Werking beauty acupunctuur nog niet bewezen…

De berichten over beauty acupunctuur om rimpels en huidoneffenheden te verminderen worden goed gelezen op dit blog. Er is veel belangstelling voor, al was het maar omdat het weer eens wat anders is dan een pot creme, het scalpel, de massage of de lichtbeamer. Maar het blijft voorlopig ook nog koffiedik kijken, hoe zeer behandelaars er ook tevreden over mogen zijn. Wetenschappelijk bewijs voor effectiviteit bij de mens is nog steeds niet aangetoond.

 

Dermatoloog dr Bing Thio stuurde mij onlangs een wetenschappelijk onderzoek waaruit zou blijken dat het prikken met naalden op de juiste punten van zenuwuiteinden in de huid in een labomgeving op muizen zeker zoden aan de dijk zette, maar een lab is geen real life en een muis is geen mens. Dat onderzoek is nog niet gedaan. Het blijft voorlopig nog giswerk, hoewel het theoretische wel mooi in elkaar steekt. Door op de juiste plekken te prikken worden eiwitten aangespoord de ontwikkeling van fibroblasten aan te zetten waardoor het veerkrachtige weefsel weer voller kan worden. En dit gebeurt dan niet zoals bij mesotherapie door het maken van onderhuidse wondjes/beschadigingen, nee, met acupunctuur kan het vele malen subtieler gebeuren. Men noemt het neuro-inflammatie. Maar het moet wel werken…bij de levende mens.

De vermaarde anonieme chemici van The Beauty Brains doen er een boekje over open. Zij kennen wellicht het onderzoek waarnaar Bing Thio verwijst niet en zijn er 100% van overtuigd dat het allemaal 'bogus'is.

Lees nog onze eerdere berichten.

Lees ook:Kom naar Monique’s beautyspreekuur op New Beauty beurs!
Lees ook:Beauty acupunctuur; vergeet cremes en Botox maar?
Lees ook:Mesotherapie? Het werkt dus helemaal niet….
Lees ook:Retinol ofwel vit. A beproefd middel tegen rimpels
Lees ook:15% van de jonge vrouwen is al kalend

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Werking beauty acupunctuur nog niet bewezen…

  1. Dianne

    Hallo,ik heb ook meso therarie gedaan, en had weinig effect, het is dus waar zoala nu blijkt het werkt niet, maar dat word je
    niet verteld in de schoonheids salons
    Nu overweeg ik Thermage, maar dat is nogal kostbaar, dus zal er weer lang voor moeten sparen.
    Hoef geen 20 te lijken , maar geoon niet zo’n vermoeide uitstraling!
    Alle creme’s al geprobeerd!
    Heerlijk hoor , daar niet van maar niet het resultaat wat ik voor ogen heb!
    Dus een Thermage zou zeer welkom zijn!
    Mede doordat ik in Januarie mijn nier heb af gestaan aan mijn zoon, gaat geweldig zowel met mijn kind alswel met mij en zou het zo weer doen!Kan ik wel een frisse blik gebruiken.
    Dus wie weet een adres waar de Thermage behandeling niet zo duur is, of wie weet waar ze modellen voor Thermage vragen.
    Alvast Thanks.

      /   Reply  / 
  2. redactie, Monique

    Dianne, wat verwacht je van thermage en wat is precies het ‘probleem’dat je wilt aanpakken? thermage is zeer kostbaar en er zijn maar heel weinig artsen die het echt kunnen. er kleven serieuze gevaren aan thermage. doe maar eens op een zoekoptie op thermage in dit blog en lees de posts die vrouwen sturen die thermage hebben ondergaan.

    en gaat NOOIT ergens naar toe waar ze ‘modellen’zoeken! zeker niet als het om dit soort zeer technische behandelingen gaat waarvoor HEEL VEEL kennis vereist is. het gaat wel om jouw gezicht. gaat het fout dan heb je levenslang een probleem.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>