Van Onselen bij De leugen regeert….

Vanavond was plastisch chirurg Edwin van Onselen in het programma van Felix Meurders te zien: de leugen regeert. Van Onselen zat tegenover de hoofdredacteur van het nieuwsprogramma Netwerk. Doel was de rel te bespreken die er deze week was ontstaan nadat de chirurg het verslaggeversteam de deur had uitgewerkt nadat ze weigerden te vertrekken omdat hij niet op de zaak van een patiente van hem wilde ingaan. Een vrouw die eerder al door een basisarts (Dennis Bartels) verminkt was in het gezicht met een permanente filler (en daarna nog eens met een mislukte aptoslift) en veel geld zou hebben betaald aan Van Onselen om de schade te herstellen. Uit onderzoek van o.a. hoogleraar pls.ch. Berend van der Lei zou blijken dat die ingrepen niet verricht zouden zijn door Van Onselen; kortom, een oplichterskwestie was geboren.

 

In het tv programma bij Meurders meldde Van Onselen dat hij het schandelijk vond dat hij zo voor het blok was gezet door het tv-team. Hij dacht dat de verslaggever over permanente fillers zou komen praten, wist helemaal niet dat hij aan de kaak gesteld zou worden over een gespeculeerde kwestie van oplichterij.  Na herhaaldelijk vragen van Netwerk om het eens uit te leggen, vond hij het welletjes en wilde het team de deur uit hebben. En zo geschiedde, de verslaggever heeft zes uur, naar verluidt, op het politiebureau gezeten.

De 'mediaraad' waaronder Frits Barend, keurde de werkwijze van Netwerk absoluut af, vond het niets meer met journalistiek te maken te hebben, maar gewoon met willen scoren, willen rellen. Er was ook grote verbolgenheid over het feit dat niet de verslaggever tegenover van Onselen zat maar zijn hoofdredacteur Bert Tichelaar, die zich beriep op zijn eindverantwoordelijkheid.

Ook vanavond wilde Van Onselen niet de vraag beantwoorden of hij zijn cliente opgelicht had of niet, omdat de vrouw geen toestemming zou hebben gegeven om er vanavond iets over te zeggen, en hij zijn medisch beroepsgeheim daartoe niet mag schenden.

Jammer, en heel vaag. Nu wil je juist weten waarom die vrouw blijkbaar wel twee keer eerder aan Netwerk toestemming gaf en aan Van Onselen om erover te praten en nu niet.

Het getuigt van lef dat Van Onselen bij de Leugen regeert is gaan zitten. Hij hamerde er ook op dat hij de hele tape wil zien, hij vindt dat de Nederlandse kijker maar een deel van het verhaal te zien heeft gekregen, door knip en plakwerk van Netwerk waarbij vooral Van Onselen in een kwaad daglicht kwam te staan en niet te zien was welke 'overvals journalistiek' de verslaggever en zijn cameraman pleegden. Zij weigerden namelijk weg te gaan toen Van Onselen hen dat verzocht. Peter R. de Vries-je spelen, zoiets blijkbaar.

Maar de kwestie blijft: heeft Van Onselen die vrouw nu wel of niet geopereerd om haar gezicht weer beter te maken? Jammer voor deze plastisch chirurg dat hij nu weer met een schandaal in de media komt. Wat is er toch met die man aan de hand?? Je leest het uitgebreidere verhaal erover met meer details ook hier. De vrouw in kwestie heeft op een gegeven moment ook contact gezocht met Sylvia Veerman, een vrouw die eveneens de media haalde nadat haar gezicht verminkt was geraakt door het werk van onkundige specialisten.

Zie ook mijn eerdere blog: De rijdende rimpeldokter.

Lees ook:Netwerk rectificeert incident met Edwin van Onselen
Lees ook:Netwerk: De rijdende rimpeldokter en Edwin van Onselen
Lees ook:Chirurg Edwin van Onselen vergeeft Netwerk-journalisten
Lees ook:Whitney wilde een facelift, maar kreeg hem niet
Lees ook:Priscilla Presley slachtoffer van slechte chirurg

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Van Onselen bij De leugen regeert….

  1. Loes

    zie mijn reactie bij je andere stukje maar Monique er staat toch wel weer een aantal fouten in je stukje hoor.

    Het is van Onselen..niet van onselaar.En de journalisten hebben maar tot 6 uur op het politiebureau gezeten, geen hele nacht.

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    :-) altijd fijn om er een eindredacteur bij te hebben. dank!

      /   Reply  / 
  3. Loes

    graag gedaan

      /   Reply  / 
  4. niels

    Mensen die de heer van Onselen kennen zullen weten dat hij anders is dan hij in de op sensatie beluste media word afgeschilderd. Ik wou dat er meer mensen waren met zoveel lef en verantwoordelijkheids gevoel als deze man, overal verschijnt hij nergens rent hij voor weg en uit ervaring weet ik dat hij ook met zijn patienten het beste voorheeft en niet uit louter winstbejag maar lukraak operreert. deze man is de meest menselijke arts die wij ooit hebben meegemaakt. Het is een vakman die voor zijn patienten ook het best mogelijke resultaat wil….
    Vr. Gr Aileen en Niels

      /   Reply  / 
  5. Mme Francoise Hyde

    dr. Olssen. TALK TO ME!

      /   Reply  / 
    1. redactie, monique

      pardon?

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>