Interview met dr Frederic Brandt (2)

Heb je deel 1 al gelezen, van mijn ontmoeting met de Amerikaanse celebrity-huidarts Frederic Brandt? Dan komt hier deel 2, waarin ik nog eens fijntjes doorga op wat wij leken toch allemaal fout doen met onze huid – waarom deze er nou nooit zo uitziet als in advertenties!

 

Is er iets wat we moeten weten over huidverzorging, waar we echt niet bij stilstaan?

'Veel mensen reinigen te grondig, waardoor ze de natuurlijke beschermingslaag van de huid aantasten. De huid te vaak wassen op een dag is niet goed. Hierdoor raakt de natuurlijke pH-waarde van de huid uit balans.

En wassen met water?  'Het duurt denk ik een uur voordat de pH-waarde weer is opgebouwd, ook afhankelik van of je gescrubt hebt of niet. Want ook dat moet je niet te vaak doen. Je huid wordt er alleen maar gevoeliger van omdat je telkens die natuurlijke barriere aantast.

'Mensen weten vaak ook niet wat ze moeten gebruiken aan producten. Er is natuurlijk zoveel, he. Ze weten ook niet wat voor huidtype ze hebben. Je kunt je huid bijvoorbeeld ook een teveel aan moisturizers geven, waardoor je verstopte porien krijgt. Geloof me, die worden meestal veroorzaakt door te zware moisturizers.

Is hyaluronzuur dan niet goed? Dat is toch de nieuwste rage als moisturizer? 'Dat is een humectant, een bevochtiger. Het trekt water uit de diepere huidlagen aan, daar is niets mis mee. Het is niet echt zo'n een dikke moisturizer die ik bedoel. De dikke moisturizers zijn de barriere-cremes die het water insluiten. Ze leggen een laagje over de huid heen. Zoals paraffine, petrolateum, minerale olie, glycerine en sommige siliconen.

Maar hoe kom je erachter wat voor huidtype je hebt en wat geschikt is voor je?

'Mensen klagen vaak over een droge huid, en over verstopte porien in het midden van het gezicht. Maar dat is vooral een ontstekingsreactie waarbij moisturizers echt niet helpen. Daarvoor hebben wij bijvoorbeeld de Laser Relief. Een ontstekingsafremmende, kalmerende creme. Wist je dat ook droogheid een inflammatie/ontstekingsreactie van de huid kan zijn? De gemiddelde schoonheidsspecialiste weet dit ook helemaal niet.

Tsja, dan zitten we toch mooi met onze handen in het haar he, als onwetende hulpbehoevende consumenten…

'Daarom zijn we hier (lachend), om de mensen op te voeden.

Maar de termen op uw potjes zijn best ingewikkeld voor een leek. Zo zijn wij helemaal niet bekend met de term Laser voor een creme. Wellicht zijn we ook minder laser-minded dan de Amerikaanse vrouwen. We snappen het niet. Ik had het er ook nooit achter gezocht, hoor, dat uw Laser Relief creme een ontstekingsremmend product zou zijn. En dan ben ik nog net iets deskundiger dan de gemiddelde consument…

'We proberen hiermee een goed alternatief voor een procedurele behandeling te geven, zoals een echte laserbehandeling. Die niet iedereen wil. Deze creme kan tot op zekere hoogte simuleren wat een treatment doet. We geven het ook mee voor thuisgebruik.

Dr brandt is van mening dat veel mensen de dokterspraktijk op zoeken voor een cosmetisch huidproblemen. Wellicht in Amerika, maar in Europa en in Nederland al helemaal niet. En als we komen, heeft de gemiddelde arts echt geen fijne smeerbare emulsie voor thuisgebruik, alleen een pot mannelijke vette derrie die je meteen wegflikkert omdat het je makeup ruineert en je er de hele dag als een glanzend ei bijloopt. We zijn er nog lang niet dr brandt!

Maar, dr Brandt, in hoeverre kan een creme een laserbrehandeling simuleren??

'Onze cremes bevatten echt actieve ingredienten, ingekapseld in transportsystemen zodat ze dieper in de huid komen. Onze creme Laser Relief is bedoeld voor mensen met een te rode huid.'

Er ligt een schone taak voor de verkoopsters bij Douglas (parfumerie) om uit te leggen, wat die potjes van dr Brandt betekenen en kunnen!

Ben je benieuwd naar de rest van mijn interview? Lees dan ook deel 3 en deel 4. Als je deel 1 hebt gemist, klik dan hier. En hier is deel 2.

Lees ook mijn blogs over de inhoud van de potjes creme van gevierde dermatologen, deel 1 en deel 2.

Lees ook:dr.Brandt bij RTL Boulevard
Lees ook:Interview met dr. Frederic Brandt (1)
Lees ook:Interview met dr Frederic Brandt(3)
Lees ook:Interview met dr Frederic Brandt(4)
Lees ook:Filmpje: dr Frederic Brandt aan het werk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>