Cosmeticamarkt groeit: we kopen voor 114 euro per jaar

….aldus een persbericht van de Nederlandse Vereniging van Cosmeticaproducenten afgelopen week. De totale Nederlandse markt groeide in 2006 met 4%. Omgerekend besteedden we voor 2,3 miljard euro. Vooral de segmenten deodorant, geuren, mondverzorging en zonnecosmetica groeiden flink. Van 6% tot 13% voor het laastst genoemde segment. Natuurlijk klinkt die 114 euro nog verschrikkelijk weinig, want dat kost tegenwoordig al een beetje pot creme van een luxe merk. De gemiddelde beautyliefhebber koopt denk ik wel voor een kleine duizend euro per jaar, en de rest van Nederland zal zijn of haar spulletjes nog wel voor een knaak op de markt of bij de Kruidvat halen. Desalniettemin: hoe veel we ook klagen over de werking van producten, we blijven naarstig kopen. Hope in a jar…gun ons die droom. Blijkbaar.

Lees ook:Vrouwen geven een kapitaal aan make-up uit
Lees ook:Schoenen, schoenen, schoenen…voor 20.000€ schoenen !
Lees ook:Chinezen kopen zich failliet aan cremes op luchthavens
Lees ook:Hangemaakte gezichtsverzorging
Lees ook:ADV: Toilettasje met naam van Bulbby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>