Beautyfood: Alfalfa!

Alfalfa is super goed voor je! Deze kiemen bevatten zeer krachtige voedingstoffen. Chinese genezers gebruikten het al in de zesde eeuw tegen nierstenen en een slechte spijsvertering.

Alfalfa kan veel voor je gezondheid doen. Zo helpt het je urinewegen gezond te houden (het werkt plas opwekkend), je lichaam te ontgiften en het kan je menstruatie verlichtenomdat het oestrogeen bevat. Ook zorgt alfalfa ervoor dat je schildklier goed functioneert en het onderdrukt het hongergevoel. Om deze laatste reden is het dan ook vaak verwerkt in afslanksupplementen.

Alfalfa wordt als groente beschouwd. Het bevat veel proteïnen, calcium, mineralen, ijzer en de vitaminen A, C, D, E en K. Je kunt het vers kopen maar ook als voedingssupplement en het wordt vaak gebruikt als kruidenmedicijn door natuurgenezers. De natuurlijke ingrediënten in alfalfa kunnen ook helpen bij een slechte spijsvertering, bloedarmoede, diabetes, een te hoog cholesterolgehalte en het verhoogt de moedermelkproductie. Voeg alfalfa kiemen regelmatig toe aan salades en sandwiches voor een extra boost aan voedingsstoffen en antibiotica. Tegenwoordig is het bij bijna iedere supermarkt wel te koop, en anders zeker bij natuurwinkels.

Lees ook:Droom je van een 12-uur lange frisse adem? Het kan!
Lees ook:Eet dit snoepje en je krijgt een naar rozenruikende lichaamsgeur
Lees ook:Vrouwen scoren qua beweging beter dan mannen
Lees ook:Xoçai chocola verhoogt je gevoel van welzijn
Lees ook:Biologische sterren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>