Afvallers scoren lui qua sport…

Tweederde van de Nederlanders zou wel een aantal kilo willen afvallen. Ze gaan echter niet méér bewegen om dit te bereiken. Zo blijkt uit het onlangs verschenen European Health & Nutrition Survey van TNS NIPO.

Nederlanders die willen afvallen, krijgen met gemiddeld 6 uur per week significant minder beweging, dan mensen die hetzelfde gewicht willen houden (gemiddeld ruim 8 uur) en mensen die in gewicht willen aankomen (10 uur per week).

Mensen die willen afvallen pakken zelfs vaker de auto voor hun dagelijkse bezigheden en lopen minder vaak. Bijna een kwart van deze mensen geeft bovendien aan niet te sporten en dit ook niet te willen

In vergelijking met andere Europese landen blijkt dat Nederlanders de meeste uren bewegen: gemiddeld bijna 7 uur per week. In Groot-Brittannië en Spanje is dit bijvoorbeeld 5,5 uur en in Frankrijk en Duitsland slechts een ruime 4 uur.

Het is goed mogelijk dat dit te maken heeft met het feit dat Nederlanders zoveel fietsen. Zo gebruikt 52 procent de fiets voor zijn dagelijkse bezigheden en 29 procent loopt. Alleen in Duitsland wordt ook vrij veel gefietst (30 procent).

Met name inwoners van het Verenigd Koninkrijk sporten weinig en hebben daar ook weinig behoefte aan: slechts 22 procent van de Britten sport regelmatig. Een derde van de Britten zou het wel willen, maar 46 procent sport niet en wil dit ook niet.

Voor het onderzoek zijn in totaal 7592 Europeanen ondervraagd, waaronder 1159 Nederlanders.

Nederlanders die gewicht willen verliezen krijgen met gemiddeld 6 uur per week significant minder beweging, dan mensen die hetzelfde gewicht willen houden (gemiddeld ruim 8 uur) en mensen die in gewicht willen aankomen (10 uur per week). Mensen die willen afvallen pakken zelfs vaker de auto voor hun dagelijkse bezigheden en lopen minder vaak. Bijna een kwart van deze mensen geeft bovendien aan niet te sporten en dit ook niet te willen.

In vergelijking met andere Europese landen blijkt dat Nederlanders de meeste uren bewegen: gemiddeld bijna 7 uur per week. In Groot-Brittannië en Spanje is dit bijvoorbeeld 5,5 uur en in Frankrijk en Duitsland slechts een ruime 4 uur.

Het is goed mogelijk dat dit te maken heeft met het feit dat Nederlanders zoveel fietsen. Zo gebruikt 52 procent de fiets voor zijn dagelijkse bezigheden en 29 procent loopt. Alleen in Duitsland wordt ook vrij veel gefietst (30 procent).  Met name inwoners van het Verenigd Koninkrijk sporten weinig en hebben daar ook weinig behoefte aan: slechts 22 procent van de Britten sport regelmatig. Een derde van de Britten zou het wel willen, maar 46 procent sport niet en wil dit ook niet.
Voor het onderzoek zijn in totaal 7592 Europeanen ondervraagd, waaronder 1159 Nederlanders.

bron: gezondheidsnet

Lees ook:Sporten is goed voor je carrièrre!
Lees ook:‘DIKKE VROUW IN STRAK TRUITJE GEEN GEZICHT’
Lees ook:Jongeren willen massaal afvallen
Lees ook:De Nederlandse vrouw sport vier uur per week in gedachten
Lees ook:1 op de 3 Nederlanders vindt zijn of haar partner te dik

1 Reacties // Reageer

One thought on “Afvallers scoren lui qua sport…

  1. Voetverzorging

    Op zich logisch, mensen met een gezond figuur sporten vaak al meer en willen/hoeven dus ook niet af te vallen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>