Getest: Bodyshops Tea Tree-lijn Rapportcijfer: 9

 Voor dé test:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Na de test:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dé Bodyshop Tea Tree lijn werd uitvoerig getest door een van de redacteuren van www.beauty.blog.nl , lees hieronder haar oprechte bevindingen over deze lijn voor de onzuivere huid:

Mensen met een overgevoelige, onrustige of zelfs ontstekende huid (acne) zijn zeer gebaat bij het gebruik van Theeboomolie, oftwel Tea Trea oil. Bij de Bodyshop is een uitgebreide lijn te koop om te reinigen, kalmeren, voeden, of – als je voor het weekend net wat extra aandacht aan je huid wil besteden, maskertjes en peelings (scrub).

Omdat ik zelf een gevoelige huid heb door overtollige talgproductie, ben ik op maanden op zoek gegaan naar gezichtsproducten die er (uiteraard) voor zorgen dat de bacteriën wel verdwijnen, maar mijn gezicht niet helemaal uitdrogen, of de boel eigenlijk alleen maar verergeren. Geen resultaat, zelfs dermatologische middeltjes hielpen niet.

Bijna had ik de hoop opgegeven en de onzuiverheden laten winnen…  totdat ik van Tea Tree hoorde. Zelfs bij navraag bij de apotheek werd ik linea recta naar de Body Shop doorverwezen- en werd mij geadviseerd eigenlijk de hele lijn maar te gaan gebruiken (want alles werkte fantastisch, aldus de medewerkster). En inmiddels.. met resultaat Yesss.

Frequentie

Elke dag voor het slapen gaan gebruik ik de zuiverende tonic en de Tea Tree Skin Clearing Facial Wash. Ideaal om alle make-up en viezigheden van de dag van je gezicht te halen. Alleen al door de sterke lucht van de olie heb je eigenlijk al gelijk het gevoel dat het zeker wat gaat doen .  Deze sterke geur zal niet door iedereen gewaardeerd worden, echter (moet je maar denken)… het snelle effect zeker wel.

 

 

 

 

 

 

 

De producten

Waar de ontstekingen in mijn gezicht zaten, druppelde ik de pure olie op een watje en depte deze op waar de plekken zaten. Zienderogen verbeterde mijn huid al snel. Helaas heb ik door het niet eerder te gebruiken van deze biologische olie, rode vlekjes in mijn gezicht overgehouden waar de ontstekingen vrij spel hadden.  Ook daar heeft de Bodyshop aan gedacht: de camouflagestift van diezelfde lijn is echt ideaal om deze plekken haast te laten verdwijnen – en doen- nog belangrijker- gelijk hun werk, doordat ook daar de olie in zit.

De prijzen van deze producten zijn goed te doen. Ze liggen tussen de € 4,00 en € 15,00. Naast de Tea Tree facial wash, scrub, masker en camouflagestift kun je deze lijn thuis ook uitbreiden met dag- en nachtcrème, reinigingsdoekjes, schuimende gezichsreinger en absorberende vloeiblaadjes. Je begrijpt waarschijnlijk zelf ook wel dat de producten nog beter werken, wanneer je alles uit dezelfde lijn gebruikt. Synergie noemen ze dat met een mooi woord, de producten tezamen, versterken elkaars werking. Supervet, of in dit geval juist niet vet, want je huid wordt schoner en gaver.

Mocht je eerst willen proberen of deze producten je bevallen, dan kun je een handig Skincare kit met daarin vier miniatuurtjes voor slechts € 15,00 aanschaffen. Eveneens handig als je een weekendje weggaat en je niet alle grotere flacons mee wilt sjouwen.

Lees ook:Nieuw: anti-roos shampoo met Tea Tree, Lavendel en Argan olie
Lees ook:Grootmoeder (59) onthult beautysecrets
Lees ook:Door stijgende olieprijzen ook cosmetica duurder
Lees ook:Musthave voor op vakantie: EHBO Zalf en EHBO Crème
Lees ook:De huispakskes van Roy Donders zijn aan

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Getest: Bodyshops Tea Tree-lijn Rapportcijfer: 9

 1. christie

  Werkt dit serieus zo goed? Dankje. Word naar van mijn pukkels en heb echt al zoveel geprobeerd, van clearasil tot clinique :( Niks hielp.
  Dit maar eens aanschaffen dan. Groetjes, Christie

    /   Reply  / 
 2. Agnes

  Ik heb ook wel eens tea tree olie geprobeerd, maar ben daar snel mee opgehouden, omdat het zo vies ruikt. Ben eigenlijk wel benieuwd of die producten van de bodyshop beter ruiken?

    /   Reply  / 
 3. Monika van der Marel

  Hi Agnes, Tea Tree Olie ruikt altijd, dat zijn de ingredienten erin. De rest van de andere producten uit deze lijn ruiken prima.
  Groetjes, Monika

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>