Nieuwtjes op de beurs New Beauty

 

 

 

 

 

Volgende week zaterdag en zondag, 15 en 16 maart, is de veelbesproken beurs New Beauty in de Rai in Amsterdam. Een beurs waar alle grote namen op het gebied van cosmetische behandelingen in Nederland – van snijders, prikkers, bestralers – you name it- te vinden zullen zijn. Er zijn talloze demonstraties, overal lopen plastisch chirurgen en artsen rond met wie je laagdrempelig een praatje kunt maken, er zijn lezingen, en natuurlijk Monique's beautyspreekuur samen met dermatoloog Bing Thio. Hieronder tref je een lijst van noviteiten aan die op de beurs te zien zullen zijn. Mijn eigen selectie van spannende ontwikkelingen – waarvan het merendeel helaas geen wetenschappelijk onderzochte basis heeft, maar allez – spannend zijn ze wel!

 

 

Het geheim van Madonna! (Hulscher Cosmetics presenteert: O2 Intraceuticals) Een gezichtsbehandeling die u er binnen 30 minuten jaren jonger uit laat zien? Dat kan met de O2 Intraceuticals! Lijntjes vervagen, de huid wordt gelift en de structuur van de huid verfijnt. De ontspannende O2 Intraceuticals behandeling brengt zuurstof, vele waardevolle vitamines en anti-oxidanten in de huid, waardoor deze er weer stralend uit ziet! Madonna heeft de O2 Intraceuticals al 3 jaar in al haar huizen staan en ondanks haar drukke leven ziet haar huid er nog steeds fantastisch uit! ‘I love the Intraceuticals' treatment, so does my face!- Madonna- Leuke ontwikkeling en weer eens wat anders qua methodische benadering. Niet wetenschappelijk bewezen en key in het verhaal is dat vooral de doorbloeding van de huid sterk gestimuleerd wordt. Dit kan natuurlijk op vele manieren, dit is er een van. Punt van aandacht blijft altijd wel dat zuurstof ook vrije radicalenproductie veroorzaakt. Onduidelijk is ook nog in welk stadium en bij welke dosis dat optreedt bij dit soort behandelingen.

Cosmetische acupunctuur: een natuurlijke facelift? (Acuchi)Cosmetische acupunctuur, ofwel facial rejuvination en/of anti-aging acupunctuur is een pijnloze en niet-chirurgische methode om de tekenen van het verouderingsproces te verminderen. Cosmetische acupunctuur wordt ook wel beschouwd als een natuurlijke facelift. Een behandeling stimuleert de aanmaak van collageen, remt het verouderingsproces en brengt de bloedcirculatie weer op gang. Kortom, uw huid gaat weer stralen! Op New Beauty zullen er gratis demonstraties worden gegeven door een specialist, om kennis te maken met deze facial rejuvination therapie. Zoals ik al eerder blogde zijn er nog geen wetenschappelijke bewijzen dat het werkt bij mensen. Er zijn tests gedaan bij muizen en daaruit blijkt dat prikkeling van de uiteinden van de huidzenuwen wel een collagaanstimulatie kan opleveren.

UltraShape: vetverwijdering door geluidsgolven (Dalton Medical B.V. en Thermodermie Debussy) UltraShape sluit aan op de groeiende vraag van de consument naar niet-operatieve behandelingen. Met de introductie van UltraShape heeft men ingezien dat er naast liposuctie nog meer manieren zijn om lichaamscontouren te herstellen. Ook zonder narcose, zonder snijden en zonder littekens kunnen contouren verbeterd worden. De Ultrashape behandeling is pijnloos, vrij eenvoudig uit te voeren en werkt op basis van ultrageluid. Het ultrageluid vernietigt de celwand van de vetcel. Het vet wordt opgenomen in het lichaam, waar het dezelfde weg volgt als het vet uit het voedsel. Na één behandeling, die gemiddeld een uur tot anderhalf uur in beslag neemt, vermindert de lichaamsomtrek gemiddeld met zo'n 2-3 cm. Het onderzoek van de Inspectie voor Gezondheidszorg naar de behandelingprocedure heeft uitgewezen dat de procedure géén schade aan de menselijk gezondheid toebrengt. Het werkt, hetzij for the time being, en het is erg kostbaar.

 

Fractional laser (Dalton Medical B.V. / Tobrix) Tijdens New Beauty zullen Dalton Medical en Tobrix de nieuwste generatie huidlaser presenteren; de fractionallaser. Deze nieuwe huidlaser geeft wel de lusten maar niet de lasten! Een mooie huid zonder kans op bijwerkingen en zonder lange herstelperiode! Acnelittekens, roodheid, rosacea, huid pigmentaties en de gevolgen van melasma zijn behandelbaar zonder de met laser geassocieerde risico's en herstelperiode. De behandeling kan veilig uitgevoerd worden op het gezicht, maar ook op de hals, borst, handen en andere delen van het lichaam. Zeer smalle, microscopisch kleine laserbundels penetreren, op onderling bepaalde afstand, in verticale richting de huid. Slechts fracties van de huid worden thermisch gecoaguleerd (ongeveer een vijfde deel). Deze huidkolommen worden door de omliggende 'gezonde' cellen razendsnel vervangen door nieuwe cellen.

