No shave november, laat je snor staan!

Mannen kunnen in de maand november voor de actie Movember hun snor laten staan. Dat doen ze om geld in te zamelen voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker. Het is de bedoeling dat ze vrijdag, 1 november, ‘kaal’ beginnen en de snorgroei laten sponsoren.

Het is de vijfde editie in Nederland. Behalve het inzamelen van geld staat ook aandacht voor de ziekte centraal.

In 2003 startte de actie in Australië. Vorig jaar is wereldwijd bijna 100 miljoen euro opgehaald door 1,1 miljoen deelnemers in 21 landen, aldus de organisatie. In Nederland haalden 7500 deelnemers in 2012 een half miljoen euro op voor onderzoek door het Nederlands Kanker Instituut. In de huisregels staat dat iedere ‘mo bro’ zijn snor goed moet verzorgen en zich als een heer moet gedragen.

Verschillende barbiers en kapsalons scheren vrijdag tegen een lager tarief. Onder meer Edgar Davids, Rintje Ritsma, Hans van Breukelen en Ahmed Marcouch doen mee. Bedrijven, sportclubs en de horeca houden hun eigen snorrenfeesten.

snorrie

 

 

Lees ook:Nick en Simon krijgen een snor
Lees ook:BN-ers laten snor staan voor Movember
Lees ook:Hoe sexy vind jij de movembersnor? Het blijkt ‘n datemagneet
Lees ook:Movember snorrenactie top geslaagd
Lees ook:Trek morgen je mooiste warme trui uit de kast! #warmetruiendag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>