Persoonlijk verhaal; Ruth’s dag in de beautyfarm

Vroeg ik vorige week of lezers van dit blog het leuk vinden om hun persoonlijke beautyverhaal in te sturen, Ruth de Vries kwam nog geen dag later met dit verhaal over haar dagje beautyfarm. Met vriendinnen eindeloos genieten. 'Als ik ooit de Staatsloterij win (overmorgen???), koop ik een masseuse. En hete stenen. Mmmmm…..je zal dat maar elke dag tot je beschikking hebben……'

 

Hete stenen 

 

We gingen naar zo'n soort beauty farm, Th. en ik. Dat doen we al jaren één keer in de zoveel tijd. Ik geloof dat we er mee begonnen zijn toen onze vader overleed. Bij wijze van troost zijn we 1 dag na zijn begrafenis naar Thermae 2000 afgereisd. Dat was in 1994. Sindsdien hebben we elke Thermen-variatie in Nederland wel bezocht. Fontana in Nieuweschans (geweldig), Nijmegen (lekker!), Bleiswijk (slecht!),
Almere Haven (lekker maar duur). Noem ze op en wij zijn er geweest.

Vandaag gingen we naar Keizersthermen in Veghel. Niet naast de deur, maar ze hadden er Hot Stone Massages. En om de een of andere reden had ik juist dáár mijn zinnen op gezet, dit jaar. Ik ben sowieso al een sucker for massages, maar zo'n hete stenen massage leek me helemaal onontbeerlijk voor mijn gestressde lichaam.

We werden om 10 uur verwacht in Veghel. Dus dat werd racen, want we moesten eerst M. even naar school brengen. Gelukkig was het niet heel erg druk en arriveerden we al om tien over half tien in Veghel. Tijd genoeg dus om nog even inkopen te doen. De nieuwe Grisham is uit en lezen is altijd een belangrijk onderdeel van zo'n sauna-dagje. De sauna zelf niet overigens. Ik hou er niet van. Mij te warm. En het bad erna te koud. Dit in tegenstelling tot mijn grote zus die helemaal opleeft in de sauna. Zo hebben wij ieder onze eigen manier van ontspannen op zo'n dag.

Maar ontspannen was er niet echt bij deze dag. We hadden het
drukdrukdruk. Want we waren nog niet binnen of we kregen een agenda in onze handen gedrukt. Omkleden, koffie drinken, appeltaart eten, en een beetje snel graag. Want daarna moesten we als een dolle het sauna-landschap (zo heet dat in vaktermen) verkennen. En daar was genoeg te doen, kleurensauna, kruidensauna, Infra-roodcabine, Zeezoutvernevelingscabine, stoombad, lichttherapiecabine en ga zo maar door. Veel te veel om op te noemen. Ik had al gauw door dat ik me vooral in de Kruidensalon errug prettig voelde. Het was er 50 graden (eindelijk had ik het eens niet koud), het rook er naar Eucalyptus en je kon er heerlijk liggen/zitten. Vijftig graden lijkt heet maar in je blootje is dat heel goed te doen zonder dat je meteen heel erg gaat
transpireren. Echt heel lekker.

Veel tijd om er van te genieten hadden we niet. We mochten nog even in een kruidenbad, waarna we weer heel assertief moesten optreden omdat we in eerste instantie maar 5 van de 15 beloofde (en betaalde) minuten kregen. En toen werden we verwacht voor de zonnebank. Ben ik ook dol op. Lekker liggen en onder genot van die warme lampen en het idee dat
je mooi bruin wordt in slaap vallen om pas weer wakker te worden als de lampen uitgaan. Jaja, had je gedacht. Mooi niet. Staan moesten we. Drie minuten. Wonderlijk gebeuren. Maar ik werd er wel heel bruin van. Th. niet, vond ze.

Na de zonnebank mochten we snel even een smoothie achterover slaan. En inmiddels hadden wij door dat het prachtig weer was en dat we in de tuin in een beschermd hoekje heerlijk in de zon konden zitten. Ik kreeg toch wel minstens de kans om een regel of 10 te lezen. Maar toen
werden we alweer verwacht. Dit keer voor de Hot Stone Massage.

Ik had nog geen stap in de behandelkamer gezet of mij werd gesommeerd om met mijn hoofd in een gat op mijn buik op een tafel te gaan liggen. Braaf en volgzaam als ik ben, gehoorzaamde ik. En wat toen volgde was de aller-, allerlekkerste massage die ik ooit van mijn leven beleefd
heb. Het was om gek van te worden zo lekker. Ze begon met het plaatsen van hete (maar echt heet he!) stenen op mijn blote rug en benen. Toen legde ze handdoeken over me heen. Om vervolgens mijn voeten heel zachtjes te masseren met verwarmde olie. Dat was aangenaam!!! En wel
zo aangenaam dat toen ze daarmee ophield, ik bijna had geroepen:
"Nee!!!! Niet stoppen nou!!! Ga door!!!". Maar ik hield me in,
benieuwd naar het vervolg.

Ook mijn benen werden gemasseerd met de hete olie en vervolgens met de stenen. Het was werkelijk verrukkelijk. Nooit van mijn leven heb ik me zó ontspannen gevoeld. Na mijn benen werden zelfs mijn billen niet overgeslagen en ging ze door naar mijn rug tot helemaal bovenaan. Ik
was één grote ontspanning. Waanzinnig!

Ik had het er later met Th. nog over. Het is heel gek. Je hebt zo
iemand nog nooit eerder ontmoet en nog nooit één woord mee gewisseld. Maar als ze je dan zo ontzettend lekker masseert ga je bijna van zo iemand houden. Niet voor eeuwig, maar eeuwig voor het moment zeg maar. Het enige dat jammer was, dat ze stopte aan de bovenkant van mijn rug.
En dat terwijl juist mijn schouders en nek zo ontzettend vast zitten de laatste tijd. Dat is mijn enige aanmerking op deze hot stone behandeling maar voor de rest was het echt zo verschrikkelijk de moeite waard.

