Bella Donna, een bijzonder boek over borstkanker

SONY DSCNatasja Froger nam woensdag het eerste exemplaar van het borstkankerfotoboek ‘Bella Donna’ in ontvangst. In gezondheidscentrum de Lloods in Blaricum overhandigde fotografe Eva Snoijink samen met Linda Witte (voorzitter stichting Bella Donna) het fotoboek. In ‘Bella Donna’ worden foto’s gepresenteerd van liefst 102 vrouwen die zich, in alle verschillende stadia van borstkanker, letterlijk en figuurlijk blootgeven. De foto’s van de modellen zijn voorzien van een korte persoonlijke tekst. Het boek van de Haarlemse fotografe geeft een realistisch beeld van vrouwen met één, géén of (een) gereconstrueerde borst(en). Snoijink heeft er 30 maanden over gedaan het boek te realiseren. In de loop van de borstkankermaand oktober worden de 5.500 Bella Donna fotoboeken gratis door Nederland verspreid.

De foto’s hebben een positieve, frisse ‘high-key’ uitstraling waarmee Snoijink haar lezers vooral hoop en herkenning wil geven. Snoijink: ” Met dit boek wil ik vrouwen met de diagnose borstkanker én hun naasten een hart onder de riem steken. De foto’s en teksten kunnen een rustpunt en bron van inspiratie vormen in de periode na de eerste diagnose, waarin je als ‘patiënt’ een overweldigende hoeveelheid informatie krijgt met alle emoties die hiermee gepaard gaan.”

Snoijink heeft ervaring met de productie van fotoboeken omtrent zware onderwerpen. In 2008 was zij verantwoordelijk voor het boek ‘De Upside van Down’, waarvoor zij 101 kinderen met het syndroom van Down fotografeerde. Evenals het boek ‘Bella Donna’ bood zij dit gratis aan bij relevante instellingen in Nederland.

Snoijink richtte op 1 januari 2014 de stichting Bella Donna op. Deze stichting heeft het mogelijk gemaakt dat de 5.500 boeken bij aanvang van de borstkankermaand (oktober) gratis worden bezorgd bij alle mammacare-afdelingen van ziekenhuizen, inloophuizen en 4.888 huisartspraktijken in Nederland.

Susan Veenhoff, directeur van de Stichting Pink Ribbon, is erg blij met de lancering van het Bella Donna fotoboek tijdens de borstkankermaand. “Bella Donna is een prachtig en indringend fotoboek dat laat zien dat je na een ingrijpende ziekte als borstkanker met recht weer trots kunt zijn op je lijf. Hulde aan fotograaf Eva Snoijink en alle modellen die helpen om het taboe over dit onderwerp te ontsluieren”.

Een lange lijst aan sponsoren helpt dit initiatief te verwezenlijken, waaronder Roparun, Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, MF Foundation, Helen Dowling Instituut, Albert Schweitzer ziekenhuis, Diaconessenhuis Leiden, Rijnland Ziekenhuis, Groene Hart Ziekenhuis, Franciscus Ziekenhuis Roosendaal, Lievensberg Ziekenhuis, Spaarne Ziekenhuis en het Kennemer Gasthuis.

De boeken zijn te bestellen via de website www.belladonnahetboek.nl

unnamed

Lees ook:Steun Pink Ribbon met een roze pink
Lees ook:Lak je ‘pink’ pink en toon jouw sympathie aan Pink Ribbon!
Lees ook:29 mei Viva La Donna dag!
Lees ook:Wendy van Dijk ondersteunt Borstkankermaand
Lees ook:Bewegen helpt tegen borstkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>