Indola speelt in op verouderend haar

Yes! Het kon niet uitblijven dat er mondjesmaat meer merken gaan focussen op veroudering van het haar. Heel welkom! Ik schreef er begin dit jaar al een uitgebreid artikel over in het tijdschrift Catherine en hoe meer ik me erin verdiepte, hoe meer ik me realiseerde dat het toch wel erg fijn zou zijn als er echt werkende, speciale producten voor het oudere haar zouden komen. Kappersmerk Indola biedt nu Innova Age Expert.

 

Ga me nou nog niet vragen waarin dit soort producten zich onderscheiden van die voor fijn en futloos haar, of voor broos haar. Want diep van binnen ben ik er ook nog niet uit, en zou het best eens kunnen zijn dat het uiteindelijk allemaal erg dicht tegen elkaar aan ligt qua ingredienten.

Voorlopig geef ik merken die in dit gat in de markt springen het voordeel van de twijfel. Zoals Indola Innova Age Expert. Er zit een cocktail in van collageen en een anti-oxidant. Het herstelt de haarstructuur waardoor het weer voller zal gaan aanvoelen. Het collageen legt ook een beschermend laagje rond de haar, werkt als een conditioner.

Er is een shampoo, conditioner, kuurproduct en stylingmousse. De prijzen varieren van 10 tot 12 euro. Verkoopadressen vind je via de website van Indola. Of je belt even met 030-6073103.

Ook interessant is dit product voor de nacht; het Kerastase Noctogenist Voile Nuit. Een sprayserum dat je futloze haar een oppepper geeft terwijl je dus slaapt. Er zitten vitamine E in en microfijne vetstofjes. Ook je doffe haar zal er van opleven. Het kost wel ca. 30 euro. Te koop bij Kerastase kappers.

Lees ook:Uitgedroogd zomer-haar??
Lees ook:Solutions: peptidencreme van Nederlandse bodem
Lees ook:Hoe krijg je je haren winterproof?
Lees ook:Wondershampoo & meer
Lees ook:Shampoo tegen Acné

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Indola speelt in op verouderend haar

  1. teade

    Wat een onzin! Oud haar bestaat in essentie niet. Het pigment welke het haar kleurt mag dan met de jaren verminderen. Maar tenzij de haarzakjes geen nieuw haar meer aanmaken blijft het haar groeien. Dus nieuw haar tot de laaste adem.

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    dag teada, dank voor je reactie. ik knip en plak maar even wat ik in een artikel schreef, wat gepubliceerd is in magazine Catherine. Deze informatie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat mij is aangereikt door L’Oreal en door dermatoloog Ids Boersma:

    ‘Haarveroudering heeft simpelweg te maken met het feit dat haarzakjes geleidelijk aan stoppen met de productie van haar. Door een vertraagde celdeling verschrompelt de wortel. Verse voedingsstoffen worden in steeds trager tempo en in verminderde hoeveelheden aangevoerd. Het verschijnen van nieuwe haren gaat langzamer en de haren die terugkomen zijn veel dunner. Gezegd wordt dat de invloed van het vrouwelijk hormoon erg belangrijk is voor onze haargroei, en deze productie neemt af naarmate je ouder wordt. Als gevolg van die vertraagde processen word je dus ook grijs, wat zoveel betekent als dat je haar alle kleur verliest. Grijs is namelijk geen kleur, het is gewoon pigment-loos. Hoeveel haarzakjes je hebt, het groeitempo en de dikte is genetisch bepaald. Dit zal dat ook van grote invloed zijn op het tempo waarin je haar veroudert. ‘

    misschien vind je de term veroudering misleidend, omdat haar op zich als zodanig niet kan verouderen, maar de vitale lichaamsprocessen nemen af en dat vertaalt zich aan de buitenkant als dunner, brozer wordend haar en grijs haar. misschien is de term gemakkelijk gekozen want herkenbaar voor de consument? ik weet het niet. jij wel? maar dat de volheid, glans en kleur van je haardos afneemt, is een feit.

    hartelijke groet, monique

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>