Olaz Touch of Sunshine: zon op je huid

Oh wat schijnt die zon heerlijk, als je door de ramen van je kantoor naarbuiten kijkt en helemaal geen tijd (of zin) hebt om in de zon te zitten! Balen? Hier is een oplossing. Olaz zet je in de zon met Total Effects 7 Touch of Sunshine. Een anti-agingcreme die niet alleen de huidconditie op peil moet houden maar de huid tegelijkertijd een zacht zonnig tintje geeft. Er zit een slimme technologische vernieuwing in die ervoor zorgt dat je niet TE bruin wordt. En zo werkt het…..

 

Normaal smeer je namelijk een zelfbruiner om de paar dagen op, als je ziet dat het tintje weer valer wordt. Omdat het hier een creme voor dagelijks gebruik betreft, zou het in theorie betekenen dat je dus poepiebruin wordt en dat wil je niet. Olaz heeft de zelfbruinende stof (Dihydroxyaceton) gekoppeld aan een ander stofje dat er voor zorgt dat er maar hele kleine beetjes zelfbruiner aan de huid worden afgegeven en dat gaat in een tempo dat gelijk loopt aan het natuurlijke afschilferingsritme van je huid om de zeven tot tien dagen. 

Dit betekent concreet dat na 7 dagen gebruik de zelfbruiningskleur op je huid optimaal is en dus met het afschilferen van de dode huidcelletjes ook weer mee terugkleurt naar je eigen natuurlijke teint, waarna het proces weer opnieuw begint.

Je kunt deze Total Effects dus gewoon dagelijks gebruiken, je huid kleurt langzaam mee. Olaz heeft er ook een nachtcreme bijgedaan voor hen die ook gewend zijn om 's nachts de creme te gebruiken. Ook daarin zit zelfbruiner. Of dat handig is? 'Consumenten hebben zo de keuze', legt pr-spokeswoman Eefje Spiering uit. 'Gebruik je en de dagcreme en de nachtcreme, word je wel iets bruiner dan wanneer je alleen de dag of alleen de nachtcreme gebruikt, maar het principe blijft hetzelfde.'

De USP is natuurlijk dat je een antirimpel- en zelfbruinende creme ineen hebt. Dus schijnt de zon niet buiten, smeer het dan maar op je huid.

Jammer dat het niets voor mij is. De grove porien op het middendeel van mijn gezicht worden altijd te bruin van zelfbruiners waardoor het net lijkt of mijn huid wat viezig is. Helaas, pindakaas.

Weet je trouwens nog hoe zelfbruiners werken? De stof DHA gaat een reactie aan met de eiwitten op je huid en als gevolg daarvan kleurt dat flinterdunne buitenste huidlaagje iets bruiner.

Denk overigens niet dat een zelfgebruinde huid bescherming biedt tegen de zon. Helemaal niet dus. De dagcreme bevat wel een zonnefilter, maar dat is gewoon ter bescherming tegen de dagelijkse inwerking van uv-straling in de huid en om veroudering als gevolg daarvan te voorkomen. Wie echt langer dan een uur naar buiten of echt gaat bakken gaat moet smeren met een anti-zonnebrandmiddel.

- Pigmentvlekken door de zon, wat te doen?

- Bronzing fluids en poeders voor een bruine kleur

- Coverderm, als je pigmentvlekken wilt verdoezelen

- Je lijkt nog bruiner, met roze lipstick. De test!

Lees ook:Zon uit een tube
Lees ook:Een jongere huid binnen 28 dagen, kan dat?
Lees ook:Paula Begoun positief over Olaz Regenerist Licht vochtinbrengende lotion spf 15
Lees ook:Boost je huid met een serum
Lees ook:Face Wash: verwent je gezicht zacht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Olaz Touch of Sunshine: zon op je huid

  1. Nathalie

    Hallo allemaal,

    Graag wil ik jullie kennis laten maken met de tanGO. De tanGO is ‘s werelds eerste washand om bruiningsvlekken eenvoudig mee te verwijderen.

    By Blonde is de eerste webshop in Nederland die deze washand aanbiedt. In Australië, Amerika en Engeland is dit product al een enorm succes!

    Dus, voor degenen die graag gebruik maken van zelfbruiner, spray-tanners of andere vormen van bruiningsmiddelen, dan is de tanGO zeker een musthave.

    Met vriendelijke groet,

    Nathalie,
    By Blonde.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>