Monique’s favorieten van augustus

Hoewel de zomer te wensen over laat, kun je met heerlijke producten toch echt wel een 's zomers gevoel creeeren. En als het zonnetje dan toch weer doorbreekt hebben we nog een paar handige zonnebrandspullen in petto. Lees onze toppers voor augustus!

 

 

 

Virgin Island Water van Creed

Het is dat ik onlangs toevallig weer even bij Skins Cosmetics in Amsterdam naar binnen liep en direct werd geconfronteerd met een fijne presentatie van een nieuwe Creed geur. Met een fantastische naam Virgin Island, in een fraaie licht-zeeblauwe verpakking. Klopte voor mijn gevoel de uiterlijke presentatie al, toen ik hem rook was ik verkocht. Citrus, kokos, warme ondertonen en toch vluchtig en exotisch. Wat een receptuur weer. Typisch Creed. Alles wat ze maken klopt. Zo'n klassiek huis en zo modern. Eigenlijk voor mannen, maar ook smullen voor vrouwen. 75 ml, 105 euro (slik…..).

Gamila Secret, reiniging en verzorging ineen

Ik gebruik het nu een jaar en ik krijg er geen genoeg van. Ik noem het altijd gemakshalve een zeepje maar dat is het niet. Het is een tablet gemaakt van pure plantenolien, waaronder 80% olijfolie en een geheimzinnige cocktail van 15 lokale kruiden uit Noord-Israel. Gamila Secret reinigt je huid wonderlijk mooi. Als je het een minuutje laat intrekken en daarna afspoelt zijn de porien prachtig samengetrokken en schoon (niet gschikt voor make-up trouwens). Maar door de vettige samenstelling blijft je huid erna ook ongelooflijk zacht. Een flinterdun laagje creme is al voldoende om je huid de dag door te helpen. Nooit meer droog, nooit meer gedehyrateerd. Ook zo prettig: het is een ideaal scheerproduct en ook een masker voor je haar. Te lyrisch? Can't help it. Wonderen bestaan nog steeds…tablet, 19,95 euro.

Wella Forte 2nd Day Volume

Ik schreef het deze maand nog in mijn esta-column; mijn haar stylen is niet mijn sterkste kant. Ergo; ik word gek van al die stylingproducten, zie door de bomen het bos niet meer, laat staan dat ik nog wijs wordt uit de claims. Ik heb gewoon melk-boeren-honden-haar en hou van simple maar goed. Voila, 2nd Day volume van Wella werkt dus! Ik werd getrokken door de belofte dat je haar de tweede dag nog net zo goed zou zitten en het klopt. Zelfs al heb je de hele dag met een zonnehoed op gelopen; even knijpen en the volume is back. Een nadeel; naar mijn gevoel wast het niet makkelijk uit, dus twee keer wassen is een aanrader. Mousse, 3,79 en fohnspray 2,99 euro.

L'Oreal Paris Solar Kids spf 40

Bedoeld voor de kleintjes maar ook echt erg goed voor de groten. De spray smeert makkelijk uit en hecht heel erg goed aan de huid, da's nodig voor kleuters maar ook voor volwassenen erg prettig. En na een dag aan zee, 2x binnen 3 uur opnieuw gesmeerd, resulteerde in een totaal niet verbrande huid. Nadeel: je moet het zeer goed van de huid wassen. Even op letten dus.

Lees ook:Ruik net zo exclusief als de Royals….
Lees ook:Monique wordt blij van Dermalogica Skin Resurfacing Cleanser
Lees ook:Ideaal voor op vakantie Adidas 3-in-1
Lees ook:Michelle Obama is verliefd op ‘Love in White’ van Creed
Lees ook:Plantaardig witgoud geeft je een perzikhuidje

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Monique’s favorieten van augustus

  1. Maya

    Hoi Monique, waar koop je Gamila Secret? Ik kon op de een of andere manier de link niet openen.

