Deze cremes hekelt Begoun in Consumentengids

Paula Begoun was in de consumentengids van oktober 2008 niet te spreken over de kwaliteit van deze Nederlandse cremes: Aldi Biocura, Biodermal Bindweefselcreme, dr. Van der Hoog hypoallergene anti-rimpelcreme, Etos activerende dagcreme, Hema anti-rimpelcreme 35+, Kruidvat liftende creme, Rilanja Q10, Trekpleister Q10 creme.

De test die Begoun heeft gedaan bestaat uit een check van de ingredientenlijst en literatuuronderzoek. Op deze wijze verricht Begoun al haar tests.

Lees ook nog het persbericht. Lees hieronder meer over het onderzoek en de vragen die ik stelde.

 

De test die Begoun heeft gedaan bestaat uit een check van de ingredientenlijst en literatuuronderzoek. Op deze wijze verricht Begoun al haar tests.

Hoe ingewikkeld het testen en checken op werkzaamheid van cremes eigenlijk wel is voor de buitenwereld, bewijst het feit dat Aldi’s Biocura creme in Engeland door een grote groep vrouwen als een heerlijke hydraterende creme werd uitgeroepen en ook in Duitsland een pluim kreeg. Begoun mag dan vallen over het ontbreken van uv-filters, de slechte verpakkingen als het om anti-oxidanten gaat (die snel oxideren als ze niet luchtdicht verpakt zijn) of over verouderde stoffen. Uiteindelijk telt nog altijd hoe de consument een product ervaart. En wie weet nou helemaal dan een gewone olie/water (+ emulgeer)-oplossing de huid al lekker zacht maakt? Het is de basis die al veel doet…

Natuurlijk heb ik de Bond gebeld en gevraagd welke testwijze Begoun heeft gebruikt: je leest hier de antwoorden.

Lees ook:Filmpje Paula Begoun: dure creme is echt niet beter
Lees ook:Filmpje Paula Begoun: de ware veroorzakers van huidveroudering
Lees ook:Wanneer is stamcelactiverende creme Amatokin te koop?
Lees ook:Vragen aan de Consumentenbond over creme test Begoun
Lees ook:Verhoogt Botox prik succes bij daten?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Deze cremes hekelt Begoun in Consumentengids

  1. Pingback: Vragen aan de Consumentenbond over creme test Begoun | Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>