 

Weg met die complicaties! (Tobrix) Permanente fillers kunnen complicaties geven. Omdat de complicaties in het aangezicht zijn zijn deze vaak zeer traumatisch voor de patient. Met name bij het gebruik van permanente fillers zoals Dermalife, is er weinig uitzicht op verbetering zonder chirurgisch ingrijpen.Zeer recentelijk heeft Prof. Daniel Cassuto, Plastisch Chirurg uit Italie bij de NVCG een nieuwe techniek voor het behandelen van deze complicaties geïntroduceerd. Deze laser assisted procedure maakt het mogelijk in veel gevallen de fillers te verwijderen zonder littekens zoals die ontstaan bij een chirurgische procedure. De behandeling duurt kort, is ook zonder verdoving verdraagbaar en is zeer weinig belastend voor de patient.(De organisatie kan vragen of Prof. Cassuto zelf naar Nederland komt voor de eventuele TV opnames)

 

De eerste anti-aging behandeling voor uw tanden (Maarleveld & Co) Swissdent Cosmetics breidt haar cosmeticalijn voor witte tanden uit met een innoverend product. Crystal Coating is een verzorgingsproduct tegen tandveroudering en tanderosie. Het is snel en eenvoudig aan te brengen. Bij  regelmatig gebruik, worden tanden en tandhalzen voorzien van de benodigde mineralen. Een pluspunt is dat deze 30-dagen kuur de tanden op milde wijze witter maakt. Swissdent Cosmetics komt daarnaast met de stain whitening brush, een effectief blekende tweefasen gel in de vorm van een pen. Met de stain whitening brush kan de individuele tand behandeld worden. In slechts enkele dagen, verdwijnen verkleuringen en zijn de tanden aanzienlijk witter. Of het nou werkelijk de eerste is, dat weet ik niet. Maar ik heb wel wat uitgeprobeerd, zoals de stain whitening brush en het werkt zeker. Punt is wel dat je het als kuur moet doen en dan drie keer per dag. Dat vergeet ik dan weer gewoon, kost me teveel tijd. De Crystal coating heb ik ook geprobeerd maar daar merk je niets van, en dan heb je toch te weinig motivatie om door te gaan. Tenzij een tandarts met volle overtuiging zou zeggen dat je echt moet gaan coaten en het verschil van voor en na ervan zou kunnen laten zien.

 

De Laserkam (Trango Medicals B.V.)

Recentelijk heeft de Laserkam de FDA (Food & Drugs Administration) goedkeuring ontvangen en bewezen effectief te zijn voor de behandeling van alopecia androgenetica bij mannen.`s Werelds eerste laserkam voor thuis, gebaseerd op de meest actuele technieken van toonaangevende haarklinieken. Revolutionair, veilig, effectief, eenvoudig toe te passen en geschikt voor mannen en vrouwen. Stap voor  stap dikker, voller, sterker en gezonder haar dat goed te stylen is. Met meer glans, vitaliteit, souplesse en een verbeterde conditie. De Laserkam biedt laserlicht in de vorm van een handige kam. Ongeveer 90% van de Laserkam gebruikers ziet na 12 weken de eerste resultaten. De Laserkam werkt volgens het fotosynthese principe van bio-stimulatie: licht is voedende energie voor levende cellen. De Laserkam activeert specifiek de haarfollikels en helpt de bloed- en lymfecirculatie van de hoofdhuid te optimaliseren met als gevolg een verbeterde haargroei. Er zijn absoluut aanwijzingen dat het werkt, maar het effect is klein- daar moet je dus altijd rekening mee houden.

 

Mooie en jeugdige handen (Elzen Injectables Kliniek)
Meestal ligt de nadruk bij cosmetische ingrepen op het gezicht, terwijl de handen vaak de daadwerkelijke leeftijd verklappen. Niet meer. Met een nieuwe, eenvoudige en veilige behandeling van de Elzen Injectables Kliniek worden de handen weer stevig en jeugdig.
Bij het ouder worden verliezen de handen hun stevigheid, de huid wordt dunner en de aderen en benige structuren worden meer zichtbaar. Door net onder de huid een dunne film te creëren krijgen de handen hun stevigheid, soepelheid en jeugdigheid terug. Na de behandeling zijn de handen direct toonbaar en heeft de cliënt geen last van blauwe plekken en zwellingen. We hebben het er al eerder over gehad. Het werkt en het is ook een van de weinige manieren om echt iets aan de veroudering van je handen te doen – tenminste als het leed al geschied is. Verder zou ik alle jonge vrouwen met klem willen aanraden: smeer je handruggen altijd als je naarbuiten gaat in met een hoog uv-filter. zomer en winter en smeer ze regelmatig in met handcreme, ook voor het slapengaan. ook handcremes met pigmentoplichtende stoffen kunnen goed zijn.

Lees hier mijn verslagen van dag een en dag twee op de beautybeurs, en van mijn spreekuur daar.

Lees ook:Nieuw: Breathe Effusions, zuurstof inhaleren met weldadige aroma’s
Lees ook:‘Strakker in 6 behandelingen’
Lees ook:Paula Begoun betwijfelt werking laserkam tegen haaruitval
Lees ook:Kim relaxt met naalden
Lees ook:Binnen een dag weer jonge handen?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwtjes op de beurs New Beauty

  1. marja

    ik ben op zoek naar thermodermie debussy

      /   Reply  / 
  2. redactie,monique

    marja wat is dat?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>