Interview met dr Frederic Brandt(4)

Zo, en dan nu de laatste loodjes, deel 4 van het gesprek dat ik had met dermatoloog van de sterren, dr Frederic Brandt, uit Amerika. We gaan nog even in op het slikken van supplementen, zijn uiterlijk en…..mijn huid! Ohja, en nog een filosofische vraag waar we, geheel gepast, geen antwoord op konden vinden…

 

deel 4 – laatste deel van interview.

U bent een voorstander van suppletie – het extra innemen van voedingsstoffen, getuige ook uw nieuwste anti-ageing drankje met een hoge dosis groene thee. De Waterbooster. Kunnen we echt niet zonder?

'Natuurlijk kun je zonder, maar het gaat om verbetering,. Verbetering van je huidconditie, om je huid nog gezonder te maken. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat groene thee bij dieren huidkanker voorkomt, we weten dat er ook effect is bij mensen, en we weten dat groene thee een heel sterk anti oxidant is.

Wat slikt of drinkt u zelf allemaal elke dag? 

'Ehmmm….2 capsules omega-3-6-9, 3 gram vitamine C, homocysteine regulators (balanceert je cholesterollevels), een algemene vitamine pil en Co-enzym Q10. Ik denk dat het helpfull is. Mijn hele lifestyle is erg gezond. Ik doe ook elke dag yoga. Ik voel me beter zo, hoewel ik ook zeker denk dat een placebo effect een rol speelt, maar ook daar is niets mis mee.

Ik ben 58 jaar ik heb een hoop energie. Mijn verpleegkundigen kunnen mijn tempo nauwelijks bijhouden, terwijl ze maar half zo oud zijn. 

En wat heeft u aan uw gezicht laten vervolmaken?

'Injectables en botox. Ja, je ziet het goed, mijn huid is nu wat droog door het vliegen. Maar ik heb een gevoelige huid, maar eigenlijk ook heel gemiddeld.

Waarom ik injectables gebruik? Ik wil er beter uitzien….hahahaha, gewoon er op mijn best uit kunnen zien, dat is wat ik wil. Het gaat erom dat je eruit ziet zoals je je voelt, dat dat in overeenstemming is met elkaar. Als je je beter voelt 'met' dan 'zonder', als je je goed voelt met hoe je eruit ziet, dan heeft dat absoluut een positieve weerslag op de rest van je leven.

Waarom zou je je druk maken over hoe je eruit ziet als je er iets aan kan laten doen? Het is veel eenvoudiger er iets aan te laten doen, zodat je weer door kan met je leven.

Ik speel er zelf nog een spel mee; hoe lang kan ik het volhouden zonder?

'Hahaha…maar dan zeg ik wel: doe het liever vroeger dan later. Je voorkomt dat je rimpels dieper worden.

Is verouderen volgens u een normale of een natuurlijke kwestie?

Fascinerende vraag, geweldig! Nog niet zo lang geleden stierven mensen op veel jongere leeftijd, dus het is waarschijnlik natuurlijker om jong te sterven. Hahahahahaha….dan te verouderen. Hahahahahahaha…….(dr Brandt heeft er serieus lol in dat ik zo'n maffe vraag stel….)

We kunnen ons leven dankzij technologische ontwikkelingen verlengen. Maar of we ook bedoeld waren om zo oud te worden? Dat is een filosofische vraag. Zouden we eigenlijk niet, nadat ons reproductief systeem ermee op is gehouden, moeten sterven?

Ach, wellicht is het niet normaal, maar wel natuurlijk. Wat weer niet natuurlijk is, is de manier waarop we ons zelf om zeep helpen met onze ongezonde levensstijlen. Kijk eens hoe vetzucht, diabetes, et cetera toeneemt.

Tot slot krijgt mijn gezichtshuid nog een korte inspectie, waarvoor Frederic Brandt zijn retro jaren'50 bril opzet. Hij voelt even en lijkt dwars door mijn huid heen te kijken. Het resultaat:

'Lichte roodheid, veel pigmentvlekken aan de zijkant langs kaaklijn, wat vergrote porien op voorhoofd en neus, en couperose.'

