Kan acupunctuur rimpels bestrijden?

Eerder blogden wij al over beauty acupunctuur om rimpels en andere oneffenheden in je gezicht uit te wissen. En ook vakblad Estheticienne wijdde er een artikel aan. Het begint er namelijk steeds meer op te lijken dat deze methode wel degelijk een positief effect heeft op de huid. Lees hier een samenvatting van het artikel.

 

Niets spuiten en snijden, alleen een piepdun naaldje. Cosmetische acupunctuur zorgt ervoor dat je huid er fris uit gaat zien zonder bijwerkingen. In 12 sessies worden op telkens dezelfde punten in het gezicht flinterdunne naalden gezet. Pijn doet het niet. De 62-jarige Corry Maenen-Biermands uit hoofddorp is één van de schoonheidsspecialisten die al met deze eeuwenoude geneeswijze werkt. Ze legt uit hoe het werkt:

"Die 12 sessies, 12 weken achter elkaar, zijn noodzakelijk voor het effect. Met minder is het resultaat niet optimaal. Ik zet de naalden aan het begin- en eindpunt van een rimpel. Volgens de leer van de acupunctuur gaat dan de energie door de huid stromen en deze stimuleert de doorbloeding van de huid. Ook wordt de spanning van de spiertjes verhoogd en collageen aangemaakt.De naalden zijn 10 en 25 millimeter lang en 0,16 millimeter dik. Voor de wangen gebruik ik langere naalden dan voor de wenkbrauwen. Ik zet altijd 14 naalden verspreid in het gezicht, maar ook twee in de enkels, twee in de armen en twee in de handen. Dat doe ik in de nier-, milt- en levermedianen, die meewerken aan het liften van het gezicht. Na 30 minuten verwijder ik de naalden weer en wals met twee jadeballetjes aan een steel over de rimpels voor de afwerking van het proces. De behandelde ervaart een tinteling in het gezicht en heeft lichtrode wangen. Na vijf tot zes behandelingen zie je het verschil. Na je kuur heb je elke maand een onderhoudsbeurt nodig om het gezicht stabiel te houden."

Cosmetische acupunctuur was altijd al populair in het Chinese keizerrijk onder hofdames en concubines van de keizer. Maar ook de VS en Groot Brittannië zijn razend enthousiast. In Nederland kijken mensen er nog wat sceptisch tegenaan. Daarom is Corry ook heel eerlijk en reëel. "Heel diepe groeven krijg ik niet weg. Ze vervagen wel. Een door de zon verschrompelde huid krijg ik ook niet glad. Diepe lachrimpels evenmin, maar ik kan wel het gezicht verzachten. Ook wallen onder de ogen en hangende oogleden kan ik verminderen."

Dr. Ping Zhang

Bij haar heeft Corry cosmetische acupunctuurtraining gevolgd. Dr. Ping Zhang geldt wereldwijd als dé pionier en vernieuwer op het gebied van anti-aging volgens de traditionele Chinese acupunctuurmethode. Ze ontwikkelde in de Verenigde Staten een eigen lijn van lichaamsverzorgende en anti-agingproducten op basis van de traditionele Chinese medicijnenleer. Deze producten zijn nu ook in Nederland verkrijgbaar onder de merknaam Nefeli.

Kijk voor informatie op http://www.acuchi.nl/

(Bron: Estheticienne/ Tekst: Bert Salden)

Lees ook:Kim relaxt met naalden
Lees ook:Acupunctuur net zo goed als botox !
Lees ook:Beauty acupunctuur; vergeet cremes en Botox maar?
Lees ook:Werking beauty acupunctuur nog niet bewezen…
Lees ook:Estee Lauder van fraude beticht

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kan acupunctuur rimpels bestrijden?

  1. Nirvana

    Er staat geen onderzoek op de site, waaruit zou blijken dat acupunctuur een remedie zou zijn tegen rimpels.

    De doorbloeding van je huid op een andere manier verhogen zou net zo goed moeten werken. Zoek bijvoorbeeld iemand die je kan laten blozen!

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    ha nirvana, ik kreeg toevallig een wetenschapprlijk onderzoek van een dermatoloog hierover opgestuurd. ik weet helaas niet hoe ik een pdf op dit blog moet plaatsen. ik zal het je even persoonlijk toesturen! ben dan benieuwd naar je reactie:-)

      /   Reply  / 
  3. Nirvana

    Het zijn slechts aanwijzingen.

    Ze tonen in het onderzoek aan dat er een gunstig effect van 20-30% mechanische rek is. De auteurs schrijven dat toepassing van rek in verschillende vormen van therapie mogelijk nuttig zouden kunnen zijn om de werking te verklaring. Als voorbeelden noemen ze: fysiotherapie, ademhalingstherapie, massage, yoga en acupunctuur.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>