Bottega Veneta: ‘When your own initials are enough’.

Discretie, kwaliteit en ongeëvenaard vakmanschap – Bottega Veneta heeft, sinds haar oprichting in Vincenza in 1966, een nieuwe standaard van luxe geïntroduceerd. Ondergedompeld in de tradities van de Italiaanse meesterleerbewerkers en beroemd om haar uitzonderlijke lederwaren, staat Bottega Veneta voor individualiteit en zelfbewustzijn. Met een filosofie die tot uitdrukking komt in het beroemde motto: ‘When your own initials are enough’. De principes die het merk definiëren zijn onveranderlijk: hoogwaardig vakmanschap, innovatief ontwerp, contemporaine functionaliteit en materialen van een uitstekende kwaliteit. Een andere constante factor is Bottega Veneta’s betrokkenheid bij haar ateliers, waar vakmensen met buitengewone vaardigheid het traditionele meesterschap met adembenemende innovaties combineren. Sterker nog, in het hart van Bottega Veneta’s benadering voor luxe, bestaat er een uitzonderlijke en bezielende samenwerking tussen vakman en designer. Een samenwerking die perfect gesymboliseerd wordt door de signatuur van het huis, het intrecciato geweven leer.

Een meester van understatement

Tomas Maier werd in juni 2001 de Creatieve Directeur van Bottega Veneta. Met zijn enorme ervaring op het hoogste niveau binnen de mode en het ontwerp hoopte hij op een herleving van het respectabele Italiaanse merk. Zijn succes overtrof alle verwachtingen. Waarde hechtend aan vakmanschap, understatement en verfijning, gebruikte Maier het grote aanbod aan ambachtelijk talent in Vicenza om lederwaren van ongeëvenaarde kwaliteit te maken. Sindsdien is hij erin geslaagd om Bottega Veneta, door consequent uitzonderlijk vakmanschap met tijdloos design en traditie met innovatie te koppelen, als één van ’s werelds ultraluxe merken te vestigen. Nu heeft Maier, samen met de experts van Coty, zijn aandacht gericht op parfum, het meest ingetogen en memorabele luxe product. En ook in dit geval gaat het resultaat het voorstellingsvermogen te boven.

Beelden uit Veneto

Tomas Maier, de creatieve kracht achter Bottega Veneta, stelde zich bij Bottega Veneta’s eerste parfum een droombeeld van het Venetiaanse platteland voor. In dit beeld, dat overgoten is met warmte, zon en het zachte geluid van krekels, staat een elegante en eenvoudige, oude villa met een interieur dat verlicht wordt door zonnestralen en verweerde houten vloeren onder een gewelf van vervaagde fresco’s. Er is een bibliotheek vol met in leergebonden boeken, de ramen zijn opengeslagen om de zomerbries, geurend naar hooi, aarde, bos en bloemen, binnen te laten. Dit beeld is de balans tussen natuur en kunst, een synthese van pure sensualiteit en subtiel intellect die als een herinnering voort blijft leven.

Simpliciteit en contradictie

Een combinatie van zachte, ronde welvingen en krachtige vormen, een gladde buitenkant en een intrecciato patroon op de bodem van de flacon – de Bottega Veneta flacon is een object dat haar complexiteit na verloop van tijd onthult. De kleuren zijn kenmerkend voor Bottega Veneta: een brunito dop en hals, het ebano logo en een huidkleurig lederen lint vastgeklemd met een brunito ‘butterfly’. De flacon zelf, geïnspireerd op Venetiaanse glaswerk en de traditionele Italiaanse karaf, is ontworpen met detail voor tijdloze lijnen en duidelijke juxtaposities die in elk opzicht een vat van harmonieuze eenvoud en perfect in balans gehouden contradicties is.

Een signatuur vervaardigen

De eau de parfum van Bottega Veneta roept de souplesse en sensualiteit op van de beroemde lederwaren van het huis. De geur, een lederachtige, bloemige chypre, verenigt zich met de olfactorische taal van het Venetiaanse platteland – frisse weiden, gemaaid gras, bloemen, aarde en hout – en de aangename luxe van leer in een creatie die gemaakt is met de precisie van een meestervakman.

De kern van de geur is chypre met een combinatie van bergamot, patchoeli en eikenmos. Sensuele bloemen en kruidige ingrediënten verwijzen naar het Oosten en herinneren eraan dat Venetië zich aan het einde van de zijderoute bevindt. Natuurlijke ingrediënten trekken een spoor door de wereld: er is bergamot uit Italië, jasmijn Sambac geplukt in India, roze peperkorrels uit Brazilië en patchoeli uit Indonesië.

Gecomponeerd door de beroemde meester parfumeur Michel Almairac, onthult het Bottega Veneta parfum vanaf het begin haar typerende karakter. De structuur van de geur is uniek; een subtiele mengeling van bijzondere grondstoffen waarvan de individuele geuren met elkaar zijn verweven om een flexibele en harmonieuze eenheid te creëren.

Een unieke stijl

Haar gezicht heb je niet eerder gezien. En toch is er iets intrigerend vertrouwd aan haar. Misschien is het de warme glimlach, de ongedwongen elegantie, de moeiteloze verfijning. Net als Bottega Veneta, bezit Nine D’Urso een rijke erfenis die ze luchtig, maar met respect uitdraagt. Als dochter van de Franse mode-icoon Inès de la Fressange en de Italiaanse zakenman en kunsthandelaar Luigi d’Urso, toont ze de deugden van haar opvoeding terwijl ze een moderne en eigen elegantie en individualiteit uitstraalt.

Schoonheid zien

De uitdaging was om de ziel van een parfum af te beelden. Voor Bottega Veneta betekende dat een samenwerking met Bruce Weber. Weber bezit het unieke en buitengewone vermogen om een authentiek moment vast te leggen. Hij ziet meer dan anderen, waardoor hij treffende beelden van onschuld en sensualiteit maakt. Fotograferend op het strand in Zuid-Florida, met een minimum aan enscenering of kunstgrepen, creëerden Weber, Tomas Maier en Nine D’Urso een campagne die de sensualiteit, verfijning, en individualiteit van het Bottega Veneta parfum perfect weergeeft.

De collectie

Eau de Parfum               30 ml  € 55*

Eau de Parfum   50 ml  € 77*

Eau de Parfum   75 ml  € 97*

Shower Gel       200 ml  € 38*

Body Lotion     200 ml  € 42*

Body Cream     200 ml  € 77*

* adviesverkoopprijs

BOTTEGA VENETA wordt  aangeboden bij alle geautoriseerde parfumerieën en warenhuizen verkrijgbaar.

 

Lees ook:Bottega Veneta presenteert KNOT
Lees ook:COTY PRESTIGE gaat de uitdaging aan met Nine d’Urso
Lees ook:Chique & lovely: De Bottega Veneta Deluxe Collection
Lees ook:Musthave: Bottega Veneta Purse Spray
Lees ook:Ik ga op reis en neem mee….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>