Trek morgen je mooiste warme trui uit de kast! #warmetruiendag

Draag je graag ‘warme’ truien? Dan is het morgen JOUW dag!

Ongeveer 150.000 deelnemers vieren op 5 februari 2016 door heel Nederland de tiende Greenchoice Warmetruiendag, met individuele en gezamenlijke acties.Deze positieve dag heeft een boodschap om het klimaat te sparen: verwarm jezelf, niet de wereld.

De warme trui is al tien jaar lang het vrolijkste symbool voor verduurzaming in Nederland. Mooie, lelijke, dikke, tweedehands of nieuwe, hippe, warme truien staan sinds 2007 symbool voor alles wat mensen zélf kunnen doen om opwarming van de aarde tegen te gaan.

De Greenchoice Warmetruiendag nodigt mensen uit om mee te doen met energie besparen. Wie meedoet trekt op vrijdag 5 februari op school, thuis en op kantoor een warme trui aan en zet de verwarming een of meer graden lager. Elke graad omlaag staat voor 6 procent minder energie, 6 procent minder CO2-uitstoot én minder stookkosten.

“Een trui of vest lijkt zo’n bescheiden actiemiddel, maar als mensen besluiten op school, kantoor of thuis de verwarming een graadje lager te draaien levert dat verrassende besparingen op”, zegt directeur Anna Schoemakers van Klimaatverbond Nederland. “De transitie naar een nieuwe, duurzame economie kan niet zonder energiebesparing, en daar kan iedereen wat aan bijdragen” aldus Evert den Boer, CEO Greenchoice. Als Nederlandse huishoudens het hele jaar 1 graad minder zouden stoken, zou dat volgens Milieu Centraal jaarlijks 560 miljoen m3 gas en 1 megaton CO2 besparen: 350 miljoen euro.

De Trui van 2016
De Trui van 2016 van textiel ontwerpster Carolien Evers hoort bij de tiende Warmetruiendag. Hij is ontworpen om je warm te houden bij 17 graden Celsius zodat de kachel nóg een paar graden lager kan. Op de website staan het patroon en de instructies om De Trui zelf te breien.

Deelnemers 2016
Deelnemers uit het hele land hebben zich aangemeld op www.warmetruiendag.nl, onder meer: Tilburg University, gemeente Arnhem, Provincie Groningen, Pricewise, de VU, gemeente Den Haag en diverse woningcorporaties, sportscholen, MKB-bedrijven, tientallen (basis)scholen en zelfs kinderboerderijen en bibliotheken door het hele land. Voor het eerst zijn er internationale deelnemers: zo doet Hostelling International met al haar locaties mee.

Foto = van Joe-KS.com

Lees ook:Stap met huisgenoten onder de douche!
Lees ook:No shave november, laat je snor staan!
Lees ook:Ooglidcorrectie meest populair
Lees ook:Froukje’s lippen zijn het mooist!
Lees ook:Niet elke vrouw wil vollere lippen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>