29 mei Viva La Donna dag!

image002Ook dit jaar organiseert Stichting Viva la Donna op 29 mei de Viva la Donna Day. Honderden schoonheidssalons en wellnessinstituten openen op of rond 29 mei belangeloos hun deuren voor deze vrouwen en bieden ze een gratis verwenbehandeling aan. Zo’n behandeling kan variëren van een gezichtsbehandeling tot een yogales en van een massage tot een kleurenanalyse. Vrouwen die kanker hebben (gehad) komen door een verwenbehandeling tot rust, wat zorgt voor een positief gevoel. En dat is het doel van Stichting Viva la Donna: vrouwen getroffen door kanker weer laten stralen!

Verwenzorg als essentiële vorm van nazorg

In de zware periode na de diagnose kanker hebben veel vrouwen te maken met emoties als boosheid, verdriet en onzekerheid. Daarnaast voelen ze na het ondergaan van de behandelingen de druk om ‘gewoon’ door te gaan. Voor (ex-)kankerpatiënten is echter niet alleen het overleven belangrijk, maar ook de kwaliteit van leven. Verwenzorg biedt hen de ontspanning die ze op dat moment nodig hebben. De verwenbehandelingen zorgen voor kracht en positiviteit, waardoor vrouwen zich ook tijdens of na zo’n moeilijke periode beter gaan voelen. Een concrete en simpele manier om de levenskwaliteit van vrouwen met kanker direct te verbeteren.

Op de site is te zien waar in eigen omgeving verwenzorg wordt aangeboden. Via de aanbieder kan vanaf 1 mei een afspraak gemaakt worden voor een behandeling tijdens de Viva la Donna Day.

De stichting is in 2005 opgericht door Corinne de Haas. Zij ondervond aan den lijve dat er na de diagnose en de behandelingen tegen kanker té weinig aandacht is voor nazorg. Met Stichting Viva la Donna wil zij daar verandering in brengen. Zo vraagt de stichting door middel van campagnes aandacht voor nazorg en worden er diverse projecten georganiseerd om vrouwen die getroffen zijn door kanker weer te laten stralen. De jaarlijkse Viva la Donna Day op 29 mei is daar één van, de dag waarop Corinne haar moeder aan kanker overleed. Tijdens deze verwendag kunnen lotgenoten genieten van een gratis verwenbehandeling. Een bijzondere ervaring die zorgt voor een positief gevoel. Maar Viva la Donna doet meer! De stichting stelt verwenpresenten samen voor inloop- en ziekenhuizen en verloot producten onder lotgenoten via Mail & Win acties. Ook wordt er jaarlijks een sponsorwandeling georganiseerd en geeft Viva la Donna voorlichting aan beautyprofessionals over het behandelen van (ex-)kankerpatiënten.

Meer informatie over Stichting Viva la Donna en de verwendag: http://www.vivaladonna.nl/viva-la-donna-day of kijk op de facebook pagina http://www.facebook.com/stichtingvivaladonna.

Lees ook:Bella Donna, een bijzonder boek over borstkanker
Lees ook:Deze vrouw wil de dikste mama van de wereld worden
Lees ook:Wie is jouw favoriete VIVA400-vrouw?
Lees ook:Must read: Donna Karan: Mijn autobiografie
Lees ook:Mannen geven zich bloot in Viva

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>