TESTPANEL TEST: bronzingpowders en cremes

Ben jij al bruin, of nog een bleke Bet? Met deze bronzingpowders, gels en poeders kun je alvast een zonnetje op je huid toveren, of je lichtbruine tint een extra verdiepend glansje meegeven. Het testpanel ging aan de slag en keurde vier verschillende bronzing en shimmeringproducten. Dit is het resultaat!

 

 

 

Het testpanel, van links naar rechts: Marieke, Barbara, Rymke en Milou

 

 

 

Milou test: Delice de Poudre van Bourjois
Claim: Een bruiningspoeder met intense zonnedeeltjes, voor een gouden gloed op de huid.

Textuur: Een superfijn poeder dat zorgt voor een mooie subtiele bruine kleur met lichte sprankeling. Pluspunt: hij smeert makkelijk en snel.
Resultaat: Hij staat niet alleen goed op mijn wangen, maar ook op mijn schouders en decolleté. De kleur oogt heel natuurlijk en heeft een lichte sprankeling waardoor de huid nog meer geaccentueerd wordt. Hij is erg subtiel, dus 's avonds mag je er wel een flinke laag van op doen.
Extra: Hij ruikt heerlijk! Een beetje naar chocolade…mmm.

Barbara test: Soufflé Cream Blush Sunny van Lancaster
Claim: Een blusher met een marshmellow-achtige structuur om gezicht en wangen te accentueren en te voorzien van een onweerstaanbare, sensuele glans.

Textuur: Een zachte crème die je aanbrengt met je vingers. Het heeft een erg fijne textuur en trekt onmiddellijk in. Het ligt dus niet als een dikke laag op je huid.
Resultaat: Mijn wangen kregen een lekker kleurtje, maar hij oogt wel erg mat. Een prima blusher om je nog bleke winterwangen mee te versieren. Niets meer en niets minder.
Extra: Het voelt heerlijk zacht aan en geeft je wangen net dat beetje extra.

Marieke test: Bronze Brume de Poudre van Dior
Claim: Het eerste 'vloeibare' zonnepoeder in sprayvorm voor een gebruinde huid met een matte en heldere finish.

Textuur: Niet smeren maar sprayen. Erg handig! Het valt als een lichte, droge nevel op je huid en trekt direct in.
Resultaat: Je krijgt binnen no-time een hele natuurlijke en egale bruine teint. Het  past zich direct aan je eigen huidskleur aan en daardoor lijkt het net alsof je zo van het strand afkomt.
Extra: De sprayvorm is erg handig, maar ook super verleidelijk: je wilt je hele lichaam er mee in sprayen omdat het resultaat zo prachtig is. Vergeet vooral niet dat het een secuur karweitje is. Vlekken gegarandeerd bij een snelle spraybeurt.

Rymke test: Phyto-Touche Or-Golden dry oil van Sisley
Claim: Een droge en zijdezachte olie voor een prachtige gouden en zomerse sprankeling.

Textuur: Het is een soort gel/olie- achtige emulsie met parelmoeraccenten die je met je vingers aan moet brengen. De olie is erg dun waardoor hij zich goed verspreidt en geen streperige vlekken achterlaat. Tip: goed schudden voor gebruik!
Resultaat: Er komt een mooie subtiele glans op je huid Je moet er alleen niet teveel van op doen, want in de zon wordt het snel een beetje teveel van goede. (De parelmoeraccenten vangen het licht op en weerkaatsen het). Een echte bronzing is het niet, maar het laat je huid wel stralen met een zonnige en gezonde gloed.
Extra: Het is niet uitgeprobeerd, maar je kunt de olie ook op je haar aanbrengen. Goed voor een echte glamouravond dus 

Conclusie: Wil je een zomerse bruine teint, kies dan voor een echte bronzingpowder zoals die van Dior of Bourjois. Deze producten doen je huid al snel een paar tinten bruiner lijken. Wil je echter alleen je al gebruinde huid een nog intensere kleur geven, kies dan voor een gouden glansproduct zoals die van Sisley of Lancaster.

Lees ook:Make-up najaar: goudkoorts bij Chanel
Lees ook:TESTPANEL TEST: Blush voor stralende wangen
Lees ook:TESTPANEL TEST: De nieuwste zomer lipsticks
Lees ook:Dior Bronze brengt de zon in je leven!
Lees ook:Ben je liever binnen of buiten?

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “TESTPANEL TEST: bronzingpowders en cremes

  1. Janine

    Jammer dat jullie er geen prijzen bij zetten..verder erg leuke blog!

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    hoi janine, ….zo blijft het nog een beetje spannend he. ik heb niet de ambitie een blaadje van de drogisterij te willen zijn:-)
    bedankt trouwens voor je compliment!
    als je je emailadres intypt bij ‘updates in email’ krijg je dagelijks het nieuws in je mailbox..

      /   Reply  / 
  3. Maya

    Nog een tip: bronze goddess matte van Estee Lauder. Heel subtiel en natuurlijk. Kon een trial size op Ebay kopen. Wat er verder prachtig uitziet zijn de bronzers van Guerlain Terracotta en Lancaster Sun. Zijn bronzers met meerdere kleurtjes in 1 palet.

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    klopt maya, van guerlain en lancaster weet ik het zelf ook zeker, heb ze al eerder uitgeprobeerd. dank voor de tips, het voegt weer wat toe aan onze eigen test!
    met bronzers is het alleen wel zo: less is more om te voorkomen dat je de teint van een aardappel krijgt *wink*

      /   Reply  / 
  5. Maya

    T schijnt dat in een goede bronzer altijd wat kleurdeeltjes (groen, roze, etc.) zitten, anders zie je er uit als een baksteen.
    Kun jij je je wellicht het merk Theatre nog herinneren? Die hadden een schattig aardenwerken potje met kurken dekseltje met daarin glanzend bronzing powder. Hoewel bronzing, het was gewoon knaloranje! Maar ik vond het, als net-tiener, helemaal geweldig! Ach ja, die eighties :-)

      /   Reply  / 
  6. redactie, monique

    het merk ken ik zeker, die potjes kan ik me niet meer herinneren, maar ik weet nog wel dat ik vette lagen rouge opdeed, als ik er nu nog aan denk…….pfffff

      /   Reply  / 
  7. Marianne

    Ben zelf groot fan van Estée Lauder’s Amber Bronze. De kleur is heel natuurlijk (verkrijgbaar in meerdere tinten)en de textuur is lekker licht en makkelijk uit te smeren. Er zit een heel licht glansje in maar zo natuurlijk dat je er niet als een opgepoetste discobal uitziet.

    Verder Clarins Bronzing Powders. Ik weet niet of hij nog te krijgen is maar ik heb een aantal jaar geleden een doosje aangeschaft met twee kleuren poeder, licht en donker. De lichte is voor mijn huid iets te oranje maar de donkere variant is erg mooi.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>