Veilige zonnebrandcremes volgens Greenpeace

Naar aanleiding van wat gechat met een beautybloglezeres over de (on)veiligheid van zonnebrandcreme-ingredienten heb ik besloten het Groene Boekje Mooi van Greenpeace nog maar eens onder de aandacht brengen.

 

Hierin staat staat bij het hoofdstuk zonnebrandcremes een overzicht van merken die vrij zijn van vermeend schadelijke stoffen zoals parabenen en ftalaten, die hormoonverstorend en kankerverwekkend kunnen zijn. Dit betekent niet per definitie dat alle andere merken en middelen slecht zijn, ze kiezen er alleen niet voor om deze stoffen uit hun producten te weren en daarmee lopen ze wellicht wel op de zaken achter. Het motto zou toch immers moeten zijn: als het beter kan voor mens en milieu, waarom dan niet? Etos was een van de bedrijven die naar aanleiding van de tests in 2005 haar productsamenstelling wijzigde, waardoor het in 2006 op de groene lijst in het boekje kwam.

Loes Visser van Greenpeace vertelde me nog dat ze vorig jaar – let wel, dit boekje is van 2006- hoopten dat de vrouwenbladen het wilden opnemen, maar bijna iedereen weigerde uit angst voor represailles van beautyadverteerders. Thank god dat beautyblog onafhankelijk is!

Lees ook:Lekker buget beauty shoppen bij bol.com
Lees ook:Lekker glosje
Lees ook:Haarverf weer in opspraak, nu door huidallergie
Lees ook:Deze cremes hekelt Begoun in Consumentengids
Lees ook:Let’s go ‘cracking’!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>