelen te nemen. De volgende stappen kunnen je lichaam helpen om verkoudheidziektekiemen af te weren.

Regelmatig lichaamsbeweging nemen is een belangrijk onderdeel van een gezonde levenswijze. Het ondersteunt de stofwisseling en je afweersysteem, waardoor je lichaam verkoudheden gemakkelijker kan afweren. Een dagelijkse wandeling in de frisse lucht is een goed begin. Vooral kinderen moeten aangemoedigd worden om lichamelijk bezig te zijn.

Zorg voor voldoende slaap en vermijd onnodige spanningen. Onderzoek heeft uitgewezen dat stress de effectiviteit van het afweersysteem vermindert.
Zorg voor een evenwichtige voeding. Eet veel vitaminen uit vers fruit en groenten. Citrusvruchten, paprika’s, spinazie en broccoli zijn uitstekende bronnen van belangrijke vitaminen. In de wintermaanden kan het aangewezen zijn weerstandverhogende middelen te nemen. Vraaf info aan uw apotheker.

Lees ook:Snel van een koutje herstellen
Lees ook:Je karakter bepaalt je gezondheid
Lees ook:Slaap je mooi!
Lees ook:Wat zie je er fit uit!
Lees ook:Van floaten knap je serieus op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>