Hete lucht is slecht voor je handen

Hot news omtrent de heteluchtdrogers in openbare ruimtes: ze zijn niet alleen onhandig, maar ook nog eens on hygienisch. Volgens een onderzoek van wetenschappers van de University of Westminister kan het gebruik hiervan namelijk zorgen voor een sterke toename van het aantal bacterien op je handen. Ook vervuilen ze de ruimtes waarin ze zich bevinden. Denk je lekker fris je handen te hebben gewassen? Not dus!

Uit recent onderzoek blijkt dat het aantal bacterien op je handpalmen na het wassen en drogen met een heteluchtdroger met maar liefst 230 procent is toegenomen. Het is daarom beter een wegwerphanddoekje van papier te gebruiken. Hiermee worden het aantal bacterien op je handpalmen na het wassen en drogen tot maar liefst 78 procent gereduceerd.

Een ander nadeel van de blazers is dat ze ook andere personen in dezelfde ruimte waar ze hangen, kunnen besmetten met bacterien. Met papieren zakdoekjes zal dit nooit en te nimmer gebeuren. Om hygiene en veiligheid te bevorderen, wordt aangeraden om in openbare ruimtes als ziekenhuizen, verzorginshuizen, kinderdagverblijven en openbare toiletten voor papieren handdoekjes te kiezen. Tip: Zorg dat je er altijd een paar in je handtas hebt, zo ga je in ieder geval op safe!

Bron: Gezondheidnet

Lees ook:Please no Speedo!
Lees ook:Wat is jouw erotische fantastie?
Lees ook:Handgels minder doeltreffend dan gedacht
Lees ook:Opzij: 89% van de vrouwen eet emoties weg
Lees ook:Zet je favo ‘me-time’ op de kiek en win een IKEA cadeaupas

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hete lucht is slecht voor je handen

 1. zirus

  Kom nou, we leven toch met en van bacterien. En bacterien op je handen zijn helemaal niet zo slecht.
  Je kunt trouwens overwegen om je handen niet te wassen. Dan zijn ze nog net zo schoon als voor de handeling. Bovendien zijn het je eigen bacterien. Die kun je rustig vertroetelen, daar wordt je niet ziek van. Gewoon niets anders aanraken in een openbaar toilet. Mocht je toch nog vervelende bacterien binnen krijgen, geen nood, je darmflora rekent daar wel mee ,of je hebt er juist profijt van, spijsvertering weet je wel. Hoe meer bacterien hoe beter de spijsvertering en hoe beter voor je gezondheid.

    /   Reply  / 
 2. LuNa

  Bacterien in een toillet zijn smerig hoe je het ook went of keert en niet alleen van jou maar van 1000 anderen die die dag van het toillet gebruik maken. Die wil je echt niet op je handen hebben.

    /   Reply  / 
 3. Monika vd Marel Auteur

  precies daarom gewoon ALTIJD je handen wassen na een toiletbezoek!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>