Haartrends winter 2008: oud met nieuw combineren

Voor veel mensen geldt: een nieuw seizoen, een nieuw kapsel. Daarom wordt het hoog tijd om de nieuwe haartrends voor aankomende winter eens op een rijtje te zetten. Salon Koffijberg geeft ons alvast een voorproefje met, schrik niet, veel korte coupes! Denk Agyness Deyn…

 

Het afgelopen jaar heeft de boblijn een grote comeback beleefd. Deze winter borduren we daar op voort.  Vanuit de bestaande bob wordt namelijk een compleet nieuwe coupe geknipt met korte lagen. En met kort bedoelen we ook echt kort. Lange lokken lijken haast verleden tijd als het aan kapster Kim Koffijberg ligt.

De nieuwe coupes  hebben een asymmetrisch verloop van lagen, lokken en pony's. Door lange en korte lagen te knippen ontstaan er een soort disconnected lijnen. Dit wil zeggen: bepaalde delen van de coupe sluiten niet op elkaar aan. Het resultaat hiervan? Strakke en harde contourlijnen, maar zacht vallende lagen.

Ook in de kleurencombinaties is de koppeling tussen oud en nieuw terug te vinden. Om het effect van de asymmetrische lagen en disconnected lijnen te benadrukken worden klassieke tinten gecombineerd met nieuwe kleuren nuancen. Zoals rosé roze lichtblond met oudroze tinten, zachte zandtinten met koloniale bruine houttinten, Cleopatra zwart met kersenrood en mahoniebruin en zachte pareltinten met koele ash smokeytinten.  Eigenlijk zit er voor iedereen wel iets passends bij. Wat betreft kleur dan he! Ik moet er namelijk niet aan denken om mijn haar zo kort te knippen. Hoe leuk het ook staat op de modellen….

 

Lees ook:

Haartrends winter 2008: Brigitte Bardot versus Blondie

Agyness Deyn kapsel van de eeuw!

Sulfaat-vrije shampoo helpt tegen uitdroging

L'Oréal komt met primeur: bijenmelk voor droog haar

Lees ook:Platinablonde lokken Agyness Deyn kapsel van de eeuw
Lees ook:Als je haar maar kort zit!
Lees ook:Pamela Anderson gekortwiekt
Lees ook:De nieuwe haartrends voor hem en haar Part ll
Lees ook:Wat zit je haar goed!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>