Trend najaar 2008: Black Beauty

 

 

Deze winter is zwart het nieuwe zwart. Niet alleen in modeland, ook in beautyland zijn ze zeer enthousiast over de donkere kleur. Van crèmes tot lipgloss; je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken…

 

 

 

Yves Saint Laurent en Giles stuurden hun  modellen als ware goths de catwalk op met pikzwarte lippen. Je moet het maar durven. Toch lijken zwarte lippen dé must-wear beautytrend van dit najaar te zijn. YSL heeft Gloss Pur Noir, Lancome heeft een limited edition vuurrode lippenstift met bijbehorende zwarte lipgloss (Color Fever Gloss Piha Black) en ook make-up artiesten van MAC gebruikten zwarte lippenstift backstage. Heavy, maar wel weer een keer iets heel anders.

Dan zijn er ook nog de zwarte ogen. Te veel eyeliner of mascara bestaat deze winter niet. Gucci, Viktor&Rolf, Lanvin, Lacroix…allemaal kozen ze voor dikke zwarte lijnen rondom de ogen. De strepen eyeliner boven de ogen van Amy Winehouse zijn er niets bij.

Givenchy lapt alle beautyregels aan de laars en komt eens niet met een witte crème , maar met een zwarte. De crème (Le Soin Noir) is gemaakt van een bijzonder zeewier met Black Algae Sap Concentrate, dat zorgt voor een goede communicatie tussen alle cellen. Wanneer het met de huid in contact komt verdwijnt de zwarte kleur.

En ook zwarte parfumflessen lijken een trend te zijn. Neem als voorbeeld Black Orchid van Tom Ford of Love in Black van Creed. Marc Jacobs brengt dit najaar een limited edition uit van zijn parfum Daisy. Uiteraard in een chique zwarte fles.

Kortom, zoek in de schappen en gij zult zwart vinden.

Lees ook:

Make-up najaar: Goudkoorts bij Chanel

Monique en Tanja testen najaarsparfums 2008

Brad Pitt maakt van groene cremes goudmijn

Lees ook:Wow! Kinky lipsticks van Chanel
Lees ook:Make-up trend najaar: Black & Blue
Lees ook:Black Up, gave make-up voor de gekleurde huid
Lees ook:Preview makeup winter 2009: Danyisme bij Givenchy
Lees ook:Super Eyeliners

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Trend najaar 2008: Black Beauty

  1. Pingback: Marc Jacobs’ parfum Blooms in Spring met schattige stickertjes | Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>