Biologische sterren

Als je natuurlijke cosmeticaproducten koopt, ga je ervan uit dat de producten ook daadwerkelijk natuurlijk zijn. Want steeds meer merken claimen natuurlijk te zijn, maar hun criteria daarvoor lopen ver uiteen en sommige merken hébben geen criteria. Dat komt omdat er nog geen wet is die bepaalt welke ingrediënten deze cosmeticaproducten mogen bevatten.

Een internationaal keurmerk met strenge normen zorgt voor garantie en houvast voor de consument. Die garantie is er nu met NaTrue. NaTrue heeft slechts één doel voor ogen: versterken van het vertrouwen in natuurlijke cosmeticaproducten. Bovendien geeft het inzicht in de mate waarin gebruik is gemaakt van biologisch geteelde ingrediënten.

 
Eigen eisen

Binnen het keurmerk worden verschillende productcategorieën onderscheiden. Voor elk type product is aangegeven welke ingrediënten zijn toegestaan. De vereisten voor zeep, bijvoorbeeld, zijn anders dan die voor deodorants of parfums.

Biologische sterren

NaTrue kent sterren toe voor de hoeveelheid biologische ingrediënten in het product. Een product kan één, twee of drie sterren krijgen.
- 3 sterren: Biologische cosmetica Bevatten 100% natuurlijke ingrediënten waarvan minimaal 95% biologisch geteeld.
- 2 sterren: Natuurcosmetica met bio-aandeel Bevatten 100% natuurlijke ingrediënten waarvan minimaal 70% biologisch geteeld.
- 1 ster: NatuurcosmeticaBevatten 100% natuurlijke ingrediënten.
Natuurlijke ingrediënten zijn terug te vinden in de natuur, dus niet synthetisch vervaardigd in een laborato¬rium. Biologische ingrediënten zijn geteeld zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.

Een aantal merken, waaronder Weleda, is reeds voorzien van het NaTrue-keurmerk.
Meer weten? Kijk op www.natrue-label.com of op www.natrue.org voor algemene informatie over NaTrue.

Lees ook:Weleda = duurzaamheid
Lees ook:Supernatuurlijk én fijn voor je huid
Lees ook:Skinatura….
Lees ook:*Biologische zonnelijn bekroond*
Lees ook:Kijk jezelf eens shinen, lekker kleurtje!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Biologische sterren

  1. Julija

    Is er een keurmerk voor de keurmerken?
    Alvast bedankt!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>