Je kunt gewoon veilig Yakult drinken…

…aldus Ad Usman, van Yakult die vandaag dit persbericht erover liet uitgaan (naar mij zelfs vijf keer, het moet wel dringend zijn, hahaha). Drankjes als Yakult, Optimel en Vifit staan in geen verband met de doden die zijn gevallen tijdens een probiotica-experiment in het Utrechtse academisch ziekenhuis, zegt Yakult. Lees hieronder het persbericht en oordeel zelf maar.

 

PERSINFORMATIE

Amstelveen, 15 februari 2008

UMCU onderzoek geen relatie met Yakult


De eindresultaten van het medische onderzoek naar probiotica en acute alvleesklierontsteking bevestigen opnieuw dat er geen relatie is met de producten van Yakult. De veiligheid van producten zoals Yakult wordt wederom onderschreven door de onderzoekers van het UMCU. Volgens hen is de bacteriemix die gebruikt is tijdens het onderzoek speciaal ontwikkeld en kan er geen verband worden gelegd met de in de supermarkt verkochte drankjes.

Probiotica van Yakult zijn goede bacteriën die kunnen bijdragen aan de gezondheid. Yakult en Bifiene zijn voedingsmiddelen en geen medicijn. Miljoenen mensen overal ter wereld drinken al decennia lang dagelijks onze producten. Wij,Yakult, doen al sinds 1935 wetenschappelijk onderzoek naar de werking en veiligheid van onze probiotica. Deze onderzoeken zijn op aanvraag beschikbaar.

Zoals aangegeven in de persverklaring van het UMCU gaat het bij dit onderzoek om een groep zeer ernstig zieke patiënten met acute pancreatitis. De patiënten hadden een verhoogd risico op orgaanfalen en andere levensbedreigende complicaties. Deze zeer zieke patiënten kregen een mix van verschillende, niet van Yakult afkomstige!, bacteriestammen via een sonde direct in de darm ingebracht, en niet oraal zoals voedingsmiddelen. Deze specifieke mix was speciaal voor dit medisch onderzoek ontwikkeld.

                                                  - Einde persbericht -

Lees ook mijn eerste bog over de bekendmaking van het experiment met dodelijke afloop. En het tweede blog waarin de Consumentenbond stelt dat er onderzoek naar probioticadrankjes moet komen.

Lees ook:Probiotica experiment veroorzaakt veel onrust
Lees ook:Doden na onderzoek met probiotica
Lees ook:Acne kan op afstand behandeld worden
Lees ook:Fijne nieuwe producten voor de eczeemhuid
Lees ook:Spataderen te lijf met stoom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>