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    hoi maya, de url is http://www.gamila.com
    er zijn behoorlijk wat adressen in nederland inmiddels op de website te vinden.
    in welke stad zit je, anders kijk ik wel even

      /   Reply  / 
  3. teha de vries

    hoi, ik heb, nav eerder bericht nu 6 weken gamila secret gebruikt maar ik ben er niet zo tevreden over.
    Hiervoor gebruikte ik van Lush “coalface” afgewisseld met “fresh pharmacy” en gisteren gestopt met gamila en weer Lush gekocht.
    Jammer want de website was veelbelovend en het enthousiaste verhaal van de verkoopster in Douglas Amstelveen ook.
    Ik maak het nu op als lekker douch-zeepje maar had het echt gekocht ivm pukkeltjes die ik opeens heb sinds ik in de overgang zit…

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    hoi teha, wat vind je er niet lekker aan? en hoezo dacht je dat je dat het specifiek tegen jouw pukkels zou helpen? (weet je trouwens ook wat jouw pukkels metde overgang te maken hebben?)

      /   Reply  / 
  5. teha de vries

    Sorry voor late reactie, heeft met de vakakntie te maken.
    Als lekkere “zeep” is het prima maar ik had er gewoon meer van verwacht, ik hoopte dat pukkeltjes als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen maar dat is dus niet zo.
    Volgens mijn huisarts heeft de overgang ivm de hele hormoonhuishouding deze pukkeltjes tot gevolg, net zoals toen ik vijftien was, zeg maar.
    Overigens was ik van de week bij een dermatoloog ivm een vermoedelijke huidkanker en die vond de pukkels nogal mee vallen, ook mijn man haalt altijd zijn vergrootglas erbij, wat niet wegneemt dat ik elke dag wel een aantal pukkeltjes heb en dat zeeeeeer ergelijk vind.

      /   Reply  / 
  6. redactie, monique

    mmm….ik heb inderdaad nog niet gehoord dat de zeep pukkels laat verdwijnen, maar hoor wel dat de roodheid minder wordt. en omdat hij een licht antibacteriele werking heeft kan het de acne dus wel wat afremmen. maar goed, het hoeft dus niet nee. wat jij omschrijft, de hormonale kwestie, is een lastige. acne is sowieso lastig van buitenaf te bestrijden omdat het negen van de tien keer een inwendige kwestie is. van buiten af is het vooral pappen en nathouden. proberen bacterie hoeveelheid af te remmen, waardoor de ontstekingen iets minder kunnen worden en nieuwe ontstekingen iets worden afgeremd.

    maar wat je zegt he: jij ziet een gezicht vol, de ander valt het nauwelijks op. zo gaat het zo vaak he. ik ben nu even op vakantie en loop met een geweldige dikke puist op mijn wang. ik denk dan; ik kan zo het dorp niet in, ik loop zwaar voor schut. terwijl ik eigenlijk wel weet, dat een ander het nauwelijks zal zien of het minstens zo iets onbenulligs vind dat deze er geen blik aan zal wijden…..:-)

    misschien gewoon even iets minder in de spiegel kijken? of iets moois in je gezicht extra aanzetten met een kleurtje of mascara of zo? wil ook wonderen doen:-) of je haar even lekker nieuw leven in blazen bij de kapper! psychologie, ik weet het, maar het helpt vaak wel…als je het toelaat:-)

    nou teha, ik hoop voor je dat de uitslag bij de dermatoloog gaat meevallen! sterkte,

    lieve groet, monique

      /   Reply  / 
  7. teha de vries

    dank voor je geïnteresseerde reactie!
    Ben naar de kapper geweest, kijk wat minder kritisch naar mezelf en heb camouflagestift van de body shop gekocht.
    Las een stukje van je in de Esta en in nog een blad, realiseerde me later dat jij jij bent, zeg maar..
    dag

      /   Reply  / 
  8. redactie, monique

    hoi teha, verbaasd me in een blad terug te zien?anders?

    heb je jezelf op een kleine make-over getrakteerd?

    groetjes weer (nog altijd op vakantie:-))
    monique

      /   Reply  / 
  9. teha de vries

    geniet van je vakantie!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>