Chirurg Edwin van Onselen vergeeft Netwerk-journalisten

Gisteravond kreeg plastisch chirurg Edwin van Onselen live in actualiteitenprogramma Netwerk de gelegenheid om nog eenmaal zijn kant van het verhaal uit de doeken te doen. Zijn belangrijkste boodschap was dat de journalisten die de docu's over hem en een ontevreden patiente hadden gemaakt, niet voldoende aan waarheidsvinding hadden gedaan, dan wel informatie hadden verdraaid om het sensationeler te maken. Maar hij vergaf hen tegelijkertijd hun fouten. Alleen van het slachtoffer begrijpt hij niets, liet hij weten. Aangezien er op de hersteloperaties om eerder door een andere arts veroorzaakte schades ongedaan te maken, niets was aan te merken – zo onderschreef ook hoogleraar Berend van der Lei (achteraf).

 

Van der Lei was in de eerdere docu's door de journalisten opgevoerd om een second opinion te geven over de hersteloperatie; of deze dan wel of niet was uitgevoerd, aangezien het wel op de rekening stond. Netwerk had blijkbaar maar een deel van de uitspraken van Van der Lei uitgezonden, waaruit de kijker dan moest interpreteren dat er niets van een lift-operatie was terug te vinden. Dit zou maar de halve waarheid zijn geweest.

Een andere reeds gepensioneerde arts zou er volgens Van Onselen helemaal naast hebben gezeten. De man zou de moderne kennis ontberen van het maken van zo onzichtbaar mogelijke littekens. De arts zag ze niet, dus bestonden ze niet, dus was de operatie ook niet uitgevoerd. Van Onselen zei nogmaals dat de herstelingrepen wel degelijk waren uitgevoerd en ook nog eens tegen een gereduceerd tarief.

Lees ook hier nog wat er vandaag over geschreven is.

En lees deze post eens op het forum van Ziekenhuis.nl waarin de schrijfster aankaart wat er gebeurt als een arts voor een publiek tribunaal terecht komt na het overlijden van een patient. Het treft vooral commercieel werkende medici, terwijl het in ziekenhuizen ook gebeurt, maar blijft het gebeurde binnenskamers.

Lees ook deze blogs op Beauty.blog erover – in chronologische volgorde:

- hoe een rijdende rimpeldokter grote schade veroorzaakt

- Van Onselen verweerd zich bij De leugen regeert

- Netwerk moet rectificeren op last van de rechter

Wil je weten wie deze artikelen allemaal schrijft? kijk op www.moniquelindeboom.nl en in het colofon op deze website.

Lees ook:Netwerk rectificeert incident met Edwin van Onselen
Lees ook:Netwerk: De rijdende rimpeldokter en Edwin van Onselen
Lees ook:Van Onselen bij De leugen regeert….
Lees ook:Britney Spears docu slechte reclamespot voor nieuwe cd
Lees ook:21-jarige overlijdt tijdens liposuctie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>