Hoe sexy vind jij de movembersnor? Het blijkt ‘n datemagneet

Het is november, dé maand waarin menig man zijn snor laat staan voor het goede doel: ‘Movember’[1]. Reden voor online datingplatform Relatieplanet.nl om onder meer dan 4.800 singles te onderzoeken in hoeverre Nederlandse singles zich inzetten voor goede doelen en hoe populair de snor nu eigenlijk is bij single vrouwen. En wat blijkt? Onze singles zijn enorm liefdadig ingesteld. Ruim driekwart steunt een goed doel. Ook ‘Movember’ leeft onder de singles. Bijna driekwart, zowel mannen als vrouwen, denkt erover om dit charitatieve doel in november te steunen. En dat kan maar één ding betekenen: veel single snorren deze maand! Ondanks dat een snor als afknapper geldt onder vrijgezellen vrouwen, blijkt een man met een Movembersnor juist wel bij hun in trek.

Uit onderzoek van Relatieplanet.nl blijkt dat ruim driekwart van de singles aan goede doelen geeft. Vooral single vrouwen (81%!) zijn extreem liefdadig ingesteld. Veel singles vinden het dan ook een pré wanneer hun date aan goede doelen geeft. Met name bij vrouwen zijn mannelijke weldoeners in trek. Het is voor hun een teken dat hun potentiële partner aan anderen denkt.

Veel single snorren in november
Vooral ‘Movember’ leeft onder liefdadige singles. Ruim een derde heeft in zijn of haar omgeving helaas weleens te maken gehad met teelbal- of prostaatkanker. Bijna driekwart van de singles, zowel mannen als vrouwen, denkt er dan ook over om ‘Movember’ te steunen. De mannen die dit doel steunen gaan ook daadwerkelijk de snor laten groeien. Vrouwen tekenen geen snor op hun gezicht, maar steunen dit doel door vrienden te sponsoren. Net als haar singles zet ook Relatieplanet.nl zich deze maand in voor ‘Movember’ door voor elk nieuw lid in de maand november één euro te doneren aan dit goede doel. Ook op haar datingplatform worden ludieke acties uitgerold om het thema gezondheid bij mannen onder de aandacht te brengen.

Movembersnor is datemagneet
November is dé snorrenmaand. Maar hoe populair is de snor nu eigenlijk? Relatieplanet.nl legde deze vraag voor aan 1966 single vrouwen en wat blijkt? Het merendeel van de vrouwelijke singles vindt een snor eigenlijk maar niks. Ze vinden een man met snor onaantrekkelijk en het kriebelen van de snor tijdens het zoenen, wordt als grootste nadeel genoemd. Echter, een man die zijn snor laat staan voor ‘Movember’ vinden vrouwen juist geweldig! Ruim 68% juicht het laten groeien van een snor in de maand november toe.

De favoriete ‘moustache’
Het is daarmee een feit, de Movembersnor is hot onder vrijgezel Nederland. Het laat zien dat de snorrendrager in kwestie het hart op de juiste plek heeft zitten en dat is voor veel single vrouwen woest aantrekkelijk. Maar welke snor is nu het meest favoriet? Speciaal voor alle Movembermannen op zoek naar de liefde heeft Relatieplanet.nl uitgezocht welke snor het meest in trek is.

snor 1 – 25,5 %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

snor 2 – 21%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

snor 3 -20,6%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man weet wel raad met bovenlipversiering
Het merendeel van de single mannen draagt op dit moment (nog) geen snor. De mannen (19%) die al wél een snor hebben doen dit, omdat ze het mooi en stoer vinden staan. Snorrige singles weten precies wat hun snor van hen verlangt: meer dan de helft van de singles verzorgt hun snor zelf en is hier doorgaans zo’n één tot vijf minuten mee bezig. De man met snor ervaart geen hindernissen van hun bovenlipversiering tijdens hun zoektocht naar de ware; ‘snorrie’ heeft voor hem geen invloed op het wel of niet vinden van een leuke date.

Onverwachte snor is welkom
Dat het hebben van een snor geen invloed heeft op de date blijkt wel uit het onderzoek van Relatieplanet.nl. Op de vraag wat single vrouwen ervan zouden vinden wanneer een man tijdens de eerste date met snor verschijnt, terwijl hij op zijn profielfoto geen snor heeft, antwoordde het merendeel dat ze dat niet heel erg vinden. De ‘stoute snorren’ komen er goed vanaf met slechts een grappige opmerking van hun vrouwelijke date.

 


[1] Movember is een goed doel dat aandacht vraagt voor de gezondheid van de man, door mannen op te roepen hun snor te laten groeien in de maand november.

Lees ook:Nick en Simon krijgen een snor
Lees ook:Vrouwen houden van mannen in jeans, overhemd en sneakers
Lees ook:Val jij op sportieve mannen met een buikje?
Lees ook:Zweetlucht is de ultieme afknapper
Lees ook:No shave november, laat je snor staan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>