L’Oreal verliest zaak bij eBay in Belgie

Kreeg het het luxeconglomeraat LVMH in Frankrijk nog gelijk van de rechter om eBay te dwingen om nep- en echte cosmetica van de merken die onder dit concern vallen (Dior, Givenchy ea) van de veilingsite te halen. L'Oreal ondernam ook een poging, maar deze mislukte met eBay in Belgie, zo bericht wwd.com deze week. Het betrof producten van Lancome.

 

eBay was natuurlijk opgelucht, aangezien het in Frankrijk wel anders uitpakte voor de aanbieders van spullen op eBay aldaar. L'Oreal eiste niet alleen dat de verkoop van nepcosmetica zou ophouden, maar ook dat aanbieders niet meer dan drie parfums per maand van het Lancome-merk zouden mogen aanbieden.

eBay is zeker genegen om met de rechthebbenden samen te werken, zo stelt het bedrijf, 'maar wij zijn niet verantwoordelijk voor wat mensen op onze veiling aanbieden en daarin heeft de rechter ons in het gelijk gesteld.'  L' Oreal is van mening dat eBay wel zeker een leidende rol heeft te spelen in deze kwesties en vindt dat het Belgische hof voorbij gaat aan eerdere gerechtelijke uitspraken in andere landen, zoals in Frankrijk.

Lees ook deze blogs:

- eBay beboet voor toestaan handel in nepgoederen op veilingsite in Frankrijk door Frans gerechtshof.

 

Lees ook:Franse rechter verbiedt eBay verkoop LVMH cosmetica
Lees ook:L’Oreal in Frankrijk voor de rechter wegens discriminatie
Lees ook:Ga naar de grootste parfumbeurs in Florence!
Lees ook:Oorlog tussen koortslipcreme-fabrikanten Zovirax en Prevner
Lees ook:Barbie is trots op haar nieuwe meterslange lokken

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “L’Oreal verliest zaak bij eBay in Belgie

  1. Anne

    Beste Monique,

    Allereerst wil ik je zeggen dat ik deze site erg informatief vind met een gewone kijk op (luxe) producten.
    Een klein vraagje: als je op de site van Clinique kijkt staan er prijzen bij diverse producten die ongeveer de helft zijn van de werkelijke prijzen in de winkel. Mag dit vroeg ik me af en is dit niet misleidend?

    Vriendelijke groet,

    Anne.

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    hoi anne, dank voor het compliment en een betere beschrijving voor mijn blog had ik niet kunnen wensen:-) geweldige pay-off om het even in marketingtermen te zeggen!
    anne, kun je een voorbeeld(en) geven van de prijsafwijkingen die je ziet online en in de winkel? ik ben erg benieuwd.

      /   Reply  / 
  3. Anne

    Hallo Monique,
    Het was me eigenlijk per toeval opgevallen. Ik zocht de gezichtsbruiner op van Clinique op de Nederlandse site en die stond geprijsd voor 13 euro (inmiddels niet meer). De bodylotion met zelfbruiner zag ik, is volgens de site nu 12,91. Zou natuurlijk een foutje kunnen zijn, maar het wordt na een aantal weken aangepast. Waarschijnlijk deze bodylotion ook. Misschien gaan de prijzen er per ongeluk eerst in Engelse ponden op?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>