Mijn god, echt waar? Nadat ik dit gehoord heb, wil ik nog maar een ding: janken en heel hard wegrennen, weg uit dat kloterige leuke pittoreske grachtenpandje dat zo zorgvuldig a la Eric Kuster is ingericht. Naar buiten, die fiets op. Regenjas aan, de wind in. Rot huid….hoe kom ik aan die pigmentvlekken en aan al die roodheid?

Ohja, ik loop 's zomers altijd met een pet op en ben erachter gekomen dat door de zonlichtweerkaatsing van onderen dus langs mijn kaaklijn de bruine vlekken gaan zitten. En die roodheid? Nou, ik was in India en toen ik terugkwam kreeg ik een uitbraak van god-weet-ik-veel-wat-voor-pukkels. Zelfs mijn geliefde creme kon ik niet meer smeren, alles brandde.

Dr Brandt, toen ik u ontmoette, stond ik zelf ook in brand. Maar het gaat nu weer goed met me hoor. Ik heb snel een anti-age-spot serum van Helena Rubinstein uit de kast getrokken en ik geloof heel graag nu na twee weken dat mijn huid al lichter is. Ik heb zelfs een handspiegel gekocht om het te controleren. Geloven he….zeker weten doe ik het niet. Maar zoals u zegt; onderschat het placebo-effect niet……..

Lees ook deze delen van het interview:

deel 1

deel 2

deel 3

 

En lees ook nog eerdere blogs over de trend in dokterscremes en wat er nou eigenlijk aan spannends in zit:

deel 1

deel 2

 

Lees ook:Dr. Brandt huid vitaminebooster
Lees ook:Madonna zweert bij Dr.Brandt
Lees ook:Groene thee bestrijd Cellulite
Lees ook:Interview met dr. Frederic Brandt (1)
Lees ook:Filmpje: dr Frederic Brandt aan het werk

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Interview met dr Frederic Brandt(4)

  1. zelda

    haha, mooi interview monique, hij maakt op mij een geloofwaardige indruk, of zou dat komen omdat ik hier een paar potjes van hem heb staan (naar volle tevredenheid overigens)

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    leuk, welke gebruik je?

      /   Reply  / 
  3. carjoke

    Niet te geloven dat hij pas 58 is. Ik schatte hem eerder in de 70. Vreemd hoe dat werkt met al die bewerkingen aan het gezicht.

      /   Reply  / 
  4. zelda

    ben vorig jaar bij skins in groningen binnengelopen en heb me daar crease release en micropeeling laten “aansmeren”

      /   Reply  / 
  5. redactie, monique

    zelda, is de crease release de zg. huidontspanner? heb het boek ff niet bij de hand, dus gis het even. werkt het?

      /   Reply  / 
  6. zelda

    yep, dat is me dus echt verkocht als het middel dat alle bekende amerikanen op hun gezicht smeren; als je het op je gezicht smeert, voel je de boel straktrekken, het voelt erger dan dat het er uiteindelijk uitziet in de spiegel, maar kleine rimpeltjes trekken wel strak; ik las ergens (anders?) dat die gaba die erin zit suiker oid zou zijn. Maar veel te duur om dagelijks te gebruiken.

      /   Reply  / 
  7. redactie, monique

    over die gaba, zou ik uit moeten zoeken. denk je ook dat dat de werkzame stof is als rimpelontspanner? maar als je het dagelijks gebruikt heb je er wel meer profijt van, de lijntjes blijven dan langduriger ‘uitgelijnd’. en een pot creme moet je ook niet langer dan een jaar twee bewaren hoor, ik weet niet wat erop staat – dat vuilnisemmertjes met een aantal maanden erbij…

      /   Reply  / 
  8. zelda

    weet ik niet meer, ik las het ergens van die suiker maar weet niet meer waar; ik weet dat het niet eeuwig goed is, maar ik vergeet het ook vaak als ik niet perse “mooi” hoef te wezen, haha

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>