15% van de jonge vrouwen is al kalend

…zo vertelde dermatoloog Ids Boersma mij vorige week in verband met een artikel dat ik voor AM Magazine schrijf over haar-veroudering. Het gaat om vrouwen jonger dan 40 jaar. Boersma vindt het best schokkend, erkent hij, 'maar hij ziet geen toename,' meldde hij mij nog. 'Vrouwen komen nu alleen wel eerder met hun klachten.' Vandaag in het AD laat hij ook weten dat het belangrijk is om snel aan de bel te trekken. 'Hoe meer haarzakjes gered kunnen worden, hoe beter.' Dermatoloog Bing Thio wil niet uitsluiten dat hormonale veranderingen een rol kunnen spelen, onder invloed van stress, zonlicht, de anticonceptiepil.

 

Ids Boersma zegt verder in zijn interview met mij hierover:

‘Je herkent het probleem aan haarverdunning boven op het hoofd, langs de scheiding. Je merkt dat je paardenstaart dunner wordt, of er verschijnen kleine inhammen en dat de haargrens iets naar achter gaat. Niet dat dit verschijnsel toeneemt, maar we hadden niet verwacht dat het aantal toch al zo hoog zou zijn.' ‘In principe heb je voor 100 jaar haar op je hoofd,' vervolgt hij. ‘Het haar groeit vier jaar en valt dan uit. Dat gebeurt zo'n 25 keer in je leven. Maar we zien nu dat het haar van vrouwen ook veel kortere groeifases kent. Soms dus van maar een half jaar.

Er zijn onder meer shampoo's op de markt met werkstoffen als minoxidil van Roc en van Redken Scalp Relief Hair Advance die de haargroei weer iets (een paar procent) kunnen laten toenemen.

Een overweging waard zijn ook hairextensions om je haar weer wat voller te maken!

Lees ook:

Ook jij kan deze haarproducten voor haaruitdunning bij mannen gebruiken!

Lees ook:Griekse roeier betrapt op haargroeimiddel
Lees ook:Vind jij een hoofdtransplantatie kunnen?
Lees ook:Train je onderkin weg
Lees ook:Nu een ooglidcorrectie v.a. € 995,-
Lees ook:TOENEMEND HAARVERLIES NU OOK BIJ JONGERE VROUWEN

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “15% van de jonge vrouwen is al kalend

 1. teha

  gek idee dat je voor 100 jaar haar op je hoofd hebt, sta je nooit zo bij stil, maar ik hoorde laatst op de radio bij een gesprek met een verzekeringsmaatschappij dat nu geboren kinderen 100 jaar gaan worden, als die leeftijd omhoog gaat, en je haar-leeftijd gaat niet mee dan krijg je dus lastige situaties met ja kale koppie!

    /   Reply  / 
 2. redactie, monique

  @teha, dat wordt veel warme hoofddeksels dragen:-))..wellicht hebben ze tegen die tijd nog veel knappere pruikjes dan nu. maar eh…er zijn dan ook vast wel middelen (medicijnen) om de haargroei te behouden. er is nu al iets: finasteride.

    /   Reply  / 
  1. lIA kNAAP

   iK BEN BLIJ DAT IK VELE JAREN GELEDEN BIJ DR. iDS bOERSMA TERECHT BEN GEKOMEN. iK HAD KALENDE PLEKKEN OVER MIJN HOOFD EN KREEG EERST FINASTERIDE EN SINDS 2 JAAR DUTASTERIDE. iK BEN ZEER TEVREDEN EN MIJN HAARUITVAL IS VEEL MINDER GEWORDEN. gROETEN lIA.

     /   Reply  / 
 3. Myllie

  Helaas zijn er voor vrouwen met de vrouwelijke vorm van Alopecia Androgenetica geen medicijnen. Lees maar op http://www.alopecia-androgenetica.info.
  Ik ben er zo eentje van en heb dus ook een volledig haarwerk. dr. Boersma kon mij helaas niet helpen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>