Na de hot stones (Th. lag in het kamertje ernaast) moesten we als een dolle door naar de lunch. Een g igantische salade. Ontzettend lekker. Met wilde bospaddestoelen (Th.) of spekjes (ik). En heerlijke Balsamico Azijn uit Modena. Verrukkelijk.

Na de lunch hadden we eindelijk wat tijd om te ontspannen. We vestigden ons in de tuin alwaar het (op 8 februari!!!!) heerlijk toeven in de zon was. We lachten wat, we praatten wat en we verzonnen een geestig pseudoniem voor als ik ooit besluit het boek uit te geven dat ik wil schrijven. Daarna ging Th. een rondje sauna doen en ik probeerde wat te lezen. Na een tijdje kreeg ik het toch wat koud en ging ik maar weer op mijn eigen bankje in de Kruiden Salon liggen. Alwaar ik prompt in slaap viel. Niet te lang gelukkig want dat mag
helemaal niet. Zal wel niet goed zijn, gok ik.

Th. en ik installeerden ons samen even bij het binnenbad alwaar we constateerden dat het fenomeen "Streepje" nog niet helemaal is doorgedrongen tot Veghel. Ik voelde me reuze modern met mijn superstrakke streepje en kopkeutelde als ik aan K. dacht. Die zou echt gruwelen om alle bossen haren die ze daar zou zien . Al die naakte mensen gaven sowieso stof tot praten overigens. Want het eerste uur vind ik het allemaal maar ongemakkelijk al die naakte lijven. Dat die mensen mij naakt kunnen zien doet me niet zoveel. Maar dat ik naar
al die naakte mensen moet kijken vind ik in het begin altijd een
beetje vervelend. Het gekke is dat je er na een uurtje ofzo wel weer aan gewend bent en dan weet je niet anders meer lijkt wel. Dat naaktlopen wordt ook steeds lekkerder naarmate de dag vordert. Ik nam me vanmiddag voor om thuis voortaan geen kleren meer te dragen. Nu ik dit tik heb ik gewoon een strakke spijkerbroek en een knellend truitje aan. Gek is dat.

Th. werd om 4 uur verwacht voor een modderbad. Ja zelfs dat schijnt ontspannend te zijn. Ik waagde me daar niet aan en mocht een half uur later een schoonheidsbehandeling ondergaan. En dat was weer errug lekker. Eerst kregen mijn handen een paraffinepakking. Dat is een soort kaarsvet waar je handen heel jong en mooi van worden. En dat kwam mooi uit aangezien ik toevallig mijn nagels laat groeien op het
ogenblik. Voor dat ik mijn handen in die vloeistof moest dopen mocht ik ze insmeren met een soort kokosmelk. En dat ruikt wel zo ontzettend lekker dat ik sindsdien elke 3 minuten aan mijn handen zit te snuffelen .

Toen mijn handen ingepakt waren werden mijn gezicht, mijn hals en mijn decolleté onderhanden genomen. Ook dat was weer heerlijk dankzij olieën en warme doeken. Wat een genot, wat een ontspanning. En toen mocht ik kiezen tussen een voetmassage en een hoofdhuidmassage. Ik koos voor het laatste (want die voetmassage had ik al bij de hot
stones gehad) en vroeg of ze m'n nek en schouders ook ff mee wilde  nemen. Ze deed het wel, maar het was niet zo lekker als de massage eerder die dag. Misschien komt het omdat mijn haar zo droog is, maar volgens mij is een hoofdhuidmassage bij de kapper veel lekkerder omdat dan je haren nat zijn. Zelfs de olie die ze gebruikte hielp niet echt.

Toen mijn handen uitgepeld waren (het "kaarsvet" moest er nog even vanaf geschraapt worden), had ik én hele mooie handen én een ongelooflijk ontspannen gevoel. En daarmee waren we aan het einde gekomen van een overvol programma dat toch heel ontspannend was. We aten nog wat en reden vervolgens in ruim een uur terug naar huis, waar we N. en M. aantroffen die samen naar McDonalds waren geweest.
Dit was echt een waanzinnig lekkere dag. Als ik ooit de Staatsloterij win (overmorgen???), koop ik een masseuse. En hete stenen. Mmmmm…..je zal dat maar elke dag tot je beschikking hebben……

Ruth de Vries

========================================

Wil je ook wat kwijt? Een leuke beautyervaring, een bijzonder adresje, een topproduct of juist een waardeloze creme, zit je te broeden op een nieuw concept, heb je waar ook ter wereld een waanzinnige spa-ervaring gehad of de beste visagist of kapper ontmoet die je je maar kunt wensen? Schrijf het ons, en je krijgt een cadeau naar keuze! Mail het naar: [email protected]

 

Lees ook:Kim Feenstra snapt het, nooit meer zere voeten!
Lees ook:Zin in een dynamisch yoga-weekend?
Lees ook:Dermalogica kiest het Aziatische pad
Lees ook:De huispakskes van Roy Donders zijn aan
Lees ook:Al voor € 16 naar de sauna

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Persoonlijk verhaal; Ruth’s dag in de beautyfarm

 1. teha

  hé, leuk herkenbaar stukje..:)

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  wanneer komt jouw verhaal tee?

    /   Reply  / 
 3. teha

  na deze van ruth durf ik niet meer..:)

    /   Reply  / 
 4. redactie, monique

  onzin, hup…met de billen bloot *wink*

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>