Make-upmerk Benefit is leuker dan leuk!

 

 

 

 

 

Met de komst van beautyketen Sephora zijn er ook 14 nieuwe merken op de Nederlandse markt bijgekomen en daar maak je beautyjunks als ons natuurlijk erg blij mee! Verliefd ben ik (Marieke) inmiddels geworden op het Amerikaanse Benefit. Je kon de het populaire merk al een tijdje online bestellen vanuit Engeland maar nu kun je de snoepmake-upjes ( want dat zijn het) ook eerst in het echt zien en aanraken bij Sephora. Wel zo leuk toch?

 

Twee zusjes openen een winkeltje 

Het verhaal begon in 1976 toen tweelingzussen Jean en Jane Ford een klein cosmeticawinkeltje openenden in San Francisco, toen nog onder de naam The Face Place. Ze verkochten destijds al make-up met een hoog fun gehalte en dat is in de loop der jaren alleen maar meer geworden. Al vrij snel konden ze een tweede winkel openen en werd de naam van de winkel veranderd in Benefit. ( Bene is goed in het Italiaans en zus Jane zocht na de vakantie in Italië een woord that would fit with Bene. Juist Benefit!) Vanaf toen liep het storm. Ze zijn onderdeel geworden van wereld marktleider LMVH en hun producten werden nu ook verkocht in grote departementstores als Henri Bendel en Harrods en later dus ook bij Sephora. En zodoende kunnen wij nu ook gaan genieten van dit heerlijke girlie-girlie merk.

Retro'50tis verpakkingen 

Oké tot zover de geschiedenis. Maar wat is er nou zo leuk aan Benefit? Ze maken niet alleen fijne producten ze weten ook nog eens hoe ze het op een originele manier moeten verpakken en verkopen. De verpakkingen zijn geestig en erg jaren 50/pin-up met uiteraard veel roze en andere tierelantijntjes zoals een poeder verpakt als een ouderwetse platenspeler. En ook de namen toveren een glimlach op je gezicht. Wat dacht je van ‘Talk to the Tan' , ‘Dr. Feelgood', en ‘Her Glossinesst'.

Rozenwater als blusher 

Wat betreft de producten zelf zijn ze ook lekker bezig. Met stip op één staat het beautyproduct Benetint. In 1977 werd het voor op de markt gebracht als Rose Tint en nu, jaren later, wordt het onder de naam Benetint gebruikt door tal van sterrenvisagisten. Benetint is een glazen potje met daarin rood/roze water en een klein kwastje. Je kunt dit geurende rozenwater op je wangen uitsmeren als blush of voor een meer intensere lipkleur. De roze konen die je met Benetint krijgt zijn niet van echt te onderscheiden, zo ontdekte ik zelf. Het enige nadeel is dat je het met je vingers uit moet smeren en dat het roze watertje nogal moeilijk afwasbaar is.

Humor….zo belangrijk 

Ik zou nog uren kunnen doortypen, zo leuk vind ik alles. Maar gelukkig hebben ze ook een heel uitgebreide website met natuurlijk alle producten, grappige motto's als ‘Beauty never has a day off' en een heuse beautyschool waar je beautyles kunt krijgen of een quiz kunt spelen.

 

Who needs makeup when you've got tan-i-tude?

"Just in case" you need a beauty refresher… this kit contains our favorite one-hit wonders: some …

"touch me then try to leave"…cream
 

Lees ook deze blogs:

- De nieuwe wintermake-up van Guerlain en Givenchy

- Make-uptips van Bobbi Brown

- Over verpakkingen gesproken; deze kun je planten!

- Dr Hauschka heeft prachtige zomer-oogschaduw

- Monique had een interview met de Europese en Nederlandse manager van het nieuwe Sephora

Lees ook:Oogmake-up box Benefit: alles in één.
Lees ook:Kerst shoppen bij Sephora
Lees ook:Jane Fonda (73) is fit genoeg om nog video’s te maken
Lees ook:Plakpleisters met oogschaduw
Lees ook:Last je van nek? Neem een massage-eend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>