Anti-onderkin creme? Graag!

Het zou toch wat zijn he, als er werkelijk een werkzame anti-onderkin creme op de markt zou komen. Ik zou vooraan staan in de rij! Ik heb al jaren een hekel aan mijn onderkin, maar om daar nou de afzuigslang of het mes te laten zetten, gaat me te ver. Ik kijk er gewoon maar niet teveel naar en gooi fotos waarop 'ie duidelijk zichtbaar is meteen weg. Maar een creme….moah. Wordt het waarheid?

 

De (mij onbekende) Franse cosmeticaproducent Sederma heeft een creme gemaakt, genaamd Ovaliss, die de hoeveelheid vetopslag langs de kaaklijn, onder de kin moet kunnen verminderen. Het werkt eigenlijk als een anti-cellulite creme, die er ook deels op gebaseerd is om vetopslag in de vetcellen tegen te gaan. Zo ook dit product dus. Een kleine klinische studie met 25 vrouwen die 56 dagen lang een 2,5% oplossing van de actieve cocktail smeerden, twee maal daags. En nu komt het want, de uitslagen van de test zijn ondubbelzinnig onzinnig helaas: Bij de eerste kwart van de totale testgroep was het volume van de onderkin met zo'n 10% afgenomen, na 56 dagen was een significante volumevermindering bij 66% van de testgroep zichtbaar. Na afloop bleek via echografie dat het vetweefsel bij 88% van de vrijwilligsters dunner was. Toch bleek de totale afname van vetweefsel (gemiddeld) uiteindelijk niet hoger te zijn dan 7,7%. Ik vind dat nog te weinig. Bovendien vind ik dat Sederma zich in nevelen hult door de ene keer alleen een deel van de testgroep te benoemen (wat logischerwijs op een betere score uitloopt) en de andere keer geen percentage te noemen. 

Dit geeft direct al aan dat de resultaten aan de lage kant zijn, zoals de eindconclusie ook laat zien, en zelfs die kan nog aan de rooskleurige kant zijn. Vervelend, dat die producenten zo onduidelijk mogen raaskallen. 

Dus, Sederma, nog maar ff doorwerken, lijkt me zo. Want ik ben ervan overtuigd dat een onderkin creme een gat in de markt kan zijn – als hij maar zichtbaar zijn werk doet! En voorlopig heb je een leuk verhaal maar weinig resultaat….

Nalezen doe je het hier.

WIE WEET TROUWENS WAT RTL BOULEVARD EROVER TE ZEGGEN HAD? ben erg benieuwd namelijk….

Nagekomen bericht 7 januari 2007: Door de vele reacties en vragen over deze creme, heb ik de producent gemaild en gevraagd of er al een creme met deze werkstof op de markt is. Je leest de reactie hier.

Lees ook:Meer duidelijkheid over vermeende onderkin-creme
Lees ook:Anti kalkoenhals
Lees ook:Cosmeticamarkt groeit: we kopen voor 114 euro per jaar
Lees ook:Verslavende 24-uurs creme….
Lees ook:Filmpje Paula Begoun: de ware veroorzakers van huidveroudering

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Anti-onderkin creme? Graag!

  1. ikke

    Het tast de werking van de cortex of het volume van de gluteus maximus toch niet aan mag ik hopen?

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    grappenmaker:-))

      /   Reply  / 
  3. madelon

    Is er iemand die al ervaring heeft op gedaan en is het bekend waar je de creme kan bestellen of kan kopen en wat deze kost!!!

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    @madelon, volgens mij is het nog helemaal niet te koop. deze producent van actieve werkstoffen voor cremes, maakt er nu reclame mee in de hoop dat een potjesverkoper het een ludiek idee vindt en wil opnemen in zijn assortiment – vermoed ik dus he.

    ik zal eens kijken of ik die producent kan e-mailen.

      /   Reply  / 
  5. lolita

    is dit onderwerp toevallig ook in een uitzending van RTL Boulevard besproken? waar kan ik dat terugvinden?

    en misschien een beetje snuggere opmerking, maar als ik zo lees hoe het werkt, dan kun je toch ook gewoon een slimmingproduct dat je normaal gesproken op je benen, heupen en billen smeert, op je onderkin aanbrengen? zou er echt verschil zijn?

      /   Reply  / 
  6. redactie, monique

    op rtl boulevard? dat zou pikant zijn (zeker omdat het nog helemaal niet te koop is haha – hebben ze wellicht het bericht van beautyblog opgepikt??)…ik heb het niet kunnen traceren op hun website. wie helpt??

    ik heb de producent van dat goedje al gemaild, maar eens afwachten of ze gaan antwoorden.

    en tsja….wie weet is er nog een andere onderkin creme verschenen recent, waar ik nog geen weet van heb?

      /   Reply  / 
  7. teha

    las net in de Margriet een stukje waain je je onderkin weg kon laten halen, een soort liposuctie maar dan voor je onderkin, was een beetje raar verhaal want de foto erbij van ervóór was zo’n klein miniem onderkinnetje dat het verschil erna niet echt opviel.
    Margriet nr 1 was het.

      /   Reply  / 
  8. redactie, monique

    ah ja, die techniek bestaat al jaren:-) hoe jonger je bent hoe mooier het resultaat zal zijn. het valt me vaak op dat oudere vrouwen een soort uilenkinnetje erdoor krijgen – als je begrijpt wat ik bedoel. het sneetje wordt in het midden onder de kin gemaakt waardoor daar altijd wat meer optische volume blijft terwijl de kaakranden dan weer glad zijn. wordt een soort trechtertje. kweenie of ik dat zo mooi vindt, maar wellicht weegt dat niet op tegen een zichtbare kaaklijn als je al jaren met kwabbetjes liep:-))

      /   Reply  / 
  9. teha

    soms denk ik wel eens:wat maken we het ons eigenlijk ontzettend moeilijk en als ik zo die foto’s zie in de Margriet( oa een man die onderooglidcorrectie heeft laten doen) dan wordt het er ook niet altijd mooier op, toch?

      /   Reply  / 
  10. redactie, monique

    hoe meer keuzes er gemaakt kunnen worden, hoe ingewikkelder inderdaad….zeker als je twijfelt.

      /   Reply  / 
  11. teha

    en je moet je realiseren dat je ook kan kiezen om geen keuze te maken, misschien wel zo moedig, gewoon accepteren dat het er bij hoort.
    Straks kijken we weer met waardering naar een echte rimpel, naar een doorleefd hoofd,naar een ouderdomsvlek op de handen, die tijd komt gewoon weer terug…eens..

      /   Reply  / 
  12. graus natascha

    Hoi,

    ook ik heb het bericht gezien en gehoord bij rtl. En wil graag deze creme hebben! Weet er al iemand hoe ik er aan kan komen. Hoe zeg je kin op zijn engels, dan zal ik eens zoeken op de site van hen.

    Groetjes
    natascha

      /   Reply  / 
  13. rene

    er is een antionderkin creme te koop bij douglas.
    newpeptin. werkt prima

      /   Reply  / 
    1. Yvonne

      Na hoelang zag je resultaat? Ik heb de creme vanmiddag gekocht en ga er vanavond mee beginnen.

        /   Reply  / 
  14. Petra

    daar kun je huidverstrakking doen tegen onderkin met licht en energie!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>