Make-uptest: Roze lipsticks

 

Roze is dé kleur deze zomer. Vooral voor je lippen. Maar het aantal varianten roze is oneindig dus: Welke tint kies je? En ook niet onbelangrijk: Wordt het een shiny gloss of ga je voor het nieuwe mateffect?  Beautyblog's Marieke testte vier verschillende lippenstiften/glosses met één overeenkomst: de heerlijke kleur roze.

 

Rimmel Infinite Colour Lights nr 320

(long lasting lipstick en gloss in één)

Het eerste wat mij opvalt zodra ik de lippenstift opendraai is de zoete snoepgeur die vrijkomt. Niet alleen de kleur doet dus aan candy denken. Bah, als ik er te lang met mijn neus bovenhang word ik misselijk ben ik bang. De kleur valt ook een beetje tegen. De lippenstift is transparanter dan verwacht. Ook stap 2, de lippgloss,  maakt het geheel niet mooier. De kleur wordt nog lichter en de kleine glittertjes blijven met tientallen tegelijk aan mijn vingertoppen plakken. Jammer. De (lichte) kleur houdt overigens wel het langst van allemaal. Een plusje waard.

Helena Rubinstein Wanted Shine nr 35

Beautyblog is groot fan van de lippenstiften van Helena Rubenstein. Ze zijn subtiel, mooi transparant en voelen heerlijk zacht aan op de lippen. Zo ook weer deze lipstick. De kleur is mooi, maar erg zacht. Fijn voor vrouwen die knalroze nog een beetje te heftig vinden. Over de roze kleur zit een blauw/violetachtige shine. Wel mooi, maar stiekem raken we er een beetje op uit gekeken.

Lancôme Color Fever nr 334

Als je echte roze lippen wilt, dan is deze lippenstift een must-buy. Zo knalroze als de stift eruitziet, zo roze is hij ook op je lippen. What you see is what you get. Erg fijn. De kleur is zeer diep, bijna neonroze. Lekker old skool 80's. Voor degene die de kleur iets te heftig vinden is het ook een optie om de lippenstift heel dun aan te brengen of hem een beetje af te zwakken met een laagje poeder eronder. Het effect oogt dan erg mat, iets wat deze zomer ook weer terug van weg is geweest. Nog een plus; de kleur blijft lekker lang zichtbaar. Wel in mindere mate, maar vanwege de diepe ondertoon blijf je hem lang zien. Let op: de kleur is erg ‘Barbie', dus stem je kleding en andere make-up hier goed op af.

Chanel Aqualumiere nr 75

(setje van een lippenstift en lipgloss)

De beide producten worden aangeleverd in een knallend lichtroze hoesje. Wow, die kleur ziet er spetterend uit. Maar zodra ik de lippenstift opendraai zie ik niets van deze kleur terug. De lippenstift neigt eerder naar de paars/rode kant. Maar zodra ik de superglanzende/lichtreflecterende roze lipgloss erover aanbreng begint de kleur opeens te leven. Apart zijn beide producten nogal saai en vlak, maar samen zorgen ze voor de nodige sparkeling. Jammer genoeg blijft zowel de lippenstift als gloss niet heel erg lang zitten. Maar ach, die illusie hebben we inmiddels ook wel opgegeven. De gloss plakt in ieder geval niet en dat is erg prettig!

Monique's favoriet:

Niet tegelijkertijd getest, maar wel zeer de moeite waard om te vermelden is de amplified creme lipstick van MAC in de kleur full fuchsia. De absolute favoriet van Monique. Net zo knallend als de neonlipstick van Lancome, alleen heeft deze tint een fuschia ondertoon waardoor hij iets warmer oogt. Helemaal mooi in de zomer als je huid een lekker kleurtje heeft!

 

Lees ook: Make-uptest: 3 x Amy Winehouse ogen

Lees ook: Make-uptest: De ultieme rode lippenstift

En hier nog een blog over nog meer roze lipsticks voor voorjaar 2008.

Lees ook:Bourjois en Mac hebben lichtgewicht lipsticks
Lees ook:TESTPANEL TEST: De nieuwste zomer lipsticks
Lees ook:Paneltest: de ultieme rode lipstick
Lees ook:Make-up look zomer 2008: roze lippen
Lees ook:Lipstick met antioxidanten & amandelolie

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Make-uptest: Roze lipsticks

  1. Tom

    Mijn lieve hemel!! ALs roze lippen fetishist zal ik mij deze zomer dus in het paradijs wanen! Nu maar hopen dat deze trend ook daadwerkelijk opgepikt zal gaan worden en alle nederlandse vrouwen de straat op gaan in prachtige roze lippen! Fantastisch!

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    you’ re too funny Tom! wat doet het met je dan? *wink*

      /   Reply  / 
  3. Nirvana

    Ik houd niet zo van roze. Zal wellicht moeten investeren in een betere zonnebril.

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    …’t is maar goed dat je mij dan niet tegenkomt nirvana!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>