Haartrend winter 2008: Brigitte Bardot versus Blondie

 

 

B creative, het geesteskind van kapper Andy Uffels, is een begrip in de kapperswereld. Ze sleepten al veel Coiffure Awards in de wacht en staan bekend om hun trendsettende looks. Bij de winterlook van 2008 draait het vooral om de textuur van het haar. Mat, maar toch zacht en soepel en heel veel volume. De nieuwe looks zijn geïnspireerd op twee stijliconen van weleer; Brigitte Bardot en Blondie.

 

 

INFLUENCES

De muziekindustrie is nog steeds een grote inspiratiebron voor de haartrends van deze winter. De catwalks laten rommelige, ‘net-uit-bed' kapsels zien, maar gelukkig lijkt het niet zo zeer op de gewelddadig getoupeerde jaren ‘60 stijl van Amy Winehouse. Nu zien we een veel natuurlijker, sexier Brigitte Bardot geïnspireerd versie van ‘big hair'.

Verder, met de geruchten dat er een film komt over style icoon Blondie, zal de jaren ‘70/‘80 rock-chick look zeker een inspiratiebron voor de komende seizoenen zijn. Een moderne versie van Blondie's image is nu al te zien bij Katie White, zangeres van de Engelse ‘next-big-thing' band; the Ting Tings.

STYLING

De basis voor deze look is de klassieke ‘quick-dry' föhntechniek: met je hoofd voorover gebogen gebruik je je föhn en je hand om volume in het haar te brengen tot aan de haarwortel. Zo krijg je ook een ruige, vollere finish. Daarna kun je een krultang gebruiken om hier en daar wat golven in het haar te creëren. Maar zorg ervoor dat je het haar nadien borstelt om te voorkomen dat het te ‘gestyled' lijkt. Voor extra vol, big-hair, toupeer je het haar (lichtjes) bij de aanzet om houdbaar volume in de coupe te krijgen. Dit is vooral handig als je je haar wilt opsteken, want het geeft een goede basis om het haar vast te zetten.

50 Jaar geleden was het heel normaal voor een vrouw om dagelijks anderhalf uur voor de spiegel met haar haar bezig te zijn. Maar tegenwoordig in deze hectische samenleving is zelfs 15 minuten vaak al te lang. Het makkelijke aan deze look is dat je er weinig tijd aan hoeft te besteden. Het moet niet perfect lijken.  Wanneer een coupe goed geknipt is valt het altijd lekker en als het dan een beetje rommelig wordt, dan maakt dat juist niets uit…het ziet er dan gewoon hipper uit.

 

 

 

 

Lees ook:

Berni Ottjes wint Hairdresser of the Year Coiffure award

Platinablonde lokken Agyness Deyn kapsel van de eeuw

Sex and the City: zo krijg je Carrie-krullen

Iets overnemen uit een van deze verhalen? Toestemming en bronvermelding zijn verplicht. Copyrights: www.moniquelindeboom.nl

 

Lees ook:Blondie is tegenwoordig grijs…
Lees ook:Ideaal voor op vakantie: mini’s
Lees ook:Haartrend winter 2008: terug naar het permanentje?
Lees ook:Chanel verleidt met sensueel filmpje Rouge Allure
Lees ook:Rihanna is mooi rood

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>