Consumentenbond test Kruidvat Solait SunMilk als beste

Zoals het de Consumentenbond betaamt weet het altijd feilloos het goedkoopste product ook als best getest uit de scoringsbus te krijgen. Dit voorjaar deed de bond onderzoek naar de werking van een tiental zonnebrandcremes van spotgoede tot dure merken. Spotgoedkoop is Kruid Solait SunMilk van 5,90 euro en het blijkt ook de beste creme uit de test te zijn. De duurste was Lancaster Oil-free Milky Spray en deze eindigde op de negende plaats voor de Basic Sun zonnemelk spray van de Hema (staat op 10!).

 

Overigens, zo zegt de Consumentenbond, is de Trekpleister Sunmilk factor 15 net zo goed als die van Kruidvat. Ze komen uit dezelfde fabriek en zijn ook qua samenstelling hetzelfde.

Getest waren de volgende producten- genoemd op volgorde van beste tot slechtst scorende:

 Kruidvat Solait Sunmilk, Biodermal Sun Protect Milk, RoC Minesol Spray Lotion, Vijcy Capital Soleil frisse melk-gel, L;Oreal Solar Experise Zonnemelk, Nivea Sun Verzorgende melk, Garnier Ambre Solaire Clear Protect, Lancaster Oilfree Milky Free, Yves Rocher Protectyl Vegetal Hydratante, Hema Basic Sun zonnemelk spray.

Korte samenvatting van de test:

- Alle zonnebrandmiddelen bleken even goed te beschermen tegen UVA- en UVB-straling. Hema deed het zelfs nog beter dan op de verpakking staat, zelfs 81% beter. Staat er spf 20, bleek het spf 36 te zijn.

- Ze zijn allemaal waterbestendig, alleen die van Lancaster scoorde er niet goed op.

- Zowel Yves Rocher als Hema scoorden laag op bacterieresistentie, wat wil zeggen dat de conserveringsmiddelen niet optimaal werkten, waardoor bacterien vrij spel krijgen.

Jammer dat er niet getest is op de stabiliteit van de filters na verloop van tijd. Die schijnt nogal terug te kunnen lopen. Ook is het jammer dat er met geen woord gerept wordt over de veiligheid van zonnefilters. Ook daarover lopen de meningen nogal uit een, ten aanzien van absorberende filters die huidirritatie kunnen geven en fysische filters die, als ze niet goed gecoat zijn, juist als pro-radicalen kunnen werken en dus schade aan de huid kunnen aanraken die je juist wilt voorkomen onder invloed van zonlicht.

Lees ook deze blogs:

- ook in de auto achter glas loopt de huid schade op door uv-straling

- zonnebrandcreme voor of na je dagcreme opdoen?

- de tien geboden en verboden voor veilig zongedrag

copyrights: www.moniquelindeboom.nl Bronvermelding verplicht.

Lees ook:HEMA Beauty nu ook in Frankrijk
Lees ook:Test: wat weet jij van uv-filters?
Lees ook:Relaxed zonnen met Rituals sun care
Lees ook:Wijs zonnen dankzij Nivea
Lees ook:Franse consumenten roepen Roc Retinox Jour uit tot beste creme

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Consumentenbond test Kruidvat Solait SunMilk als beste

  1. Selina

    Dat Hema zichzelf overschat wil betekenen dat het zich ook kan overschatten. Kan best zijn, gezien alles wat ik er ooit heb gekocht van slechte kwaliteit is. Blanco CD’s spelen niet af, hun doosjes gaan stuk. Tippex waterig. Ondergoed stug. Snoepgoed heeft vieze nasmaak.

    Ik ben wel blij dat er zo’n winkels in de stad, met name voor het beddegoed. Dat vind ik anders in geen andere winkel in het centrum.

    De self-tan spray van Kruidvat SoLait is trouwens fantastisch. Hij bevat ten eerste fijne glittertjes, wat ik heel mooi vind. Na één gebruik kreeg ik een opmerking dat mijn benen al zo gebruind zijn. Het komt dus heel naturel over! Ik heb me eerst moeten scheren en scrubben want daarvoor werkte het niet zo. Dat scrubben deed ik trouwens met die fruitige nieuwe scrub van Kruidvat. Echt super dat Kruidvat dat aanbied want bij de drogist vind je andes geen scrub met een fruitgeur. Ze hebben allemaal een badkamergeur, chemisch. Love Kruidvat!

      /   Reply  / 
  2. Bart

    Selna werkt duidelijk bij Kruidvat. Heb bij Kruidvat namelijk nog nooit iets van het eigen merk gekocht wat aan m’n verwachtingen voldeed. Bovendien is het altijd een puinhoop in die winkel. Hema is daarentegen een keurige winkel en levert altijd goede producten voor weinig geld (en, nee, ik werk niet bij Hema).

      /   Reply  / 
  3. Wesley

    Vandaag urenlang in de brandende zon gezeten en gefietst, en daarvoor snel even de Kruidvat ingedoken voor een zonnebrandcreme. Ik wou eerst de oliespray van Garnier kopen, maar na het zien van de prijs (12,49) viel de keuze op het Solait Kruidvat huismerk, basis sunoilspray, en zelfs met slechts factor 6 ben ik nergens verbrand. Nog een pluspuntje is, naast de prijs, de heerlijke kokosgeur.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>