Nederlanders zijn het slankst in 2030

mooi

Goed nieuws voor de toekomst, want wat blijk Europeanen worden steeds dikker, maar de Nederlanders zijn de uitzondering op de regel. Dat komt naar voren uit een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

In 2030 zijn veel meer mensen in Europa chubby. Sterker nog, de WHO waarschuwt voor een ,,overgewichtscrisis van enorme omvang”. Ierland spant de kroon. Daar zal naar verwachting bijna elke volwassene over vijftien jaar te dik zijn. Heftig!

De WHO keek naar de Body Mass Index (BMI), een berekening die wordt gemaakt aan de hand van het gewicht en de lengte van mensen. Een BMI van boven de 25 telt als overgewicht, een BMI hoger dan 30 wordt obesitas genoemd. De Ieren, Spanjaarden, Grieken, Zweden, Oostenrijkers en Tsjechen zijn de volkeren waar de BMI’s het hardst stijgen. Ook de Britten worden rap dikker.

De Nederlanders vormen de welkome uitzondering op de regel. In 2010 was hier 54 procent van de mannen te dik, in 2030 is dat minder dan de helft. Bovendien daalt het percentage mannen met obesitas van 10 naar 8 procent. Het percentage vrouwen met obese daalt van 13 naar 9 procent. Gezond eten en superfoods lonen dus wel!

Desondanks raadt de WHO de regering aan om meer te doen om marketing voor ongezond eten te voorkomen en gezond eten te stimuleren.

Lees ook:40% van de Nederlanders is té DIK
Lees ook:Afvallers scoren lui qua sport…
Lees ook:Mannen verzorgen hun haar beter dan vrouwen
Lees ook:Als je depri bent, eet je méér chocola
Lees ook:Velen dromen van een gezond gewicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>